Κάθε αρχή και… εύκολη

Κάθε αρχή και… εύκοληΣτη Λεωφόρο και μπροστά στον υπέροχο κόσμο του θα δώσει στις 27/10/07 με αντίπαλο τον Επίκουρο Θεσσαλονίκης ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός την πρώτη παράσταση της περιόδου 2007-2008 στο πλαίσιο της Α1 Γυναικών. Η ολοκαίνουρια ομάδα του «τριφυλλιού» αναμένεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στον αξιόμαχο πάντως Επίκουρο, ο οποίος πέρυσι διατηρήθηκε μέσω των play outs στα «σαλόνια» και φέτος θέτει ως πρώτο στόχο την παραμονή. Μολονότι πάντως η διαφορά κλάσης των δύο ομάδων είναι πολύ μεγάλη, οι Θεσσαλονικείς χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις ιδιαιτερότητας της πρεμιέρας αλλά και το γεγονός ότι οι ομάδες δεν βρίσκονται ακόμη στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας.

Tην 7η αγωνιστική με Ολυμπιακό στο Ρέντη

Το ντέρμπι των «αιωνίων» και περσινών φιναλίστ θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό του Ρέντη την 7η αγωνιστική (1/12/07) του πρωταθλήματος, ενώ στην 3η αγωνιστική (10/11/07)  η ατμόσφαιρα στον «Τάφο του Ινδού» αναμένεται να είναι έντονα συναισθηματικά φορτισμένη, καθώς οι πρώην «πράσινες» αδελφές Νίκη και Μαρία Γκραγκούνη θα εμφανιστούν με τη φανέλα του Μαρκόπουλου στο γήπεδο όπου λατρεύτηκαν και πανηγύρισαν δύο νταμπλ και έναν τίτλο πρωταθλήματος.
Έντονα συναισθήματα όμως αναμένεται να πλημμυρίσουν τον τεχνικό του Παναθηναϊκού Νίκου Παπαϊωάννου, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Άρη Θεσσαλονίκης, σε μία έδρα που επί 14 χρόνια ήταν το «σπίτι» του. Η στέψη των πρωταθλητριών χειμώνα στις «πράσινες», αν όλα πάνε καλά, θα πραγματοποιηθεί στην Παιανία, μετά την αναμέτρηση με τον τοπικό Κτησιφώντα, που θα ρίξει την αυλαία των αγωνιστικών υποχρεώσεων του α’ γύρου.

Και φέτος δυνατός ο Παναθηναϊκός

Στη χθεσινή κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό εκπροσώπησαν ο νέος τεχνικός της ομάδας, Νίκος Παπαϊωάννου και ο τιμ μάνατζερ, Τάσος Τεντζέρης.
Αναφερόμενος στα καμώματα της κληρωτίδας, ο έμπειρος τεχνικός του «τριφυλλιού», Νίκος Παπαϊωάννου, στάθηκε κυρίως στις ιδιαιτερότητες του γυναικείου βόλεϊ που μπορούν εύκολα να φέρουν τα πάνω κάτω και να ανατρέψουν οποιοδήποτε προγνωστικό: «Για μένα υπάρχουν καλές και κακές ομάδες και όχι κακές και καλές κληρώσεις. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει και φέτος να εμφανιστεί δυνατός και να διατηρήσει τα σκήπτρα. Θεωρητικά αρχίζουμε την προσπάθειά της διατήρησης των κεκτημένων με ένα εύκολο ματς, αλλά όταν μιλάμε για γυναικείες ομάδες, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και κάποιους εντελώς αστάθμητους παράγοντες, που καθιστούν κάθε προγνωστικό αδύνατο», υπογράμμισε ο Γρεβενιώτης τεχνικός, Νίκος Παπαϊωάννου.

Καλή κλήρωση, αλλά η σοβαρότητα, σοβαρότητα

Λίγο πριν υποβληθεί, μαζί με τις Σαπαρέφσκα, Φραγκιαδάκη, Μυλωνά και Κρέσσου, στις σημερινές εργομετρικές και αιματολογικές εξετάσεις η από φέτος αρχηγός του «τριφυλλιού», Ρούξι Ντουμιτρέσκου, χαρακτήρισε καλή την κλήρωση και έσπευσε να συμπληρώσει: «Όλες οι ομάδες χρίζουν της ίδιας αντιμετώπισης και σοβαρότητας, αφού οι περισσότερες εξ αυτών είναι καινούριες στη σύνθεσή τους. Εμείς πάντως με τη βοήθεια του κόσμου μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να διατηρήσουμε τα σκήπτρα», υπογράμμισε η διεθνής άσος.

