Τσάι με… Δώνη στο μπαλκόνι!

Επιμέλεια: Νίκος Σαρίδης

ΟΠΩΣ είχε υπογραμμίσει και στο Περιστέρι ο Γιώργος Δώνης, απόψε η Λάρισα θα παίξει «σε μια χώρα όπου επικρατεί η αξιοκρατία». Που πάει να πει ότι η Αγγλία δεν παράγει Ζολώτες. ΚΙ αφού το λέει ένας σεσημασμένος Αγγλόφιλος, αυθεντία -υποτίθεται- στα του «Νησιού», έτσι θα είναι. Οπότε ας αρχίσουμε όλοι μαζί, μ’ ένα στόμα – μια φωνή, να ελεεινολογούμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ας παραδεχτούμε ότι η κατακύρωση του γκολ του Λουτσιάνο αποτελεί γκάφα ολκής, ενώ αυτό που έκανε ο Εγγλέζος Γκρέιαμ Πολ στο περσινό Μουντιάλ, όταν άφησε στο παιχνίδι τον Κροάτη Γιόζιπ Σίμουνιτς ενώ του είχε δείξει δύο κάρτες και τον απέβαλε στην τρίτη κίτρινη, είναι μια συνηθισμένη μαλ… (συγνώμη, αλλά μερικές φορές ξεχνάω τη βικτοριανή μου ανατροφή!).

Οπότε, ας το κάνουμε γαργάρα… με τσάι. Κατά προτίμησιν, απογευματινό… Όπως κάνουμε και την πολυσχιδή δράση των «μπουκ» κι οτιδήποτε αποδομεί τον ποδοσφαιρικό παράδεισο της Γηραιάς Αλβιώνος.

ΟΣΟ για το άλλο που εκστόμισε ο Δώνης την περασμένη Κυριακή, ότι «ντρέπομαι που υπηρετώ το ελληνικό ποδόσφαιρο», προφανώς στο φινάλε του προηγούμενου Πρωταθλήματος, όταν η Καλαμαριά επεδείκνυε αδιαφορία στο παιχνίδι της με τη Λάρισα, ήταν υπερήφανος που υπηρετούσε το ελληνικό ποδόσφαιρο…

ΤΟ χόρτο στο γήπεδο της Σάλτσμπουργκ είναι πλαστικό, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει από τη στιγμή που συμπεριελήφθη στην αποστολή ο ανυπέρβλητος Καφές. ΚΑΦΕΣ σε… πλαστικό, που λένε!

ΠΗΓΕ και ο Ντέμης, αλλά δεν πήρε μαζί του τη Βανδή. ΔΙΟΤΙ μια σταρ δεν πηγαίνει ποτέ σε… πλαστικό!

Ο ΦΕΡΕΡ είπε ότι η ΑΕΚ δεν έχει περάσει ακόμη, παρά το 3-0 του ΟΑΚΑ, ενώ ο Τραπατόνι είπε ότι μπορεί να περάσει η Σάλτσμπουργκ. ΕΜΕΝΑ, πάλι, κάτι μου λέει ότι ο αγώνας θα γίνει για να περάσει η… ώρα!

Ο ΙΤΑΛΟΣ Ταλιαβέντο, ο διαιτητής του αγώνα στο Σάλτσμπουργκ, επαγγέλλεται… κομμωτής! ΓΙ’ αυτό πριν από το ματς ο Μπλάνκο θα του σφίξει το χέρι και θα του ευχηθεί γκουντ… λακ!

ΣΤΗΝ Αυστρία, λέει, ο Μορέτο έχασε το κινητό του! ΔΕΝ πειράζει, θα του πάρει ο Φερέρ άλλο. Όπως όταν έχασε ο Μορέτο τη θέση του βασικού. Ο Φερέρ πήρε άλλο… γκολκίπερ!

ΑΠΟΨΕ παίζει και η Λάρισα με την Μπλάκμπερν στο «Ίγουντ Παρκ». Στο γήπεδο όπου… δοξάστηκε ο Γιώργος Δώνης! ΚΑΛΑ, μη βαράτε. Λέμε και καμιά βλακεία, αλλιώς δεν περνάει η ώρα… αλλά η Μπλάκμπερν!

Ο ΔΩΝΗΣ, λέει, επέστησε την προσοχή των παικτών του στις επιθέσεις της Μπλάκμπερν! ΚΟΙΝΩΣ, όταν εκτελεί κάποιος Άγγλος φάουλ με πάσα στον εαυτό του, όλοι… προσοχή! Όχι σαν τον Φωτάκη, που κατεδίωκε στο Περιστέρι τον Λουτσιάνο…

ΕΑΝ προκριθεί η ΑΕΛ, θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον Δώνη. Μεγάλο πράγμα ν’ αποκλείσει την Μπλάκμπερν! ΟΤΑΝ λέμε «μεγάλο πράγμα», δεν θα το πιστεύει ούτε ο… Μπακαγιόκο!

ΣΕ περίπτωση πρόκρισης, θα φωταγωγηθεί ο θεσσαλικός κάμπος! ΘΑ λέει ο ένας αγρότης στον άλλον: «Βάλε, σου λέω, στο χωράφι λαμπιόνια, έχουν καλύτερη επιδότηση απ’ το βαμβάκι»!

ΣΤΟ «Λα Ρομαρέδα», ο Άρης θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το 1-0 του πρώτου αγώνα και με λίγη τύχη μπορεί να τα καταφέρει. ΜΟΝΟ μην είναι άτυχος και έχει πολλή… τύχη!

ΑΝ τα καταφέρει ο Ντούσκο, θα γυρίσει από την Ισπανία καβάλα στ’ άλογο! ΑΛΛΩΣΤΕ, το αεροπλάνο είναι κάτι… πεζό!

LIMIT UP
Αλεξάνδρου
Ο Κύπριος Νεκτάριος Αλεξάνδρου δεν φοβάται την ομάδα του… Νούλη (εκ του Ηνωμένου) Βασιλείου!
Φερέρ
«Πονοκέφαλος» λόγω χλοοτάπητα, αλλά ευτυχώς… περνάει!
Λίνεν
Αν φορέσει αθλητική φόρμα σε τέτοιο παιχνίδι, δεν θα ‘ναι με τα… καλά του!

LIMIT DOWN
Δώνης
Κατά βάθος τρέμει την Μπλάκμπερν. Που σημαίνει ότι δεν είναι… Ατρόμητος!
Μπάγεβιτς
Χαλεποί… Ισπανοί για πρίγκιπες!
Μάχο
Το πλαστικό χόρτο απαιτεί… πλαστικές επεμβάσεις!