Τα μαγικά βράδια του Τσάμπιονς Λιγκ

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού, όπως λέει ο ύμνος, επιθυμούν τον σύλλογο «πρωταθλητή σ’ όλα τα σπορ». Όμως ήθελαν έστω τη 2η θέση μόνο για ένα λόγο. Επειδή έχουν ζήσει σημαντικές στιγμές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ποιος ξεχνάει ότι εκτός όλων των άλλων καμαρώνουν για την ομάδα τους και για τις κατά καιρούς πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές που τους έχει χαρίσει. Ειδικά οι εκτός έδρας νίκες αποτελούν πάντα σημείο αναφοράς για τον «πράσινο» λαό, καθώς το… αντίπαλο δέος έχει ως σημαία αποτυχίας το 0-7-24!

Ποιος μπορεί να ξεχάσει μεγάλες βραδιές όπως το έπος του Άμστερνταμ με το γκολ-κειμήλιο του Βαζέχα, το πανηγύρι στο Αμβούργο με το γκολ του Νασιόπουλου, το «διπλό» στην Πράγα, τον κεραυνό του Μάρκου στο Οπόρτο ή την άλωση του Γκιζελκίρχεν, όταν με δύο γκολάρες οι Μπασινάς και Βλάοβιτς έκαναν μαύρα τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της Σάλκε. Στιγμές για πάντα χαραγμένες στην καρδιά και τη μνήμη όλων των φίλων του «τριφυλλιού». Και μιας και θυμηθήκαμε τον Κροάτη σκόρερ, είναι άδικο και άστοχο να τον βάζουμε στο ίδιο… τσουβάλι με άλλους. Ενεργό μέλος της ομάδας του νταμπλ, με 29 γκολ στα 64 παιχνίδια Πρωταθλήματος που έπαιξε στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι και μικρό πράγμα!

«Πράσινη» γιορτή και φιλικό στη Λιβαδειά

Την τιμητική τους έχουν σήμερα όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά, με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 3 χρόνων από την ίδρυση του συνδέσμου των φίλων του «τριφυλλιού» στην πόλη της Βοιωτίας. Με αφορμή τη γιορτή αυτή, τα παιδιά του club στη Λιβαδειά έχουν διοργανώσει φιλικό αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, ανάμεσα στην ομάδα παλαιμάχων του Παναθηναϊκού με τα μεγάλα αστέρια στο ρόστερ και την αντίστοιχη του Λεβαδειακού. Τέλος, απόψε το βράδυ ως συνέχεια της «πράσινης» γιορτής θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο κέντρο «Θόλος», με ζωντανή μουσική και πλήρες μενού. Για περισσότερες πληροφορίες στο 6979158137 (Γιώργος).

Τα εγκαίνια της ΘΥΡΑΣ 13-1966

Η ΘΥΡΑ 13-1966 με ανακοίνωση της ευχαριστεί όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την συμπαράσταση και το ενδιαφέρον που έχει δείξει για τον σύνδεσμο μας, καθώς επίσης τις διοικήσεις ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΤΑΠ και ερασιτέχνη, τις αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες στην προσπάθεια για την επαναλειτουργία της ΘΥΡΑΣ 13-1966 σε στεγασμένο χώρο. Η ανακοίνωση συνεχίζεται ως εξής «Ευχαριστούμε επίσης τους Cockneys που από το 1996 μας συστέγαζαν και μας παραχωρούσαν χώρο σε διάφορα οικήματα που είχαν για να μπορούμε εμείς να κάνουμε τις καθιερωμένες Γ.Σ της ΘΥΡΑΣ 13-1966 βάση του καταστατικού. Από τις 19 Ιανουαρίου η ΘΥΡΑ 13-1966 στεγάζεται στην οδό Δορυλαίου 19 στους Αμπελόκηπους. Με αφορμή την επαναλειτουργία σε στεγασμένο club και διαθέτοντας εισιτήρια σε όλους τους αγώνες καλούμε όλους τους «πράσινους» φιλάθλους στα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 30 Μαρτίου και ώρα 8 το βράδυ με επίσημους καλεσμένους, χάπενινγκ και άφθονο κρασί. Περιμένουμε όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού που νιώθει ότι ανήκει στην ΘΥΡΑ 13».

* Συνεχείς συστάσεις και ανακοινώσεις προκύπτουν όσον αφορά το αποψινό παιχνίδι της Eθνικής Ελλάδος με την Τουρκία, προκειμένου οι Έλληνες φίλαθλοι να μη χάσουν το μέτρο και απαντήσουν σε τυχόν προκλήσεις. Δεν χρειάζεται να γίνει αυτό. Άλλωστε ας έχουν οδηγό το ματς του Παναθηναϊκού με τη Φενερμπαχτσέ στη Λεωφόρο τον Νοέμβριο του 2002. Τότε οι παίκτες του «τριφυλλιού» με τα 4 γκολ είχαν δώσει την καλύτερη τους απάντηση και αποτέλεσε το σύνθημα για ένα τρελό πανηγύρι στις εξέδρες πάντα σε κόσμια πλαίσια.  

Κάθε καλοκαίρι βλέπουμε το ίδιο έργο. Απλά αυτή την φορά η προβολή του αρχίζει πιο νωρίς καθώς βρισκόμαστε μόλις στον Απρίλιο. Ο λόγος για τις…περιβόητες μεταγραφικές βόμβες του Ολυμπιακού που στο τέλος κάτι γίνεται και δεν σκάνε ποτέ. Αυτό αναμένεται να γίνει και φέτος. Ήδη ενώ για ένα δεκαήμερο…μας είχε γίνει απίστευτη πλύση εγκεφάλου με τον Ντούντου, «ξαφνικά» μας πληροφορούν ότι μπαίνει σφήνα η Ίντερ για να τον αποκτήσει. Έτσι αν τελικά δεν προχωρήσει η υπόθεση με τον Ολυμπιακό, η…κωλοτούμπα θα είναι μεγαλοπρεπέστατη, αλλά κάποια θα έχουν δήθεν άλλοθι. Το θέμα είναι όμως ότι ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι και θα τους ξεφωνίσει.

