Σέμιν: «Ισχυρός ο Παναθηναϊκός»

Επιμέλεια: Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Σέμιν: «Ισχυρός ο Παναθηναϊκός»Μια πολύ ισχυρή ομάδα χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο πρόεδρος της Λοκομοτίβ Μόσχας, Γιούρι Σεμίν. Ο ισχυρός άνδρας των Ρώσων τόνισε πως για την ομάδα του αυτή η αναμέτρηση είναι μια μεγάλη πρόκληση: «Εάν κρίνουμε από τις ομάδες, σίγουρα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κλήρωση. Για να τους κερδίσουμε πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ισχυρή ομάδα, από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Θα παίξουμε στην Αθήνα και από την εμπειρία μου ξέρω ότι αποτελεί μεγάλη πρόκληση για μας.

Πιστεύω όμως ότι μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε και να τα καταφέρουμε» και πρόσθεσε: «Θα ήταν ωραία να παίζαμε με τις αδύνατες ομάδες στην έδρα μας, για να έχουμε έξι βαθμούς και να εξασφαλίσουμε έτσι μια θέση στην επόμενη φάση».

Θερέδο: «Προσοχή σε όλους»
Μπορεί η ομάδα του να είναι από τα μεγάλα φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ωστόσο ο πρόεδρος της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ενρίκε Θερέδο, θέλησε με τις δηλώσεις του να κρατήσει χαμηλούς τόνους, τονίζοντας ότι όλοι οι αντίπαλοι χρειάζονται μεγάλη προσοχή. «Σίγουρα θα δούμε καλό ποδόσφαιρο. Ο αντικειμενικός μας στόχος είναι να τερματίσουμε στην πρώτη θέση. Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι και για να φτάσουν μέχρι εδώ πάει να πει ότι το αξίζουν. Έχουμε καλή ομάδα, αλλά θα πρέπει να παλέψουμε για να συνεχίσουμε» είπε.

«Ατλέτικο, Παναθηναϊκός τα φαβορί»
Ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο μέσος της Κοπεγχάγης, Χάλτε Νόργκαρντ. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής των Δανών είπε πως είναι πολύ δύσκολο γκρουπ και για να προκριθεί στην επόμενη φάση θα πρέπει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. «Είναι ένα δύσκολο γκρουπ και φυσικά για να προκριθείς θα πρέπει να πάρεις βαθμούς στην έδρα σου. Η Ατλέτικο είναι το μεγάλο φαβορί, όπως το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό. Διαθέτει πολλές ευρωπαϊκές εμπειρίες και θα είναι δύσκολο για μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη μέσα στην έδρα μας» είπε.

Σόλμπακεν: «Πολλές εμπειρίες ο Παναθηναϊκός»
Αρκετά δύσκολη χαρακτήρισε την κλήρωση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ο προπονητής της Κοπεγχάγης, Στάλε Σόλμπακεν. Ο έμπειρος προπονητής μιλώντας στην «Α.Η.» τόνισε πως ο Παναθηναϊκός είναι ένα μια πολύ δύσκολη ομάδα την οποία και θα πρέπει να σεβαστεί. «Σίγουρα θα ήθελα να μην παίζαμε στην έδρα μας με τις δυο πιο δυνατές ομάδες του γκρουπ. Η Ατλέτικο διαθέτει πολύ καλούς παίκτες, ενώ ο Παναθηναϊκός διαθέτει πολλές ευρωπαϊκές εμπειρίες και τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα είναι για μας. Παρ’ όλα αυτά δεν φοβόμαστε, ξέρουμε ότι κόντρα στην Μπενφίκα κάναμε δυο καλά ματς, ενώ κερδίσαμε την Μπεϊτάρ δύο φορές και τη Λανς μία. Αν συνεχίσουμε έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε» τόνισε.

Όσο για το πώς θα …κατασκοπεύσει τον Παναθηναϊκό, υποστήριξε: «Χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία και στην πρώτη ευκαιρία θα τον παρακολουθήσω» και πρόσθεσε για την παρουσία του Μίκαελ Άντονσον: «Σίγουρα είναι καλό που υπάρχει στην ομάδα. Ξέρει αρκετά και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει».