Σάββατο μεσημέρι με ΠΑΟΚ

Επιμέλεια: Φώτης Καρακούσης

Σάββατο μεσημέρι με ΠΑΟΚΜέρα μεσημέρι καλούνται οι παίκτες του Παναθηναϊκού να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Superleague που έγινε γνωστό χθες, οι «πράσινοι» υποδέχονται τους Θεσσαλονικείς το Σάββατο στη 1, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Κώστας Ταράσης, ετοιμάζει την ομάδα για το ντέρμπι, έχοντας ουκ ολίγα προβλήματα. Συγκεκριμένα, και χθες ο έμπειρος τεχνικός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το πρόγραμμα που ήθελε, καθώς αναγκάστηκε να κάνει προπόνηση με μόλις 12 άτομα.

Συγκεκριμένα, έλειπαν οι Νίκος Μπουτζίκος και Δημήτρης Φελέκης, που είχαν υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων. Οι Νίκος Παντίδος και Φώντας Φέτσης, που χθες γύρισαν από τη Γερμανία, όπου είχαν δώσει το παρών με την Eθνική Παίδων σε φιλικό τουρνουά (οι δύο ποδοσφαιριστές, που ακολούθησαν για λίγο ατομικό πρόγραμμα, δεν αγωνίστηκαν στο ματς της Κρήτης, απέναντι στον Εργοτέλη). Οι Γιώργος Νταντάμης και Αργύρης Σάμιος, που αγωνίστηκαν με την ανδρική ομάδα στο φιλικό με Ηλυσιακό, αλλά και οι Κωνσταντίνος Λέτρος και Φάνης Σαμουράκης, οι οποίοι αντιμετώπιζαν πρόβλημα τραυματισμού (ο πρώτος στο δάκτυλο και ο δεύτερος στη μέση).

Όπως ήταν φυσικό, με τόσα προβλήματα η προπόνηση δεν έγινε και με τις καλύτερες συνθήκες, κάτι που δυσκολεύει το έργο των «πρασίνων» εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Επίσης δεν υπήρχε και ομιλία του Ταράση προς τους παίκτες, για το ματς με τον Εργοτέλη. Ο έμπειρος προπονητής, που δεν έμεινε ευχαριστημένος από την εμφάνιση, θα μιλήσει στους μικρούς την Πέμπτη, όταν και θα έχουν μαζευτεί όλοι.

Το πρόγραμμα του Πρωταθλήματος Νέων
Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου (τα περισσότερα ματς το Σάββατο εκτός ενός που θα διεξαχθεί την Κυριακή), έχει ως εξής:
Σάββατο
11:00 Άρης – Ολυμπιακός (Δημοτικό Γήπεδο Βασιλικών), Αστέρας Τρίπολης – Ηρακλής (Δ.Α.Κ. Τρίπολης), Ο.Φ.Η. – Εργοτέλης (Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο), 13:00  Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (Αθλ. Εγκαταστάσεις Παιανίας), 15:30 Ατρόμητος ΑΘ. – Λάρισα (Αθλητικό Κέντρο Μαζαράκη), 16:00  Απόλλων Καλαμαριάς. – Πανιώνιος Μ.Γ.Σ. (Απόλλων Καλαμαριάς), 17:00  Λεβαδειακός – Α.Ε.Κ. (Αθλητικές Εγκαταστάσεις ΕΠΣ Βοιωτίας).
Κυριακή
11:30 Βέροια – SKODA Ξάνθη (Δημοτικό Γήπεδο Ταγαροχωρίου).

Προσοχή στις χαμένες ευκαιρίες
Ο αγώνας με τον Άγιο Δημήτριο ανήκει πλέον στο παρελθόν, καθώς οι «πράσινοι» έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο επόμενο ματς, αυτό με την Καλλιθέα εκτός έδρας, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ώρα). Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνει κριτική για την πρεμιέρα απέναντι στην «μπάρτσα». Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Βαγγέλης Σάμιος, μιλώντας χθες στους ποδοσφαιριστές του, τους τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν πρέπει να χάνουν τόσες πολλές ευκαιρίες, όπως με τον Άγιο Δημήτριο, όπου το σκορ αντί να είναι, τουλάχιστον 5-2, ήταν 2-2, κάτι που ναι μεν αδικεί το «τριφύλλι», αλλά από την άλλη γι’ αυτό ευθύνονται οι ίδιοι οι παίκτες.

Ο νεαρός προπονητής εστίασε το πρόβλημα στην έλλειψη ηρεμίας, με συνέπεια να γίνονται πολλές φάσεις, αλλά χωρίς αποτελεσματικότητα. Οι χαμένες αυτές ευκαιρίες, μπορούν να επηρεάσουν τους μικρούς, στον ψυχολογικό κυρίως τομέα. Από χθες ξεκίνησε η προετοιμασία για το εκτός έδρας αγώνα με την Καλλιθέα και το πρόγραμμα περιλάμβανε γυμναστήριο. Το θετικό για τον Βαγγέλη Σάμιο είναι πως δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, κάτι που διευκολύνει τη δουλειά του.