Τι… κοινό έχουν Μονακό και ΠΑΣ

«ΤΟ κοινό δεν νομίζω πως ενίσχυσε τον Παναθηναϊκό. Δεν μας πτόησε και δεν μας φόβισε, όπως έλεγαν». Δεν ήμουν στο ΟΑΚΑ, συνεπώς δεν ξέρω αν ο… παλμογράφος της εξέδρας επιβεβαιώνει τον προπονητή της Λανς. Ξέρω, ωστόσο, ότι το 2004 στον τελικό του Champions League έφτασε η Μονακό. Που από άποψη όγκου και πάθους φιλάθλων είναι στην ευρωπαϊκή κλίμακα ό,τι ο Εργοτέλης στην Ελλάδα. Όπως ξέρω, για παράδειγμα, ότι την περίοδο 1999-2000 πρωταγωνίστησαν στη B’ Εθνική και προβιβάστηκαν ο Αθηναϊκός κι ο ΠΑΣ.
Ο μεν, στην ούλτρα λάιτ έδρα του Βύρωνα απώλεσε μέσ’ στη σεζόν 2 βαθμούς, ο δε, στα πύρινα Γιάννενα έχασε 4 πόντους. ΣΤΗΝ πραγματικότητα, λοιπόν, οι «καυτές έδρες» δεν αναδεικνύουν πρωταθλητές, οι γεμάτες κόσμο και ζωντάνια κερκίδες είναι κυρίως το καλό αμπαλάζ του όλου πακέτου που λέγεται ποδοσφαιρικός αγώνας.
ΟΙ φίλαθλοι, βεβαίως, κολακεύονται με την παγιωμένη αντίληψη ότι οι ιαχές και τα συνθήματα είναι κάτι σαν εσάνς της επιτυχίας για την ομάδα· ενίοτε παραπαίρνουν σοβαρά το ρόλο. Όπως πρόπερσι οι Aρειανοί, που μπούκαραν στο τερέν για να καθαρίσουν μόνοι τους τον Ηρακλή. Γι’ αυτό, καλύτερα να… ξε-παγιωθεί η αντίληψη.
Ο ΜΟΥΝΙΟΘ, λέει, παρουσίασε στη ρεβάνς με τη Λανς μία ομάδα συντηρητική. ΚΟΙΝΩΣ, οι επικριτές του ήθελαν την ομάδα του Παναθηναϊκού… Προοδευτική! ΘΑ το έχει υπ’ όψιν του ο Ισπανός για το ματς με τον Ηρακλή! Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, λέει, δεν είναι απλώς «χώμα» αυτήν την εποχή, κάτι χειρότερο…ΚΑΣΤΑΝΟΧΩΜΑ! ΑΚΟΜΗ και το βλέμμα του κουρασμένο είναι.

ΕΙΝΑΙ αυτό που λένε… χώμα ματιών καστανό! ΑΝ ο Βύντρα και ο Γκαλίνοβιτς δεν είχαν υποπέσει, λέει, σ’ εκείνα τα λάθη στον πρώτο αγώνα, προχθές τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά…ΚΑΙ αν τον Βύντρα δεν τον έλεγαν Λουκά, αλλά Τζιανλούκα, θα ήταν ο Ζαμπρότα! ΚΑΙ αν η γιαγιά μου (Θεός σχωρέσ’ τη) είχε… Καρούλια, θα ήταν ο Παναθηναϊκός του Ζάετς, του Ρότσα, του Σαραβάκου και του Καρούλια! ΚΡΙΜΑ, γιατί στο ΟΑΚΑ είχαν πάει πάνω από 40.000 παναθηναϊκοί, οι οποίοι στο τέλος χειροκρότησαν ιπποτικά τους παίκτες.

ΝΑΙ, οι ιπποτικοί του ιππότη… Λάνς(ελοτ)! Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ της Λανς, ο Ζιλό, μίλησε με κολακευτικά λόγια, λέει, για τον Νίνη. ΜΗΠΩΣ φθονεί τον Παναθηναϊκό που έχει τέτοιο πιτσιρίκι; ΕΙΝΑΙ… Ζιλό-φθονες οι Γάλλοι! ΜΕΤΑ από τέτοια συγκομιδή στην Ευρώπη, λέει, τη μεθεπόμενη περίοδο θα βγαίνει μία ελληνική ομάδα στο Champions League και θα παίζει προκριματικό, διότι μας έχουν περάσει στη βαθμολογία οι Βούλγαροι.

ΒΟΥ-ΒΟΥ… η βαθμολογία! ΔΕΝ συνιστά πλήγμα αυτό για το ελληνικό ποδόσφαιρο; ΠΛΗΓΜΑ δεν θα πει τίποτε! Δεν θα ξαναδεί η Ευρώπη το… rotation του Φερέρ! Η ΑΕΚ έχασε και στο «Πάρκο των Πριγκίπων»! ΠΑΛΙ καλά που ο Ντέμης δεν κατελόγισε ευθύνες στον… πρίγκιπα! Ο ΦΕΡΕΡ, λέει, είδε σημάδια βελτίωσης. ΕΓΩ, πάλι, δεν είδα ούτε ένα σημάδι βελτίωσης της ΑΕΚ. Για τον απλούστατο λόγο ότι την ίδια ώρα έβλεπα τον Παναθηναϊκό!

ΤΩΡΑ, λέει, τον περιμένει τον Φερέρ η Καλαμαριά. ΜΗΝ ακούτε που λένε τον Πόντο Εύξεινο (φιλόξενο), οι Πόντοι δεν χαρίζουν… Πόντο, να χτυπιέται ανάποδα ο Φερέρ! ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ για την καταπολέμηση της βίας, λέει, διοργάνωσε χθες η Super League. ΚΙ αφού έλυσαν το πρόβλημα της βίας, μετά έλυσαν τους… ζυγούς!

LIMIT UP

Ζιλό

Η Λανς ήρθε στην Αθήνα για την… Πλάκα της!

Γκαλίνοβιτς

Αλάνθαστος στη ρεβάνς!

Νίνης

Το είπε κι ο Ζιλό ότι μια μέρα θα γίνει μεγάλος!

LIMIT DOWN

Μορίς

Δεν «λέει» λευκή ισοπαλία και κόκκινη κάρτα με την πράσινη μπλούζα!

Παπαδόπουλος

Σερσέ λα… φορμ!

Σορεντίνο

Έφαγε γκολ απ’ τον Φρο και τον… άφρο (Μεντί)!

Αφήστε μια απάντηση