«Πρασίνισε» και επισήμως η Καρπουζά

«Πρασίνισε» και επισήμως η ΚαρπουζάΕν αναμονή των ξένων φετινών αποκτημάτων του Παναθηναϊκού, Λόζανσιτς, Άνταμς, ο τεχνικός της ομάδας, Νίκος Παπαϊωάννου, από αύριο θα έχει μία ακόμη νεοαποκτηθείσα αθλήτρια στη διάθεσή του. Ο λόγος για την 18χρονη διεθνή διαγώνια, Άννα Καρπουζά, την Κρητικοπούλα, πρώην άσο του Κενταύρου Χανίων (Β’ Εθνική), που από χθες ανακοινώθηκε και επισήμως από τη διοίκηση και εγκαταστάθηκε κιόλας στο νέο της σπίτι στην Αθήνα, δύο βήματα από τη Λεωφόρο.

Το… κερασάκι ο Παναθηναϊκός

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια, το 2007 είναι αναμφίβολα από τις καλύτερες χρονιές της, καθώς πέρασε στο τμήμα «Μεθοδολογίας Ιστορίας και Επιστημών» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κλήθηκε στην Εθνική Γυναικών με τη φανέλα της οποίας πήρε το «βάπτισμα πυρός» στο διεθνές τουρνουά του Αζερμπαϊτζάν, ενώ το κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσε η μεταγραφή της στο «τριφύλλι». «Είχα κάποιες άλλες προτάσεις, αλλά λόγω των Πανελληνίων εξετάσεων είχα βάλει φέτος σε δεύτερη μοίρα το βόλεϊ.

Όταν όμως έφτασε στα χέρια μου η πρόταση του Παναθηναϊκού, δεν το σκέφτηκα και πολύ, αν και δεν κρύβω ότι αρχικά φοβήθηκα λίγο το όνομα αλλά και το υψηλού επίπεδου βόλεϊ» δήλωσε στην «Α.Η.» η 13η αθλήτρια της πρωταθλήτριας ομάδας, που πατάει στη γη και σκέφτεται ρεαλιστικά: «Στόχος μου πλέον είναι να μάθω όσα περισσότερα μπορώ από τον προπονητή και τις συναθλήτριές μου και να βοηθάω όσο μπορώ στις προπονήσεις. Αν μάλιστα σε λίγα χρόνια καταφέρω έπειτα από σκληρή δουλειά να παίξω στο “τριφύλλι” ως βασική, αυτό θα είναι για μένα μεγάλη τιμή» τόνισε η 18χρονη Χανιώτισσα που πρόλαβε ήδη να γνωριστεί στην αποστολή της Εθνικής στο Μπακού με τη συντοπίτισσα και συμπαίκτριά της Ελένη Φραγκιαδάκη, για την οποία σχημάτισε άριστη εντύπωση.

Πρόσφατα μάλιστα ο πατέρας της, Γιάννης Καρπουζάς, πρώην βολεϊμπολίστας και νυν διαιτητής πήρε το χρίσμα για να σφυρίζει σε αγώνες της Α1 κατηγορίας.

Το πέμπτο κοράσι στο «τριφύλλι»

Στην ιστορία του Παναθηναϊκού η Άννα Καρπουζά είναι η πέμπτη Κρητικοπούλα που ντύνεται στα «πράσινα» μετά τη Μις Ελλάς του 1997, Ευγενία Λιμαντζάκη (Κένταυρος Χανίων) από τον Βάμο Αποκορώνου και τις Αφροδίτη Θεοδωράκη (Αρκάδι Ρεθύμνου), Ελένη Φραγκιαδάκη (Μοίρες Ηρακλείου) και από προχθές την Γεωργία Τζανακάκη (Κένταυρος Χανίων).

Φουλ προπόνηση για Ντουμιτρέσκου

Ευχάριστα τα νέα για την αρχηγό του Παναθηναϊκού Ρούξι Ντουμιτρέσκου, που από χθες συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού, τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση. Η διεθνής αρχηγός της πρωταθλήτριας ομάδας, που είχε υποβληθεί πρόσφατα σε επέμβαση στην παλάμη, δεν αντιμετωπίζει πλέον κανένα πρόβλημα, καθώς όλες οι τομές έκλεισαν. Χθες εξάλλου μαζί με τις Σπαραέφσκα, Φραγκιαδάκη, Κρέσσου και Μυλωνά η Ντουμιτρέσκου πέρασε τις εργομετρικές εξετάσεις στο ΟΑΚΑ.

Περιμένουν τους… πελάτες τους οι Ντάντε, Μαρσελίνιο

Στο κυνήγι του τρίτου τους φετινού χρυσού μεταλλίου μετά από αυτά σε World League και Παναμερικανικούς και 25ου στη διοργάνωση, ρίχνονται από σήμερα στο 27ο Πρωτάθλημα Νότιας Αμερικής (5-9/9) της Χιλής, οι διεθνείς Βραζιλιάνοι άσοι Ντάντε Αμαράλ και Μαρσελίνιο. Στο πλαίσιο της πρεμιέρας των αγώνων του Α’ ομίλου, στο Βίνια ντελ Μαρ, όπου μετέχουν ακόμη Βενεζουέλα, Κολομβία και Ουρουγουάη, η πολυνίκης ομάδα θα αντιμετωπίσει σήμερα την άπειρη Ουρουγουάη, ενώ στο άλλο ματς θα αναμετρηθούν Βενεζουέλα-Κολομβία.

Στο β’ όμιλο του Σαντιάγκο, που εκτός από την οικοδέσποινα Χιλή συγκροτείται από τις Αργεντινή, Παραγουάη και Περού, στο άνοιγμα της αυλαίας θα παίξουν Χιλή-Περού, Παραγουάη-Αργεντινή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νικήτρια ομάδα εκτός από τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, θα εξασφαλίσει και την απευθείας πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Νοεμβρίου στην Ιαπωνία. Τα τρία τελευταία χρόνια πάντως οι Βραζιλία, Αργεντινή και Βενεζουέλα είναι… μόνιμοι κάτοικοι του βάθρου, με την παρέα των «πράσινων» άσων της «σελεσάο» να μην… ξεκολλάει από το ψηλότερο σκαλοπάτι.