Το ένα ίσον κανένα. Τα δύο, όμως…

Επιμέλεια: Ηλίας Αλεξόπουλος

«Τζίγκερ» vs κόσμου (ή, τουλάχιστον, ενός μεγάλου μερτικού του)! Αλλά και «Τζίγκερ» vs Γιαννακοπουλαίων! Σαν δύο μικρά remake του «Φορτουνάκηδες- Βροντάκηδες» (μα, με σαφώς λιγότερη πλάκα), δύο «φωτιές», που καίν’ εδώ και κάμποσο καιρό στα στήθη της ίδιας φαμίλιας: της παναθηναϊκής… Δύο μέτωπα, αλλά ίδιος ο… εχθρός! Με τον «Τζίγκερ» το πρόβλημα του ενός, με τον «Τζίγκερ» τα βάζει και ο άλλος! Ποιος έχει δίκιο στην κόντρα που ξέσπασε χθες ανάμεσα σε ΠΑΕ κι Ερασιτέχνη; Προσωπικά, αδιάφορο! Υπάρχει, όμως,  ένα ερώτημα, που σε τέτοιες περιπτώσεις προκύπτει αυθόρμητα…

Τι έγινε, λοιπόν; Τρελάθηκε όλος ο ντουνιάς στα ξαφνικά και τα ‘βαλε με το αφεντικό; Ξύπνησε μια ωραία πρωΐα και, αφού είδε πως δεν είχε τι να κάνει για να «σκοτώσει» τη μέρα του, είπε να οργανώσει μία ωραία συνωμοσία, για να τσακίσει τον «Τζίγκερ»; Άντε, η μία η πλευρά είναι κακιά, στριμμένη και δάκτυλος του όξ’ από ‘δω! Η άλλη; Κι αυτή δαιμονικό; Πάει πολύ…  

Είναι εξ ορισμού αδύνατον ο ένας να ‘χει (σ’ όλα) δίκιο και οι άλλοι (σ’ όλα) άδικο. Είναι εξ ορισμού παράλογο ο ένας να θέλει το καλό του Παναθηναϊκού και όλοι οι υπόλοιποι την… καταστροφή του! Τι κάνεις, λοιπόν, σε τούτη την περίπτωση; Συνεχίζεις να υιοθετείς το προφίλ του (συνολικά) αλαθήτου ή αποφασίζεις (επιτέλους) ν’ ακούσεις και τους άλλους, που… ξέρεις, δεν ψιθυρίζουν πλέον! Ουρλιάζουν… 

Όταν δύο φωτιές αναζωπυρώνονται ταυτόχρονα και απ’ το τίποτα και  φθάνουν σε σημείο να απειλούνται… κατοικημένες περιοχές, το τι θα κάνεις εξαρτάται απ’ το τι θέτεις ως προτεραιότητα. Σε μία περίοδο, που «τρέχουν» μεγάλα ζητήματα, με πρώτο και καλύτερο εκείνο του γηπέδου, για όποιον αυτή η προτεραιότητα δεν είναι το κοινό καλό, μία λέξη υπάρχει: «Έγκλημα…».

ΧΤΥΠΗΜΑ
Είναι εξ ορισμού αδύνατον ο ένας να ‘χει (σ’ όλα) δίκιο και οι άλλοι (σ’ όλα) άδικο.

ΑΝΩ…
ΙΕΡΟΚΛΗΣ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ

Κάποτε, ένα γκολ που σημείωσε στη Γαλλία επί της Σοσό, έσωσε το κεφάλι του Μπάγεβιτς! Τώρα, με το γκολ που σημείωσε στη Βρέμη, άνοιξε το δρόμο για τη σωτηρία της… κεφαλής (και) του Λεμονή! Μόνο και μόνο για το… ανθρωπιστικόν του πράγματος, άξιος ο μισθός του!

ΚΑΤΩ…
ΙΛΙΑ ΙΒΙΤΣ
Κοίτα να δεις χαλάστρα, που του έκανε ο Sir! Λίγο το ‘χετε, πάνω που είχε έτοιμους τους… φίλους τους καλούς να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και να μείνει με την όρεξη; Και λες και δεν (του) φθάνει αυτό, να πρέπει να δώσει και συγχαρητήρια από πάνω! Σκέτο δράμα…

