Χθες μεγάλη μέρα, σήμερα μεγαλύτερη

Επιμέλεια: Φώτης Καρακούσης, Νίκος Αθανασίου

Χθες μεγάλη μέρα, σήμερα μεγαλύτερηΤι και αν ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό σε σχέση με πέρσι; Τι και αν οι απουσίες ήταν πολλές. Οι παίκτες της ομάδας γνωρίζουν το πόσο «βαριά» φανέλα φοράνε και δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να το αποδείξουν από το χθεσινό ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» επικράτησαν του… πελάτη με 2-1 στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τις φετινές τους επίσημες υποχρεώσεις και δείχνοντας πως παρότι χρειάζεται σκληρή δουλειά, είναι σε θέση να πετύχουν κάτι καλό.

Επίσης έδειξαν τον δρόμο και στους Άνδρες για τη σημερινή «μάχη», που όλοι στον Παναθηναϊκό ελπίζουν όχι για ίδιο, αλλά για ακόμα καλύτερο σκορ.

Λίγες φάσεις, μέτριο θέαμα
Το χθεσινό ντέρμπι δεν μπορεί να πεις κανείς ότι ήταν και ό,τι καλύτερο από πλευράς θεάματος, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι και οι δύο ομάδες είχαν σε σχέση με πέρυσι πολλές διαφορές στη σύνθεσή τους. Οι παίκτες του Κώστα Ταράση είχαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα τον έλεγχο και παρότι δεν έχασαν κλασικές ευκαιρίες, έδειχναν ότι είναι πιο κοντά στο γκολ.

Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε για τον Ολυμπιακό στο 9’, με τον πολύ σταθερό Παυλόπουλο να νικάει τον Πάλλα σε τετ α τετ.  Το σκορ άνοιξε ο Κάρδαρης στο 33’. Ο επιθετικός του «τριφυλλιού» εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το τραγικό λάθος του πολύ κακού χθες Παναγόπουλου και με προβολή έκανε το 1-0. Οι «πράσινοι» χάρηκαν μόλις για τέσσερα λεπτά, καθώς στο 37’ ο Παντίδος ανέτρεψε τον Βασιλογιάννη μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Σοϊδέλης, ισοφαρίζοντας το σκορ.

Νικολέτος ο λυτρωτής…
Στην επανάληψη επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό, με τους ποδοσφαιριστές του Κώστα Ταράση να πιέζουν, χωρίς όμως να φτάνουν με αξιώσεις απέναντι από τον Παναγόπουλο. Στον αντίποδα οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Χριστόπουλου δεν απείλησαν σε κανένα σημείο, κάτι που οφείλεται και στην άνοδο της απόδοσης της αμυντικής γραμμής.  Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση πέτυχε στο 83’ ο Νικολέτος. Ο επιθετικός του «τριφυλλιού» με παλικαρίσια ενέργεια κέρδισε τις μάχες μέσα στην περιοχή και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φελέκη.

Παναθηναϊκός: Παυλόπουλος, Παντίδος, Σαμουράκης, Κυριακάκος (93’ Αλβανός), Νταντάμης, Σάμιος, Λαγός (90’ Λέτρος), Φελέκης, Μιχαλόλιας (86’ Μαρίνης), Κάρδαρης (75’ Φέτσης), Τσιφλίδης (80’ Νικολέτος)
Ολυμπιακός: Παναγόπουλος, Αποστολόπουλος (20’ Κρητικός), Ποτουρίδης, Σαμαρόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γεωργακόπουλος, Βασιλογιάννης (76’ Κοτσαρίδης), Αποστόλου (67’ Σταμόγιαννος), Πάλλας (82’ Γκαβασιάδης), Νικλητσιώτης, Σοϊλεδής (83’ Κουρτάνοβιτς)

Νταντάμης: «Ιδανικό ξεκίνημα»
Από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αρχικά μίλησε ο αρχηγός Γιώργος Νταντάμης, τονίζοντας: «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Είμαστε πολύ πειθαρχημένοι. Μέσα από την καλή πορεία της ομάδας θα βελτιωθούμε κι εμείς και να κάνουμε μια ανάλογη πορεία όπως η περσινή. Είμαστε μια νέα ομάδα, σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Παρ’ όλα αυτά έχουμε πολύ ποιοτικούς παίκτες. Μπορεί να έχουμε πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, αλλά όλα τα παιδιά έχουν δείξει μέχρι τώρα ότι έχουν εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Θα δουλέψουμε όλοι και συγκεντρωμένα για να κάνουμε κάτι καλό. Για εμάς η νίκη επί του Ολυμπιακού αποτελεί ένα ιδανικό ξεκίνημα. Κοιτάμε μπροστά».

