Κάτω απ’ το κόκκινο χαλί…

Επιμέλεια: Νίκος Σαρίδης

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ από τηλεοράσεως τον αγώνα του Ολυμπιακού, ο… Τάκης που μου άρεσε περισσότερο ήταν ο Γκώνιας! Για όσα είπε στην εκπομπή της ΝΕΤ μετά τη λήξη.
ΟΠΩΣ επεσήμανε ο παλαίμαχος άσος: η κριτική πρέπει να γίνεται στην επιτυχία, διότι ο ποδοσφαιριστής την αποδέχεται καλύτερα τότε και όχι να πυροβολείς τον παίκτη ή τον προπονητή όταν είναι πεθαμένος. Δεν πρέπει, δηλαδή, οι «ερυθρόλευκοι» να κρύψουν κάτω από το κόκκινο χαλί της ενθουσιώδους υποδοχής τις ανορθογραφίες της ομάδας τους στη Βρέμη. Διερωτήθηκε, για παράδειγμα, ο Γκώνιας πώς έχασε ο Ολυμπιακός το κέντρο στο α’ μέρος ενώ έπαιζε με πέντε χαφ…

ΑΦΗΣΕ αιχμές και κατά του Τροντ Σόλιντ (χωρίς να τον κατονομάσει), παρατηρώντας ότι ο φίλος του, ο Άκης Στολτίδης, ξαναβγήκε στην επίθεση σε διεθνές ματς του Ολυμπιακού μετά από δύο χρόνια. Και ο Γκώνιας νομιμοποιείται να «καρφώνει» τον Σόλιντ, διότι δεν ενθυμούμαι να τον κολάκευε όταν ο Νορβηγός ήταν «εξουσία». ΑΝ δεν έχετε καταλάβει, ο Σόλιντ είναι κάτι σαν… Σημίτης του Ολυμπιακού. Ξαφνικά θυμήθηκαν όλοι ότι δεν ήταν καλός. Και ο Λεμονής… Γιωργάκης. Εκεί που η πλειονότητα τον έβριζε, άρχισε αίφνης το «δικό μας παιδί» να παίρνει πόντους…

Ο ΑΝΤΣΟΥΕ, ο σκόρερ της Λάρισας στον τελικό του Κυπέλλου, δήλωσε ότι ένα βράδυ που τα έπινε με την παρέα του, μία κοπέλα τού έδωσε να πιει από το ποτήρι της, στο οποίο είχε ρίξει -εν αγνοίαν του- κοκαΐνη! ΚΑΛΑ λένε ότι ο άντρας πρέπει να προσέχει μη τον βάλει η γυναίκα στο… ρακί της! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι του άρεσε του Αντσουέ… MIA κο… πέλα να την πιεις στο ποτήρι! ΟΠΩΣ ενθυμείστε, μετά την ανίχνευση του ναρκωτικού, ο Αντσουέ τιμωρήθηκε. ΑΥΤΟ δα έλειπε, ύστερα από μια γερή δόση κόκας να έπεφτε στα… μαλακά!

ΕΙΣ ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό, ομολογώ ότι στις προβλέψεις μου έπεσα έξω! ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ, όμως. Όταν θα παίξει με η Βέρντερ μέσα, θα πέσω… μέσα! ΝΙΚΗ του Ολυμπιακού στη Βρέμη, λέει, ανήμερα της εθνικής γιορτής για την ενοποίηση των δύο Γερμανιών! ΟΙ καημένοι οι Γερμανοί, προχθές δεν είχαν καθόλου… τείχη! ΘΕΕ μου, τι κεραυνός ήταν αυτός του Πατσατζόγλου; ΚΕΡΑΥΝΟΣ Αγίας Βαρβάρας! Ο ΙΛΙΑ Ίβιτς πώς αντέδρασε στο γκολ του Κοβάσεβιτς; ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ, φυσικά. Διότι, σου λέει, εγώ τον έφερα, ο Λεμονής ήθελε άλλον!

Ο ΑΝΤΖΑΣ γιατί γλιστρούσε στο πρώτο ημίχρονο; ΕΙΧΑΝ… ψυχολογικά προβλήματα οι τάπες του! ΚΑΙ άμα είσαι ευαίσθητο παιδί όπως ο Βούλης και τις βλέπεις έτσι, πέφτεις κι εσύ! ΓΙΑΤΙ ο Λούα Λούα δεν μπόρεσε να σκοράρει όσες φορές βρέθηκε σε θέση βολής; ΔΙΟΤΙ άκουγε μία φωνή από την εξέδρα που φώναζε: Βρε… μη! Βρε… μη! Ο ΛΕΜΟΝΗΣ βούρκωσε στο τέλος του αγώνα! ΔΕΝ το είχε προσχεδιάσει, του βγήκε στην πορεία. Σαν τα γκολ ένα πράγμα!
ΜΕ ισοπαλία στο «Μπερναμπέου» ποιος τον πιάνει τον Λεμονή! Η ΛΑΤΣΙΟ με νίκη επί της Βέρντερ!

ΣΤΟΝ Παναθηναϊκό, ο Ερασιτέχνης, δηλαδή ο Θανάσης και ακόμη πιο… δηλαδή ο Παύλος, είναι έξω φρενών με την ΠΑΕ, δηλαδή με τον Τζίγκερ και ακόμη πιο… δηλαδή με το Βαρδινογιανναίικο, για τα ποσοστά επί των εισιτηρίων της ποδοσφαιρικής ομάδας. ΔΕΝ μπορούν οι δύο οικογένειες να τα βρουν για μερικά ευρώ και θα φτιάξουν από κοινού γήπεδο στο Βοτανικό; ΜΠΑ σε καλό τους, γελάσαμε και σήμερα!

LIMIT UP
Πατσατζόγλου
Πω, πω ένα Βρεμο-πόδαρο!
Λεμονής
Χερ Τάκις!
Φαν Νιστελρόι
Δύο γκολ στο Olimpiko, περιμένει τον… Olympiako!

LIMIT DOWN
Ίβιτς
Ήθελε… Λεμον-ήττα, έμεινε με τη δίψα!
Σανόγκο
Σαν… όγκο, αν τον δεις, δεν λέει πάρα πολλά!
Αντσουέ
Του το  ‘λεγαν στη Λάρισα, ότι δεν… σκόνη το  ποτό!