Αγωνία για Μουνιόθ

Επιμέλεια: Των Γ. Σπανουδάκη, Μ. Τσαμπά, Π. Παπαδόπουλου

Στο θέμα της παραμονής του Βίκτορ Μουνιόθ είναι στραμμένο όλο το ενδιαφέρον στον Παναθηναϊκό, αφού ανάλογα με την εξέλιξη που θα έχει αυτό το θέμα θα καθοριστούν και τα επόμενα βήματα: του μεταγραφικού σχεδιασμού, της διαχείρισης του έμψυχου δυναμικού, της προετοιμασίας. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Βίκτορ Μουνιόθ έχουν συζητήσει για το θέμα, αλλά φαίνεται ότι η τελική επαφή θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της σεζόν. Όταν θα μπορεί να γίνει ολοκληρωμένα απολογισμός για το έργο του Παναθηναϊκού, πάνω στα αποτελέσματα και γενικότερα στην εικόνα της ομάδας.

Το κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών είναι εξαιρετικό, όχι απλώς καλό, αφού ο Ισπανός είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου με γνώσεις και όρεξη για δουλειά, στοιχεία που έχει εκτιμήσει ο «Τζίγγερ». Φυσικά ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού δεν θα αποφασίσει μόνο από αυτά. Στοιχεία προς συζήτηση και ανάλυση είναι η διαχείριση του υλικού, η παρουσία του Ισπανού στον πάγκο αλλά και τα κέρδη αλλά και οι ζημιές από την χρονιά. Άλλωστε ο Μουνιόθ έχει ως ελαφρυντικό και ως μια πολύ σημαντική δικαιολογία, ότι παρέλαβε μια ομάδα με πάρα πολλά προβλήματα και το κυριότερο με «κομματιασμένη» ψυχολογία και φυσική κατάσταση.

Εκτιμήσεις και προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν. Άλλωστε και στο παρελθόν όσοι θέλησαν να βάλουν ποσοστά παραμονής έπεσαν έξω. Πάνω απ’ όλα στην συνάντηση που θα έχουν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Βίκτορ Μουνιόθ θα ξεκαθαρίσουν αμφότεροι, εάν επιθυμούν την συνέχιση της συνεργασίας. Άλλωστε μια από τις δύο πλευρές εάν δεν θέλει, τότε δεν υπάρχει θέμα συζήτησης… Εάν υπάρξει συμφωνία τότε θ’ αρχίσει άμεσα ο σχεδιασμός της ομάδας, εάν όχι τότε οι «πράσινοι» θα στραφούν σε άλλη λύση από το εξωτερικό. Ενδεχομένως και πάλι από την ηβηρική χερσόνησο.

Χετάφε καλεί Μουνιόθ

Μπορεί το θέμα της παραμονής του Βίκτορ Μουνιόθ να απασχολεί τον Παναθηναϊκό, αλλά το όνομα του Ισπανού τεχνικού βρίσκεται και στο ρεπορτάζ τριών ισπανικών ομάδων. Της Ρεκρατίβο Ουέλβα, της Χετάφε και της Θέλτα. Μάλιστα όπως μάς έλεγαν χθες Ισπανός δημοσιογράφος, η πιθανή φυγή του Μπερντ Σούστερ για τον πάγκο της Ρεαλ Μαδρίτης ανοίγει τον δρόμο για την μετακίνηση του Βίκτορ Μουνιόθ στην τεχνική ηγεσία για της Χετάφε. Μάλιστα υπήρχε και έντονη παραφιλολογία περί επαφής με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, στο τετραήμερο που ο 50χρονος τεχνικός θα βρίσκεται στην πατρίδα του! Φυσικά επισήμως καμία πλευρά δεν επιβεβαιώνει οτιδήποτε, με την αγωνία να μεγαλώνει σε Ελλάδα και Ισπανία…

Μπόβιο: «Το μυαλό στον Παναθηναϊκό»

Μπορεί οι Γάλλοι να έχουν στρέψει το βλέμμα τους στον Ρικάρντο Μπόβιο, ωστόσο ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής σε δηλώσεις του σε Ισπανούς δημοσιογράφους τόνιζε πως είναι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό. «Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό. Βρίσκομαι στα βασικά πλάνα του προπονητή μου και προσπαθώ να δώσω ότι μπορώ περισσότερο για να βοηθήσω. Περνάω καλά στην Αθήνα και μου αρέσει.

Έχω ακούσει για ενδιαφέρον από γαλλικές ομάδες, ωστόσο αυτή την στιγμή το μυαλό μου είναι μόνο στον Παναθηναϊκό. Ο σύλλογος έχει το δικαίωμα να με αγοράσει, ωστόσο δεν γνωρίζω ακόμα τι θα συμβεί στο μέλλον» τόνισε.
Από την πλευρά του, Φεντερίκο Μοράες μιλώντας στην «Α.Η.» είπε πως το θέμα έχει «παγώσει» λόγω των δυο συνεχόμενων ηττών. «Ακόμα δεν έχουμε καμία διαπραγμάτευση με τον Παναθηναϊκό.  Δεν έχουμε αρχίσει τις συζητήσεις. Η ομάδα έχει δυο συνεχόμενες ήττες και δεν είναι ακόμα η στιγμή. Θα  μιλήσουμε όμως» υποστήριξε.

Πρόβλημα με Νίνη

Ένα απρόσμενο πρόβλημα έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για τον προπονητή της Εθνικής Ελπίδων, Στέλιο Αποσπόρη, αφού ο Σωτήρης Νίνης αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού σε δάχτυλο του δεξιού ποδιού. Ο νεαρός πονάει ακόμα και τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει αν θα αγωνιστείς το φιλικό με την Δανία.
Παράλληλα, στην Παιανία βρέθηκαν χθες το πρωί οι Δάρλας, Κώτσιος, Σέριτς για να ακολουθήσουν πρόγραμμα ενδυνάμωσης, αλλά και Τσίγκας, Νίνης για να κάνουν αποθεραπεία.