Δεν ξέχασαν τον Σπανούλη…

Δεν ξέχασαν τον Σπανούλη…Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν και τους… θυμίζουν τον Βασίλη Σπανούλη! Λίγες ώρες πριν το πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού επί Αμερικανικού εδάφους (συγκεκριμένα το ματς θα διεξαχθεί στις 3.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής) οι παίκτες των Ρόκετς μιλώντας σε εφημερίδα του Χιούστον μίλησαν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον μεγάλο απόντα, τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το υπερατλαντικό ταξίδι.

«Ήρθε σε μια δύσκολη κατάσταση, με δεδομένο ότι ήταν στην κορυφή στην Ευρώπη. Το γεγονός, λοιπόν, ότι ήρθε εδώ και έπρεπε να αρχίσει από την αρχή ήταν δύσκολο για αυτόν», σχολίασε ο Τζον Λούκας και συνέχισε: «Δεν πιστεύω ότι ήταν έτοιμος για αυτό. ήταν μια απογοητευτική χρονιά για εκείνον, αλλά μπορεί πραγματικά να σταθεί και να παίξει. Μου λείπει τώρα, γιατί είχε τόσο καλές στιγμές και ήταν τόσο καλός συμπαίκτης. Πάντα σε έκανε να γελάς. Ήλπιζα ότι θα ερχόταν εδώ για να κάνουμε παρέα”. Από την πλευρά του, ο Τρέισι Μακ Γκρέιντι, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο V-Span μπορεί να σταθεί στο ΝΒΑ:

«Είναι ατυχία το ότι δεν μπόρεσε να δείξει ότι πραγματικά μπορεί να παίξει σε επίπεδο ΝΒΑ. Είναι αφεντικό του εαυτού του. Αν αυτή είναι η απόφαση που πήρε, τότε όλα είναι καλά».  Όσον αφορά στον Σέιν Μπατίρ, εμφανίστηκε χαρούμενος με την… χαρά του Έλληνα γκαρντ. «Ξέρω ότι θα έχει μια σπουδαία χρονιά στην Ελλάδα και ότι θα είναι χαρούμενος ανάμεσα στους φίλους και την οικογένειά του. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Από κει και πέρα, λίγες ώρες απέμειναν μέχρι τον πρώτο από τους δύο σημαντικούς αγώνες που θα δώσει ο Παναθηναϊκός στην Αμερική. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προπονήθηκαν και χθες υπό το βλέμμα αρκετών ομογενών, οι οποίοι πήγαν στο “Toyota Center” για να δουν για άλλη μία φορά από κοντά τα αστέρια των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία να μοιράσουν ξανά πολλά αυτόγραφα και να βγάλουν αρκετές φωτογραφίες με τους Έλληνες φιλάθλους που μένουν στο Χιούστον, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συνάντηση του Δημήτρη Διαμαντίδη με δύο από αυτούς, που κατάγονται από την Καστοριά.

Το φιλικό με τους Ρόκετς θα διεξαχθεί στις 3.00 τα ξημερώματα Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ1). Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό αναμένεται να δώσουν το παρών περισσότεροι από 3.000 Έλληνες ομογενείς!

*Αύριο (12/10) το πρωί η αποστολή των πρωταθλητών Ευρώπης θα αναχωρήσει οδικώς για το Σαν Αντόνιο, όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (ίδια ώρα) τους πρωταθλητές ΝΒΑ, Σπερς.