Προπόνηση μετ’ εμποδίων…

Προπόνηση μετ’ εμποδίων…Με πολλά αλλά ευχάριστα προβλήματα, ξεκίνησε χθες η εβδομάδα των Νέων. Ο τεχνικός της ομάδας Κώστας Ταράσης, είχε στη διάθεσή του, μόλις 9 ποδοσφαιριστές!
Αν και η δουλειά δεν μπορούσε να γίνει με τον τρόπο που θα ήθελε, ο έμπειρος προπονητής δεν στενοχωρήθηκε καθόλου για τις απουσίες (εκτός φυσικά των τραυματιών). Ο λόγος είναι πως οι παίκτες έλειπαν είτε στην Εθνική Παίδων, είτε στην Ανδρική ομάδα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που πραγματοποιεί προπονήσεις στη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται οι Νίκος Παντίδος και Φώντας Φέτσης, οι οποίοι και θα μείνουν έως την Παρασκευή.

Όπως προαναφέραμε, εκτός των διεθνών, υπάρχουν και αυτοί που με εισήγηση του Ζοζέ Πεσέιρο, θα προπονούνται αυτό το διάστημα με την ανδρική ομάδα, που έχει και αυτή με τη σειρά της πολλές απουσίες λόγω εθνικών ομάδων. Οι τυχεροί, τους οποίους είδε στο ντέρμπι του Σαββάτου ο Πορτογάλος προπονητής και είπε να ανέβουν επάνω για προπονήσεις, είναι οι Γιώργος Νταντάμης, Νίκος Παυλόπουλος, Αργύρης Σάμιος, Τάσος Λαγός, Παναγιώτης Τσιφλίδης και Δημήτρης Φελέκης. Ο Πεσέιρο ζήτησε και τον Παντίδο, όμως λόγω υποχρεώσεων με την Eθνική, δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών».

Εκτός των παιδιών που έλειπαν για καλό λόγο, υπήρχαν δυστυχώς και οι τραυματίες, που ακόμα δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματά τους. Αυτοί είναι οι Παναγιώτης Βλάχος, Δημήτρης Ντάρλας και Νίκος Μπουτζίκος. Με τόσες πολλές απουσίες, ο Κώστας Ταράσης δεν μπόρεσε να κάνει τη δουλειά που θα ήθελε. Έριξε το βάρος στην τεχνική και μετά από κάποιο διάστημα, έγινε παιχνίδι ανάμεσα στους Νέους (όσοι είχαν μείνει φυσικά) και στους Έφηβους (για την ακρίβεια χωρίστηκαν οι δύο ομάδες, μιας και Νέοι δεν συγκέντρωναν ενδεκάδα).

Πρεμιέρα στα φιλικά οι Έφηβοι

Σε αγωνιστικό ρυθμό μπαίνουν σιγά σιγά από σήμερα οι Έφηβοι του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες του Βαγγέλη Σάμιου θα δώσουν σήμερα στις 16:00 το πρώτο τους φιλικό παιχνίδι, δεκαεπτά ημέρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν τον Ατρόμητο Αθηνών και το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας. Ο νεαρός τεχνικός θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, σε αυτή την πρώτη πρόβα της νέας ομάδας των Εφήβων. Το δεύτερο φιλικό του «τριφυλλιού» θα γίνει το Σάββατο και πάλι στην Παιανία, με αντίπαλο αυτή τη φορά τη Μικτή ΕΠΣΑ και θα ξεκινήσει στις 10:30.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, από τη χθεσινή προπόνηση απουσίασαν οι Βλάχος, Σταματέας, Μακαρονάς και Κίτσος. Και οι τέσσερις είχαν υποχρεώσεις με τη Mικτή, όμως θα δώσουν κανονικά το «παρών» στο σημερινό φιλικό. Το χθεσινό πρόγραμμα περιλάμβανε συνέχιση και ολοκλήρωση των εργομετρικών μετρήσεων που ξεκίνησαν προχθές. Συγκεκριμένα, οι μικροί πέρασαν από τεστ σε άλματα και ταχύτητες.

Φοβερή εμπειρία για τους μικρούς

Ημέρα που θα τη θυμούνται για αρκετό καιρό, ήταν η χθεσινή για έξι παίκτες της ομάδας των Νέων. Αναφερόμαστε στους Νίκο Παυλόπουλο, Γιώργο Νταντάμη, Αργύρη Σάμιο, Τάσο Λαγό, Παναγιώτη Τσιφλίδη και Δημήτρη Φελέκη. Οι μικροί του Κώστα Ταράση, έκαναν για πρώτη τους φορά προπόνηση με την ανδρική ομάδα. Όπως ήταν φυσικό, και οι έξι μόλις έμαθαν το ότι θα βρεθούν δίπλα στα ινδάλματά τους, χάρηκαν με την ψυχή τους, καθώς δεν υπάρχει παιδί που να αγωνίζεται στις ακαδημίες οποιασδήποτε μεγάλης ομάδας και να μην έχει όνειρο να βρεθεί στο ανδρικό τμήμα. Βέβαια, το ότι προπονήθηκαν με τους άνδρες, δεν τους κάνει να πετάνε στα σύννεφα, καθώς γνωρίζουν ότι αυτό έγινε επειδή υπήρχαν πολλές ελλείψεις στο συγκρότημα του Ζοσέ Πεσέιρο, λόγω των υποχρεώσεων με τις εθνικές ομάδες. Tο σίγουρο είναι πως οι εμπειρίες που θα μαζέψουν αυτές τις μέρες οι μικροί, θα τους φανούν πολύ χρήσιμες για τη συνέχεια.