Λαγός: «Μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια»
Ο Τάσος Λαγός, που πραγματοποίησε χθες την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, τόνισε: «Είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα για την ομάδα. Αυτή η νίκη μάς δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς το πρωτάθλημα. Η ομάδα θέλει πολλή δουλειά ακόμα. Είμαστε μικροί, αλλά δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση. Το κλίμα είναι εξαιρετικό και εκτός από νίκες θέλουμε να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά για εμένα τώρα που βρίσκομαι στους νέους του Παναθηναϊκού και παράλληλα σημαντική εμπειρία. Οι προπονήσεις είναι πολύ καλύτερες και οι προπονητές εξαιρετικοί. Όλα στην Παιανία είναι τέλεια. Στόχος και όνειρο για όλα τα παιδιά που είμαστε εδώ είναι κάποια στιγμή να φτάσουμε στην πρώτη ομάδα. Με πολλή δουλειά όμως προηγουμένως».

Νικολέτος: «Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για την ομάδα μου»

O χρυσός σκόρερ, Γιώργος Νικολέτος, ανέφερε: «Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα και ειδικά για το γεγονός ότι μόλις πριν από λίγο είχα μπει αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο και κατευθείαν έβαλα το γκολ. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για την ομάδα μου. Βρέθηκα σε καλή θέση μέσα στην περιοχή και κατάφερα να ευστοχήσω. Είναι ξεκίνημα ακόμη για την ομάδα. Είμαστε πολύ μικροί σε ηλικία. Ο μέσος όρος είναι, να φανταστείτε, 16, το πολύ 17 χρονών. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλοί και στα επόμενα παιχνίδια για να κάνουμε καλή πορεία στο Πρωτάθλημα. Πάντα όταν είσαι στον Παναθηναϊκό, στόχος είναι το Πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο στη συνέχεια και να δουλέψουμε πολύ».

-Η πρόβλεψή σου για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;
«Ας κερδίσει ο καλύτερος».

Ταράσης: «Όλα θα βελτιωθούν στην πορεία»
Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Κώστας Ταράσης, τόνισε: «Πρεμιέρα σήμερα, με τις καιρικές συνθήκες να είναι απάνθρωπες. Δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο με αυτό τον καιρό. Εμείς είχαμε πολλά προβλήματα, εφτά παίκτες που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής, άλλο αν θα έπαιζαν ή δε θα έπαιζαν και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Όπως ξέρετε, για εμάς πρωταρχικός στόχος μας είναι δεν η νίκη και το λέμε πάντα αυτό στα παιδιά. Σκοπός μας είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να βγάζουμε ταλέντα. Αν παίζεις καλό ποδόσφαιρο θα έρθει και η νίκη. Για Πρωτάθλημα δε μιλάμε. Και τη σεζόν που πέρασε, είχα πει στα παιδιά ότι στόχος μας είναι να βγούμε στην τριάδα. Φέτος όπως θα είδατε η ομάδα είναι σχεδόν… ολοκαίνουργια. Οπωσδήποτε θέλουμε χρόνο. Τα παιδιά χρειάζεται να προσαρμοστούν. Οι διαφορές είναι αρκετές φέτος, καθώς αρκετοί έπαιζαν αλλού και άλλοι στο εφηβικό. Είναι νωρίς ακόμη, τα παιδιά δεν έχουν βρει ρυθμό. Όλα αυτά θα βελτιωθούν, στην πορεία και τη διάρκεια του χρόνου».

 -Η εκτίμησή σας για το ντέρμπι;
 «Τι άλλο. Νίκη του Παναθηναϊκού».

Χριστόπουλος: «Δεν περίμενα να ήμασταν κουρασμένοι»
Από την πλευρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Χριστόπουλος, ανέφερε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του, αν και πιστεύω ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Στο πρώτο μέρος είχαμε τις ευκαιρίες να προηγηθούμε και να κρατήσουμε στη συνέχεια το σκορ, ωστόσο δεν τα καταφέραμε. Η ομάδα παρουσιάστηκε πολύ κουρασμένη, κάτι που δεν περίμενα. Εύχομαι καλό πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό και όλοι να έχουμε μία καλή ποδοσφαιρισκή χρονιά».