Ο Σημίτης, ο Σάμαρανκ και το…διπλό!

Επιμέλεια: Μιχάλης Τσαμπάς

Σεπτέμβριος του 1997. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Σημίτης, συμπληρώνει ένα χρόνο στην προεδρία της κυβέρνησης. Ο Κώστας Καραμανλής βρίσκεται μόλις λίγους μήνες στην ηγεσία της Ν.Δ. Όλοι οι Έλληνες βγαίνουν στους δρόμους και πανηγυρίζουν γιατί ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ξεστόμισε το «ΑTHENS», δίνοντας στην Ελλάδα τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Ο κόσμος είναι συγκλονισμένος από το θάνατο της Μητέρας Τερέζας. Στο Λονδίνο γίνεται η κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, με τις ταμπλόιντ εφημερίδες να …ρίχνουν φως σε άγνωστες πτυχές της σχέσης της με τον Αλ Φαγέντ.

Ένα ζευγάρι Τούρκων οικολόγων παντρεύεται στα Ίμια για συμβολικούς λόγους, θέλοντας να δείξει ότι οι λαοί μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά. Τον τίτλο της «ΜΙΣ ΕΥΡΩΠΗ 97» κατακτάει η 19χρονη Ισαβέλλα Δάρα. Η Πανεπιστημίου είναι κλειστή λόγω της σοβαρής καθίζησης που υπέστη ο δρόμος από τα έργα του ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑ που είναι σε εξέλιξη για την κατασκευή του Μετρό.

Η διέλευση από το Αντίρριο στο Ρίο και αντίστροφα γίνεται με το «ferry boat», με τους ταξιδιώτες να βιώνουν καθημερινά την ταλαιπωρία. Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο Μπιλ Κλίντον και της Ρωσίας ο Μπόρις Γέλτσιν! Η Τζούλια Αλεξανδράτου παίζει με τις κούκλες της. Ο Ολυμπιακός ψάχνει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ! Οκτώβριος του 2007. Ο Κώστας Σημίτης είναι πλέον βουλευτής Α’ Πειραιά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Κώστας Καραμανλής έχει αρχίσει την 2η θητεία του ως πρωθυπουργός της χώρας.

Από την επιτυχημένη Ολυμπιάδα της Αθήνας πέρασαν τρία χρόνια και πλέον όλοι περιμένουν τους αγώνες το ερχόμενο καλοκαίρι στο Πεκίνο. Η Νταϊάνα και τα Ίμια έχουν πλέον ξεχαστεί από τους περισσότερους. Το μετρό είναι το πιο σύγχρονο μέσο μεταφοράς την τελευταία 7ετία. Η απόσταση Ρίο-Αντίρριο γίνεται σε δύο λεπτά εξαιτίας της μεγαλύτερης γέφυρας στην Ευρώπη. Η Ισαβέλλα Δάρα έχει …εξαφανιστεί από την πασαρέλα. Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο Τζορτζ Μπους και της Ρωσίας ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Τζούλια Αλεξανδράτου είναι το πιο …hot όνομα στο μόντελιγκ, βγάζοντάς τα όλα στη φόρα. Ο Ολυμπιακός κάνει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ!