«Πάμε να τους νικήσουμε…»

Επιμέλεια: Νίκος Αθανασίου

«Πάμε να τους νικήσουμε…»Το μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας για την ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού είναι προ των πυλών, καθώς χθες αποφασίστηκε ότι το Σαββατοκύριακο θα υπάρχει αγωνιστική δράση και όπως πρώτη είχε γράψει η «Α.Η.», οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν τον «αιώνιο» αντίπαλο το Σάββατο (11:00) στην Παιανία και όχι τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Μετά την εξέλιξη αυτή, σήμανε συναγερμός στους Νέους, οι οποίοι από τη μέρα που έγινε γνωστή η κλήρωση, ήταν φτιαγμένοι και έτοιμοι να… κεράσουν τους αντιπάλους τους, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στα περσινά αίσχη του Ρέντη.

Μάλιστα, στα αποδυτήρια της ομάδας κυριαρχούν οι συζητήσεις για το σαββατιάτικο ματς, με την ψυχολογία και τη θέληση των νεαρών παικτών για νίκη να βρίσκεται στα ύψη. «Δεν χάνουμε με τίποτα», «είμαστε καλύτεροι  και θα τους πάρουμε» και άλλες πολλές και… καλές ατάκες  ακούγονται έντονα και όπως γίνεται αντιληπτό οι μικροί αναμένεται να τα δώσουν όλα για να πάρουν το «τρίποντο» στην πρεμιέρα του φετινού μαραθωνίου.

Eκτός πλάνων τέσσερις, αμφίβολος ο Μπουτζίκος
Από κει και πέρα, και όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο τεχνικός της ομάδας, Κώστας Ταράσης, έχει ήδη αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του εν όψει Ολυμπιακού, χωρίς, όμως, να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, μιας και δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Βλάχο και Ντάρλα, ενώ οι νεοαποκτηθέντες Κατσίκης και Κονδύλης δεν έχουν ακόμα στα χέρια τους τα νέα τους δελτία και θα μείνουν εκτός. Παράλληλα, αμφίβολη είναι και η παρουσία του Νίκου Μπουτζίκου, ο οποίος δεν προπονήθηκε χθες και η συμμετοχή του στο ντέρμπι του Σαββάτου αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Τέλος, η χθεσινή προπόνηση περιλάμβανε ασκήσεις τεχνικής και τακτική.

Προληπτικά εκτός Μακαρονάς και Ταχματζίδης
Δύο απρόοπτα επεφύλασσε η χθεσινή προπόνηση των Εφήβων, για τον τεχνικό της ομάδας, Βαγγέλη Σάμιο, που είδε τον Μακαρονά και τον Ταχματζίδη να ταλαιπωρούνται από μια απλή αδιαθεσία και, όπως ήταν λογικό, να τους προφυλάσσει για καθαρά προληπτικούς λόγους. Πάντως, αμφότεροι δεν έχουν κάτι το ανησυχητικό και δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να μπουν και πάλι στις προπονήσεις. Από κει και πέρα, το μενού για τους υπόλοιπους παίκτες είχε ασκήσεις με μπάλα και διπλό, με τον Σάμιο να ρίχνει το βάρος στην τακτική. Παράλληλα, ο έμπειρος προπονητής βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ατρόμητο για φιλικό αγώνα προετοιμασίας, το οποίο αναμένεται να φιξαριστεί τις επόμενες μέρες.

Χωρίς προβλήματα Παίδες, Παμπαίδες και Τζούνιορ
Χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα συνεχίζεται η καλοκαιρινή προετοιμασία των Παίδων των Παμπαίδων και των Τζούνιορ του Παναθηναϊκού, που προπονούνται καθημερινά στις εγκαταστάσεις της Παιανίας. Καταρχήν, το παιδικό τμήμα του Γιάννη Βονόρτα, το οποίο πρόκειται ουσιαστικά για μια καινούργια ομάδα, προπονήθηκε χθες στον τομέα της φυσικής κατάστασης, με τρέξιμο και άλματα αλλά και στην τεχνική, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει πολλή μπάλα. Μοναδικό πρόβλημα για τον Βονόρτα η απουσία του Καραγιάννη, ο οποίος ταλαιπωρείται από πρόβλημα στον τένοντα.

Στους Παμπαίδες, ο τεχνικός του συγκροτήματος, Άρης Κυριαζής,  δούλεψε και χθες με τους πιτσιρικάδες του στον τομέα της τεχνικής, μιας και σε αυτή την ηλικία προτεραιότητα των προπονητών είναι να μάθουν στα παιδιά τα μυστικά της μπάλας. Παράλληλα, καλή δουλειά γίνεται και στους Τζούνιορ, με το νέο «αφεντικό» του τμήματος, Πιέρο Θωμάκο, να έχει κερδίσει τους λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές και να τους μαθαίνει καθημερινά όλο και περισσότερα για τη «στρογγυλή θέα».  Πάντως, όσον αφορά και τις τρεις ομάδες, δύσκολα θα δώσουν κάποιο φιλικό προετοιμασίας της επόμενες μέρες, αφού αυτή την εποχή πολύ λίγα τμήματα υποδομής έχουν μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς.