Το “πράσινο” ημερολόγιο

Τα γεγονότα της ιστορίας του Παναθηναϊκού σαν σήμερα 24 Φεβρουαρίου

1947

Κάνοντας επιβλητική εμφάνιση το Τριφύλλι συνέτριψε τον Φωστήρα με 6-1 για το Πρωτάθλημα Αθήνας. Οι νικητές υπήρξαν σαρωτικοί και γρήγορα ανέτρεψαν το σκορ (ο «Φονέας των γιγάντων» είχε κάνει το… λάθος να προηγηθεί 1-0), πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ με τον Νίκο Σίμο και από ένα με τον Τάσο Κρητικό και τον Αντώνη Παπαντωνίου.

1944

Ακόμα και μέσα στην Κατοχή, οι ελληνικές ομάδες έδιναν, όποτε ήταν δυνατόν, φιλικές συναντήσεις μεταξύ τους με σκοπό κάποιες πενιχρές εισπράξεις που ήταν βέβαια πολύτιμες για τους παίκτες εκείνη τη δύσκολη εποχή. Σε μία από αυτές ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον ΑΟ Κηφισιάς με το ευρύτατο σκορ 10-2 αγωνιζόμενος στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

1982

Στον αγώνα Παναθηναϊκού-Ηρακλή 3-1 για το Πρωτάθλημα Ελλάδας, ο νεαρός παίκτης των Αθηναίων Ερμής Κουρόπουλος πέτυχε το 400ό τέρμα του Τριφυλλιού στην εν λόγω διοργάνωση, διασφαλίζοντας ταυτοχρόνως τη σημαντική νίκη της ομάδας του.

1988

Το Τριφύλλι απέκλεισε με περίπατο τον Ηρόδοτο, τον οποίο νίκησε στην έδρα του με σκορ 4-0 για το Κύπελλο Ελλάδας, παίζοντας με την εξής σύνθεση: Σαργκάνης, Χατζηαθανασίου, Καλιτζάκης, Πατσιαβούρας, Βαμβακούλας, Χριστοδούλου, Ζάετς (Γεωργαμλής), Βλάχος, Καραβίδας, Μπατσινίλας και Χ. Δημόπουλος (Καλαντζής). Δύο γκολ πέτυχε ο Κώστας Μπατσινίλας, ένα ο Χρήστος Δημόπουλος και ένα ο Βαγγέλης Βλάχος.

1991
Με τρία γκολ του Σαραβάκου και δύο του Βαζέχα, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Απόλλωνα με σκορ 5-0 στο πλαίσιο των αγώνων για το Πρωτάθλημα Ελλάδας. Το ματς αυτό ήταν το τελευταίο μιας σειράς 42 αήττητων παιχνιδιών στην έδρα του για το Πρωτάθλημα Ελλάδας από τις 9 Οκτωβρίου 1988. Είχε χάσει 1-0 από την ΑΕΚ στις 25 Σεπτεμβρίου 1988 και ξαναέχασε 1-0 από τον Ολυμπιακό στις 10 Μαρτίου 1991.