Με Κασάνο στο ντέρμπι

Τον Αντόνιο Κασάνο συμπεριέλαβε στην αποστολή της Ρεάλ ο Φάμπιο Καπέλο, εν όψει του αποψινού μαδριλένικου ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Βιθέντε Καλντερόν». Ο Ιταλός τεχνικός της «βασίλισσας» μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης ενημέρωσε τον συμπατριώτη του επιθετικό, ότι τον υπολογίζει και πως θα τον χρησιμοποιήσει έστω και σαν αλλαγή. Ο Κασάνο για τελευταία φορά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των «μερένγκες» στις 7 Ιανουαρίου στο εκτός έδρας ματς με τη Λα Κορούνια, όμως δεν χρησιμοποιήθηκε.
Με τη Ρεάλ έχει να αγωνισθεί από τις 6 Δεκεμβρίου στον αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στο Πρωτάθλημα έπαιξε για τελευταία φορά τον Οκτώβριο στην αναμέτρηση με τη Χετάφε. Ο Ιταλός επιθετικός για μεγάλο χρονικό διάστημα τελούσε υπό τιμωρία, καθώς είχε ασκήσει μέσω του Τύπου σκληρή κριτική στον Καπέλο, επειδή δεν τον χρησιμοποιούσε στη βασική ενδεκάδα. Στη συνέχεια δημιούργησε και άλλα προβλήματα, με αποτέλεσμα να τεθεί στο περιθώριο.

Στο μεταξύ οι πρόεδροι των Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, Ραμόν Καλντερόν και Ενρίκε Θερέθο αντίστοιχα, με δηλώσεις που έκαναν στον Τύπο έστειλαν στους φιλάθλους μήνυμα… ειρήνης. «Το μόνο που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί και τίποτα περισσότερο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξουν κρούσματα βίας στο ντέρμπι, καθώς είναι απλώς ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων» ήταν το σχόλιο του Καλντερόν. Όσον αφορά τον πρόεδρο των «ροχομπλάνκος», υποστήριξε πως το μόνο που ενδιαφέρει την ομάδα του είναι να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να προσπαθήσει να νικήσει. Επισήμανε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι φίλαθλοι να παρεκτραπούν και ευχήθηκε να διεξαχθεί ένα ωραίο παιχνίδι. Στο άλλο ματς της ημέρας στην Ισπανία, η Σοσιεδάδ υποδέχεται στο «Ανοέτα» τη Λα Κορούνια.

Μονομαχίες με φόντο το «σεντόνι» στη Γαλλία

Τη νίκη που θα της επιτρέψει να κάνει ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου θα προσπαθήσει να πάρει η Λιόν που φιλοξενεί στο «Ζερλάν» τη Σοσό στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του Σαμπιονά. Η ομάδα του Ζεράρ Ουγέ έχει διαφορά ασφαλείας από τις διώκτριές της και θέλει σήμερα να συνδυάσει θέαμα και ουσία, αφού στα τελευταία της παιχνίδια δεν ικανοποιεί με τις εμφανίσεις της. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι κάνουν όνειρα εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ και στόχος τους είναι ένα θετικό αποτέλεσμα. Μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον όσον αφορά τη μάχη των θέσεων που οδηγούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση προβλέπεται και στο παιχνίδι της Τουλούζ με τη Μαρσέιγ, όπου οι δύο ομάδες βρίσκονται στην έκτη και πέμπτη θέση της βαθμολογίας αντίστοιχα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής του Σαμπιονά:
Σήμερα: Τουλούζ – Μαρσέιγ, Τρουά – Λοριάν, Ναντ – Οσέρ, Λε Μαν – Μονακό, Νις – Λιλ, Λιόν – Σοσό, Ρεν – Σεντάν.
Αύριο: Λανς – Νανσί, Παρί Σεν Ζερμέν – Σεντ Ετιέν, Μπορντό – Βαλενσιέν.

«Μονόδρομος» η νίκη για την Μπάγερν

Με στόχο να μαζέψει τα… κομμάτια της μετά τις τελευταίες απογοητευτικές εμφανίσεις στην Μπουντεσλίγκα, η Μπάγερν υποδέχεται σήμερα στο «Αλιάντζ Αρένα» τη Βόλφσμπουργκ για την 23η αγωνιστική. Οι Βαυαροί μετά την ήττα από την Αλεμάνια Άαχεν την προηγούμενη εβδομάδα έχασαν νέο έδαφος στη μάχη για μια θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον η νίκη αποτελεί γι’ αυτούς μονόδρομο. Μάλιστα, ο Ότμαρ Χίτζφελντ αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα αφού οι Βίλι Σανιόλ και Μάρτιν Ντεμικέλις θα απουσιάσουν λόγω τιμωρίας, ενώ οι Ισμαέλ και Βαν Μπούιτεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια, το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι αναμετρήσεις Αμβούργο – Άιντραχτ και Μπόχουμ – Αλεμάνια Άαχεν αφού και οι τέσσερις ομάδες έχουν ως στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού και αναμένεται να δώσουν «μάχη» για την κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα:
Σήμερα: Μπάγερν – Βόλφσμπουργκ, Αμβούργο – Άιντραχτ, Ανόβερο – Ντόρτμουντ, Μάιντζ – Νιρεμβέργη, Μπόχουμ – Αλεμάνια Άαχεν, Κότμπους – Αρμίνια Μπίλεφελντ.
Αύριο: Σάλκε – Λεβερκούζεν, Γκλάντμπαχ – Βέρντερ Βρέμης.

Οι Βαυαροί για Καμορανέζι

Αναθερμένεται το ενδιαφέρον της Μπάγερν για τον Μάουρο Καμορανέζι. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής εφημερίδας «La Gazzetta dello Sport», η διοίκηση των Βαυαρών είναι αποφασισμένη να κάνει πρόταση στη Γιουβέντους για την απόκτηση του Ιταλοαργεντινού μέσου. Η Μπάγερν μετά την αποχώρηση του Μίκαελ Μπάλακ και την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Σεμπάστιαν Ντάισλερ, αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μεσαία γραμμή και ο Καμορανέζι αποτελεί μια εξαιρετική λύση.

Ο διεθνής άσος το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε κοντά στην Μπάγερν, όμως την τελευταία στιγμή πείστηκε να συνεχίσει στη «μεγάλη κυρία» και να τη βοηθήσει να κερδίσει την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία του «κάλτσιο». Πάντως, η Γιουβέντους για να παραχωρήσει στους Γερμανούς τον Καμορανέζι, θα απαιτήσει να πραγματοποιηθεί ανταλλαγή με τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό Λούσιο. Ωστόσο, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να αποδεχθεί η διοίκηση των Βαυαρών τον όρο των «μπιανκονέρι», καθώς ο Λούσιο θεωρείται ο στυλοβάτης της άμυνας της ομάδας τους.

Αφήστε μια απάντηση