Ο… Βολίδας!
Στο αεροδρόμιο οι οπαδοί του Ολυμπιακού άναψαν, λέει, καπνογόνα. Δεν πρόλαβε, δηλαδή, να χαρεί τη νίκη της η ομάς και τούτοι οι κακόβουλοι την έκαναν πάλι να… μη βλέπεται!
Αν ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει και στη Μαδρίτη; Φυσικά! Εδώ μπόρεσε να χάσει η Βέρντερ απ’ τον… Ολυμπιακό! Παρά τη νίκη, πάντως, ο Λεμονής δήλωσε ότι η ομάδα του έγραψε ιστορία, αλλά  χρειάζεται ακόμη δουλειά. Έτσι είναι! Άλλο ιστορία, άλλο… χημεία! Ο Ντομί, λέει, υπέστη τράβηγμα. Τι… τραβάει ο άνθρωπος, για  να βγάλει το ψωμί του! Η εικόνα, μετά το τρίτο γκολ του Ολυμπιακό στη Βρέμη, με τα δάκρυα του Λεμονή, ένα πράγμα απέδειξε: ότι προχθές το βράδυ στο λιμάνι όλοι έκλαιγαν! Άλλοι από χαρά, άλλοι… απ’ τα νεύρα τους!

ΕΙΠΕ…
ΤΡΕΖΟΡ ΛΟΥΑ ΛΟΥΑ
(παίκτης Ολυμπιακού)

«Γράψαμε ιστορία!»

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ
(πρ. Υπουργός Παιδείας)

«Είχε… συνωστισμό στο αεροδρόμιο;»

FACE OF…
ΑΝΡΙ ΑΡΝΟ ΑΝΤΣΟΥΕ ΡΕΜΠΙΕΝΟ

Δήλωσε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του, Γκαμπόν ότι για το θετικό του δείγμα στο ντόπινγκ κοντρόλ του τελικού Κυπέλλου, έφταιγε η κοκαΐνη που του έριξε μια κοκόνα στο ποτό, ένα βράδυ, που έκανε μπαρότσαρκα. Ποια η είδηση; Προσωπικά, θα αξιολογούσαμε ως εξόχως σημαντική την αποκάλυψη πως στην Γκαμπόν υπάρχει internet! Αλλά τέλος πάντων… Πρώτη αυθόρμητη αντίδρασή μας, λοιπόν, στην αιτιολόγησή του, μια ανεπαίσθητη «οργή»! Ως απόρροια μιας αίσθησης «ρε, τούτος μας δουλεύει…». Που γρήγορα μετεξελίχθηκε σ’ ένα αμήχανο γελάκι, δεδομένου ότι η «απολογία» του, όπως και να το δει κανείς, εμπεριείχε κάτι… σουρεάλ!

Ώσπου νιώσαμε την ανάγκη να του υποκλιθούμε! Καθόσον, ολίγον πότης, ολίγον… γκομενίλος, τιμή και δόξα, το λοιπόν, στον 28χρονο σύντροφο από το Λιμπρεβίλ για την ευγενική προώθηση του ιδανικού προτύπου για τον άντρα το σωστό! Κάποτε, λέει, όταν ο Ζοζέ Μουρίνιο ήταν ακόμη στην Πόρτο, τον είχε στα υπόψη, βλέποντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Μπελενένσες. Στα καλύτερά του τότε, ήταν η εποχή που του είχαν βγάλει και το παρατσούκλι: «Βέλος…». Μόνο που η μοίρα η κακούργα είπε να τον δοκιμάσει κι έθεσε ερώτημα:«Βέλος ή… τέλος;»  Τον έστειλε (2005), λοιπόν, στην Αλαβές. Ρηχά νερά, δανεικός και… αγύριστος (κάπως έτσι κόπιασε και στη Λάρισα, τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από δύο δανεισμούς, σε Γκιμαράες και Σαουδική Αραβία).

Η ενοχοποίησή του, μετά τον τελικό του «Πανθεσσαλικού» και η ξεγυρισμένη «καμπάνα», που του επιβλήθηκε, έκανε πολλούς να καταλήξουν: «Τέλος…». Οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να προπονείται με ομάδα της Πορτογαλίας, αν και τυπικά το συμβόλαιό του με την Αλαβές συνεχίζει να «τρέχει». Και η «οργή», που έγινε γελάκι και μετά υπόκλιση, έδωσε, εν τέλει, τη σκυτάλη απλά στη… συννεφιά!

Τα είδατε τα χθεσινά πρωτοσέλιδα; Ποιος Ολυμπιακός και ποια Βέρντερ; Άλλη ήταν η είδηση! Ότι, αν δείτε το θέμα του γηπέδου να «παγώνει», μην πείτε πως δεν σας προειδοποιήσαμε!