Χθες το βράδυ, εξάλλου, η «Ντούμι», που πρόσφατα έκανε μία επέμβαση στην παλάμη της, θα είχε ραντεβού με το γιατρό της προκειμένου να πάρει το πράσινο φως για να συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα των προπονήσεων της ομάδας. Αισιόδοξα όμως ήταν τα μηνύματα από ένα χθεσινό περιστατικό, καθώς έπεσε πάνω στην παλάμη της οινόπνευμα, χωρίς να αισθανθεί καμία ενόχληση, κάτι που δείχνει ότι η πληγή επουλώθηκε.

Πέρασε το πρώτο γκρουπ εργομετρικά

Στο εργομετρικό κέντρο του ΟΑΚΑ πέρασαν χθες το πρωινό τους οι νεοαποκτηθείσες  Φένια Παπαγεωργίου, Ελευθερία Χατζηνίκου, Γεωργία Τζανακάκη οι οποίες υποβλήθηκαν σε αιματολογικά και άλλα τεστ. Χθες οι παραπάνω αθλήτριες δεν έκαναν βάρη, ενώ σήμερα δεν θα κάνουν βάρη οι παίκτριες που θα υποβληθούν στους αντίστοιχους ελέγχους.

Μικρές οι διαφορές

Το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 27 Οκτωβρίου και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 Μαΐου 2008, γιατί ακολουθούν αγωνιστικές υποχρεώσεις των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων. Τα σωματεία δεσμεύτηκαν να καταθέσουν στην Ε.Ο.ΠΕ., πριν από την έναρξη της περιόδου, εγγυητική επιταγή 15.000 ευρώ για κάθε αλλοδαπή αθλήτρια που θα έχουν στη σύνθεσή τους, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα φαινόμενα του παρελθόντος με απλήρωτες παίκτριες, οι οποίες έκαναν προσφυγές στη CEV και την FIVB.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με αυτό που ίσχυσε πέρυσι. Οι ομάδες μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου θα συναντηθούν σε αγώνες πλέι οφ (Α1-Α8, Α2-Α7, Α3-Α6, Α4-Α5) και θα προκρίνονται στις δύο νίκες, μέχρι τον τελικό, όπου ο τίτλος θα κριθεί στις τρεις νίκες.
Επίσης, θα διεξαχθούν παιχνίδια πλέι άουτ για τις δύο θέσεις που οδηγούν στην Α2. Ο 9ος θα αντιμετωπίσει τον 12ο με πλεονέκτημα έδρας, όπως και ο 10ος τον 11ο και οι δύο ομάδες που θα συμπληρώσουν τρεις νίκες (συμπεριλαμβανομένων των μεταξύ τους αποτελεσμάτων από την κανονική περίοδο) θα παραμείνουν στην Α1 κατηγορία, στην οποία θα προβιβαστούν και οι πρωταθλητές των δύο ομίλων από την Α2 γυναικών.

1η Αγωνιστική – 12η Αγωνιστική
Σάββατο 27/10/2007  –  Σάββατο 12/01/2008
ΑΣ Άρης – ΑΣΠ Ίωνες
ΑΟ Παναθηναϊκός – ΕΣΟΠ Επίκουρος
ΓΣ Πανιώνιος – ΑΣΠ Κτησιφών
Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΓΣ Ηρακλής Κηφισιάς
ΓΣ Ηρακλής – ΑΕΚ Αθηνών
ΑΟ Μαρκοπούλου – ΓΣ Πανελλήνιος
2η Αγωνιστική – 13η Αγωνιστική
Σάββατο 03/11/2007  – Τετάρτη 16/01/2008
ΑΣΠ ΑΟ Μαρκοπούλου – ΑΣ Άρης
Ίωνες – ΑΟ Παναθηναϊκός
ΕΣΟΠ Επίκουρος – ΓΣ Πανιώνιος
ΑΣΠ Κτησιφών – Ολυμπιακός ΣΦΠ
ΓΣ Ηρακλής Κηφισιάς – ΓΣ Ηρακλής
ΓΣ Πανελλήνιος – ΑΕΚ Αθηνών
3η Αγωνιστική – 14η Αγωνιστική
Σάββατο 10/11/2007 – Σάββατο 19/01/2008
ΑΟ Παναθηναϊκός – ΑΟ Μαρκοπούλου
ΓΣ Πανιώνιος – ΑΣΠ Ίωνες
Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΕΣΟΠ Επίκουρος
ΓΣ Ηρακλής – ΑΣΠ Κτησιφών
ΑΕΚ Αθηνών – ΓΣ Ηρακλής Κηφισιάς
ΑΣ Άρης – ΓΣ Πανελλήνιος

