Την παράσταση έκλεψε ο Μπουσινάκης

 Επιμέλεια: Φώτης Καρακούσης

Την παράσταση έκλεψε ο ΜπουσινάκηςΗ προχθεσινή ημέρα όσον αφορά τους φίλους του Παναθηναϊκού ανήκει, όπως είναι φυσικό, στην ομάδα του Ζοσέ Πεσέιρο, που επικράτησε χωρίς πρόβλημα με 3-0 του Εργοτέλη στην Κρήτη. Όμως εκτός των «πρασίνων», το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε αγωνίστηκαν και παίκτες που ανήκουν στο «τριφύλλι» αλλά βρίσκονται σε ομάδες των τριών μεγάλων κατηγοριών ως δανεικοί.

Αναφερόμαστε στους Βλάντιμιρ Γκάντσεφ (ΟΦΗ), Γιάννης Στάθη (Απόλλων Καλαμαριάς), Αυγερινό Κατράνα και Γιάννη Ζαραδούκα (Πανσεραϊκό), Στέλιο Κρητικό και Γιώργο Σικαλιά (Εθνικό), Αλέξανδρο Πάγκαλη (Νίκη Βόλου), Νίκο Δριστέλα (Καστοριά), Πέτρο Κραβαρίτη, Αλέξανδρο Κωνσταντινίδη, Ανδρέα Μανδύλη και Βασίλη Γαλάνη (Κορωπί), Περικλή Μπουσινάκη (Παναιτωλικό, Μάρκο Βελίδη (Διαγόρα).

Η «Α.Η.» από σήμερα και κάθε Τρίτη (και όποτε υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις των «πράσινων» δανεικών), θα σας αναφέρει το τι έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στις ομάδες που αγωνίζονται. Από τους δεκατέσσερις συνολικά ποδοσφαιριστές, που έχουν δοθεί με τη μορφή του δανεισμού, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε αγωνίστηκαν οι εννιά.

Σκόρερ και εξαιρετική εμφάνιση από «Μπούσι»
Η αρχή στο σημερινό μας αφιέρωμα, γίνεται από τον μεσοεπιθετικό του Παναιτωλικού Περικλή Μπουσινάκη. Ο «Μπούσι» ήταν βασικός και ένας από τους καλύτερους παίκτες των «κυανοκίτρινων» στην επιβλητική νίκη τους με 6-3 επί της Ηλιούπολης. Πέτυχε μάλιστα και τέρμα (το δεύτερο μετά από αυτό στο Κύπελλο) στο 24’ με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή. Στο 81’ την ώρα της αντικατάστασή του λόγω τραυματισμού, αποθεώθηκε από τον κόσμο. Ήταν μία ονειρική αρχή για τον μικρό που δείχνει πως το «αγροτικό» στην Κοπεγχάγη τού έχει κάνει καλό.

Πολύ καλός ο Ζαραδούκας
Στη βασική ενδεκάδα του Πανσεραϊκού στο εκτός έδρας ματς με την Κέρκυρα, ξεκίνησε ο Γιάννης Ζαραδούκας. Ο αριστερός αμυντικός των «λιονταριών» τα πήγε πολύ καλά στα αμυντικά του καθήκοντα, βοηθώντας την ομάδα του Γιάννη Παπακώστα να φύγει από το νησί των «Φαιάκων» με τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο 82’ αντικαταστάθηκε από τον Μουράτι, καθώς οι Σερραίοι ήθελαν να κυνηγήσουν ακόμα και τη νίκη.

Προσπάθησε ο Κρητικός
Μπορεί να μην ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα του Εθνικού στο εκτός έδρας ματς με τον Αγροτικό Αστέρα, όμως ο Στέλιος Κρητικός ήταν από τους διακριθέντες των Πειραιωτών. Ο επιθετικός των «κυανόλευκων» εισήλθε στο 63’ στη θέση του Καλιπολλίτη και είχε ενεργή συμμετοχή στο πέναλτι με το οποίο ο Ποπιέλα διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Κατέβασε τα ρολά ο Βελίδης
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της μεγάλης νίκης του Διαγόρα μέσα στην έδρα του Βύζαντα Μεγάρων (0-1), ήταν και ο Μάρκος Βελίδης. Ο νεαρός τερματοφύλακας έδειχνε ανίκητος, κρατώντας το μηδέν και δείχνοντας πως φέτος θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο των «κυανέρυθρων», έχοντας, όπως όλα δείχνουν, πάρει στο σπίτι του τη φανέλα του βασικού.

Σταθερότατος ο Πάγκαλης
Ένας ακόμα «πράσινος» δανεικός που τα πήγε πολύ καλά ήταν και ο Αλέξανδρος Πάγκαλης. Ο κεντρικός αμυντικός της Νίκης Βόλου, ήταν από τους καλύτερους στη νίκη των «κυανόλευκων» επί της Αναγέννησης Καρδίτσας, μέσα μάλιστα στη θεσσαλική πόλη (1-2). Ο Πάγκαλης αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά, όντας εκ των κορυφαίων της ομάδας του.

Ξεκίνημα με το… αριστερό για του τέσσερις του Κορωπίου
Με ήττα ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο φετινό Πρωτάθλημα, οι τέσσερις παίκτες που αγωνίζονται στο Κορωπί, καθώς η ομάδα τους, δεν τα κατάφερε απέναντι στον Αίαντα στη Σαλαμίνα (1-0). Ο λόγος για τους Κραβαρίτη, Μανδύλη (ήταν στη βασική ενδεκάδα) και Κωνσταντινίδη (αντικατέστησε τον Μανδύλη στο 65’) και Γαλάνη (μπήκε στο 56’ στη θέση του Ιωάννου). Από τους τέσσερις ξεχώρισαν ο Κραβαρίτης (είχε δύο πολύ καλές αποκρούσεις στο πρώτο μέρος) και Κωνσταντινίδης (έφτασε μια ανάσα από το να σκοράρει, όμως το σουτ του, έδιωξε πάνω στη γραμμή παίκτης του Αίαντα). Τέλος δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Κατράνας, Σικαλιάς, Στάθης, Γκάντσεφ και Δριστέλας.