Ο Ενιαίος Φορέας καλεί τα μέλη όλων των συνδέσμων που έχει υπό την σκέπη του τόσο από την επαρχία όσο και από την Αθήνα να δώσουν το παρών στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί αύριο (Κυριακή) το μεσημέρι στη 1 στο κλειστό γήπεδο της Λεωφόρου. Υπενθυμίζεται ότι η συνέλευση αφορά μόνο τα μέλη των συνδέσμων του Ενιαίου Φορέα. Παράλληλα γίνεται γνωστό ότι ο Φορέας διοργανώνει χορό στις 31 του μήνα στα Αστέρια της Γλυφάδας. Για πληροφορίες και προσκλήσεις απευθυνθείτε στους κατά τόπους συνδέσμους.

Zωγραφίστε για τον ΠΑΟ

Με πρωτοβουλία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός διεξάγεται ο «Ανοιχτός διαγωνισμός για το λογότυπο των 100 χρόνων του Παναθηναϊκού». Το εορταστικό λογότυπο θα χρησιμοποιηθεί από την ΠΑΕ για την σήμανση του επετειακού υλικού που θα παραχθεί από αυτή. Τα έπαθλα για τον νικητή του διαγωνισμού θα είναι μνεία στην επετειακή έκδοση της Ιστορίας του Παναθηναϊκού, εκθεσιακή θέση στο Μουσείο, 2 οικογενειακά εισιτήρια διαρκείας για τους αγώνες της ποδοσφαιρικής ομάδας για τα επόμενα 3 έτη, προτεραιότητα επιλογής θέσης στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και χρηματική αμοιβή ύψους 10.000 ευρώ.

Προβολείς

Η απόφαση του Βίκτορ Σάντσεθ να ταξιδέψει στην Ιταλία για να υποβληθεί σε εξετάσεις έχει δύο διαστάσεις:
Πρώτον ότι ο Ισπανός δεν «κάθεται» πάνω στο τριετές παχυλό του συμβόλαιό του –όπως έκαναν κάποιοι άλλοι – και δεύτερον ότι αναδεικνύεται το πρόβλημα που υπάρχει στον Παναθηναϊκό σε ότι αφορά τα ιατρικά θέματα. Άλλωστε η περίπτωση του Βίκτορ Σάντσεθ δεν είναι η πρώτη που αναστατώνει τον Παναθηναϊκό.

Είχαν προηγηθεί αυτές του Έκι Γκονζάλες, του Θανάση Τσίγκα, του Άντονι Σέριτς και του Φίλιππου Δάρλα, για τους οποίους «άλλα» περίμενε ο Βίκτορ Μουνιόθ και «άλλα» του προέκυπταν στην πορεία. Για τον μοναδικό που γνώριζε ο Ισπανός τι συμβαίνει ήταν με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Άπαντες γνώριζαν το πρόβλημα. Ο διεθνής επιθετικός ακολουθήθηκε ένα συντηρητικό πρόγραμμα μέχρι τη διακοπή του Πρωταθλήματος (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά), πήγε και έκανε την επέμβαση στην Ιταλία και επέστρεψε στον χρόνο που γνώριζε ο Μουνιόθ!

Ο Παναθηναϊκός για μια ακόμη φορά βρίσκεται μπροστά από ένα τεράστιο δίλημμα, της διαχείρισης ενός τεράστιου ποδοσφαιρικού ονόματος, όπως είναι ο Βίκτορ Σάντσεθ. Κάτι ανάλογο που είχε γίνει με τον Πάουλο Σόουζα. Τότε που τον πρώτο χρόνο ο Πορτογάλος –από τις κορυφαίες προσωπικότητες που έχουν έρθει στην Ελλάδα- είχε αντιμετωπιστεί ως… κλεφτοκοτάς που είχε έρθει να μάς πάρει τα λεφτά. Όλα αυτά με τεράστια ευθύνη του Άγγελου Αναστασιάδη. Τότε που οι Έλληνες ήταν μάγκες και οι ξένοι… δάγκες!

Τότε ο Πάουλο Σόουζα έκανε 15 παιχνίδια με την φανέλα του Παναθηναϊκού (2000-01). 6 στο Πρωτάθλημα, 6 στην Ευρώπη και 3 στο Κύπελλο. Την επόμενη σεζόν, με τον Πορτογάλο ένα χρόνο μεγαλύτερο (31 ετών) και με τα προβλήματα στο γόνατά του να παραμένουν, ο Σόουζα σε τέσσερις μήνες –προτού φύγει εξ’ αιτίας του επεισοδίου στην Μαδρίτη με τον Στράτο Αποστολάκη- κατάφερε να ξεπεράσει τις συμμετοχές της πρώτης χρονιάς. Συνολικά είχε αγωνιστεί σε 17 αγώνες, 4 στο Πρωτάθλημα, 8 στην Ευρώπη (!) και 5 στο Κύπελλο!


Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι τεράστιο ρόλο παίζει η διαχείριση ενός παίκτη. Πρώτα στο ιατρικό κομμάτι και ακολούθως προπονητικά. Το παράδειγμα του Σόουζα έδειξε τον δρόμο. Ως προς την… διαχείριση, όχι φυσικά προς τον τρόπο που εκδόθηκε το «διαζύγιο» με τον Πορτογάλο!