4η Αγωνιστική – 15η Αγωνιστική
Τετάρτη 14/11/2007 –  Σάββατο 26/01/2008
ΑΟ Μαρκοπούλου – ΓΣ Πανιώνιος
ΑΣ Άρης – ΑΟ Παναθηναϊκός
ΑΣΠ Ίωνες – Ολυμπιακός ΣΦΠ
ΕΣΟΠ Επίκουρος – ΓΣ Ηρακλής
ΑΣΠ Κτησιφών – ΑΕΚ Αθηνών
ΓΣ Πανελλήνιος – ΓΣ Ηρακλής Κηφισιάς

5η Αγωνιστική – 16η Αγωνιστική
Σάββατο 17/11/2007  –  Σάββατο 02/02/2008
Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΟ Μαρκοπούλου
ΓΣ Πανιώνιος – ΑΣ Άρης
ΓΣ Ηρακλής – ΑΣΠ Ίωνες
ΑΕΚ Αθηνών – ΕΣΟΠ Επίκουρος
ΓΣ Ηρακλής Κηφισιάς – ΑΣΠ Κτησιφών
ΑΟ Παναθηναϊκός – ΓΣ Πανελλήνιος

6η Αγωνιστική – 17η Αγωνιστική
Σάββατο 24/11/2007 – Σάββατο 09/02/2008
ΑΟ Μαρκοπούλου – ΓΣ Ηρακλής
ΑΣ Άρης – Ολυμπιακός ΣΦΠ
ΑΟ Παναθηναϊκός – ΓΣ Πανιώνιος
ΑΣΠ Ίωνες – ΑΕΚ Αθηνών
ΕΣΟΠ Επίκουρος – ΓΣ Ηρακλής Κηφισιάς
ΓΣ Πανελλήνιος – ΑΣΠ Κτησιφών

7η Αγωνιστική – 18η Αγωνιστική
Σάββατο 01/12/2007  –  Σάββατο 16/02/2008
ΑΕΚ Αθηνών – ΑΟ Μαρκοπούλου
ΓΣ Ηρακλής – ΑΣ Άρης
Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΟ Παναθηναϊκός
ΓΣ Ηρακλής Κηφισιάς – ΑΣΠ Ίωνες
ΑΣΠ Κτησιφών – ΕΣΟΠ Επίκουρος
ΓΣ Πανιώνιος – ΓΣ Πανελλήνιος
8η Αγωνιστική – 19η Αγωνιστική
Σάββατο 08/12/2007 – Σάββατο 23/02/2008
ΑΟ Μαρκοπούλου – ΓΣ Ηρακλής Κηφισιάς
ΑΣ Άρης – ΑΕΚ Αθηνών
ΑΟ Παναθηναϊκός – ΓΣ Ηρακλής
ΓΣ Πανιώνιος – Ολυμπιακός ΣΦΠ
ΑΣΠ Ίωνες – ΑΣΠ Κτησιφών
ΓΣ Πανελλήνιος – ΕΣΟΠ Επίκουρος
9η αγωνιστική – 20ή Αγωνιστική
Σάββατο 15/12/2007  – Σάββατο 01/03/2008
ΑΣΠ Κτησιφών – ΑΟ Μαρκοπούλου
ΓΣ Ηρακλής Κηφισιάς – ΑΣ Άρης
ΑΕΚ Αθηνών – ΑΟ Παναθηναϊκός
ΓΣ Ηρακλής – ΓΣ Πανιώνιος
ΕΣΟΠ Επίκουρος – ΑΣΠ Ίωνες
Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΓΣ Πανελλήνιος

10η Αγωνιστική – 21η Αγωνιστική
Τετάρτη 19/12/2007 ΑΟ – Σάββατο 08/03/2008
Μαρκοπούλου – ΕΣΟΠ Επίκουρος
ΑΣ Άρης – ΑΣΠ Κτησιφών
ΑΟ Παναθηναϊκός – ΓΣ Ηρακ