Αποδεκατισμένοι οι Νέοι

 Επιμέλεια: Νίκος Αθανασίου

Αποδεκατισμένοι οι ΝέοιΜε γεμάτο το απουσιολόγιο προετοιμάζει τους Νέους του Παναθηναϊκού, ο Κώστας Ταράσης, για το αυριανό ματς με τον Ολυμπιακό, στην Παιανία (11.00). Ο έμπειρος τεχνικός έχει στην διάθεση του μόλις 14 παίκτες και τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν μόνο λίγα δεν είναι, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Νίκο Μπουτζίκο, Παναγιώτη Βλάχο και Δημήτρη Ντάρλα. Ο Μπουτζίκος, εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από πρόβλημα στο πέλμα, το οποίο δεν του έχει επιτρέψει τους τελευταίους δύο μήνες να μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Σίγουρα η περίπτωση του προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους ανθρώπους των «πρασίνων». Ο Βλάχος, όπως είναι γνωστό, τραυματίστηκε στο φιλικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ και θα επιστρέψει σε είκοσι μέρες, ενώ ο Ντάρλας έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς. Στους τραυματίες θα πρέπει να προστεθεί και ο Γιώργος Τσίτσης, ο οποίος αν ήταν καλά θα έδινε το «παρών» στο ντέρμπι, παρόλο που πλέον ανήκει στην πρώτη ομάδα.

Όσο αφορά τώρα την ενδεκάδα που θα…κοντράρει αύριο τον Ολυμπιακό φαίνεται να βρίσκεται στο μυαλό του Ταράση και να αποτελείται από τους Παυλόπουλο κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Παντίδος και ο Σαμουράκης, δεξί μπακ ο Νταντάμης και αριστερό ο Κυριακάκος, αμυντικά χαφ οι Λαγός και Σάμιος, δεξιά στο κέντρο ο Μιχαλόλιας, αριστερά ο Φελέκης, σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό ο Τσιφλίδας και μοναδικός φουνταριστός ο Κάρδαρης. Η τελευταία προπόνηση πριν από το αυριανό…ντέρμπι που θα έχει περισσότερο χαρακτήρα χαλάρωσης θα γίνει σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Που είναι τα δελτία οέο;
Στο μεταξύ σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω προβλήματα για τον Κώστα Ταράση ήρθαν να προστεθούν ακόμα τρία, τα οποία ακούν στα ονόματα των Κονδύλη, Κατσίκη και Τζορμπατζίδη, οι οποίοι είναι τρία από τα νέα πρόσωπα που ήρθαν αυτό το καλοκαίρι στις ακαδημίες των «πρασίνων» και αμφότεροι αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Δεν είναι έτοιμα τα δελτία τους και ως εκ τούτου δεν μπορούν να είναι στην διάθεση του προπονητικού τιμ.

Πάντως, προκαλεί μεγάλη απορία το γεγονός πως δεν είναι δυνατόν να μην είναι έτοιμα τα χαρτιά των συγκεκριμένων παικτών από την στιγμή που βρίσκονται στην Παιανία από την αρχή της προετοιμασίας που έγινε στις 9 Ιουλίου. Από κει και πέρα, και όσον αφορά τον καταρτισμό της αποστολής για την αυριανό αναμέτρηση ο Ταράσης θα κλείσει τις τρύπες με παίκτες της Εφηβικής ομάδας.

Από νωρίς στη Λεωφόρο
Μια ανακοίνωση που είχε συνταχθεί την περασμένη εβδομάδα… ανέβηκε και πάλι χθες στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού και αφορά το ντέρμπι της Κυριακής που είχε αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα λόγω της εθνικής τραγωδίας. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του «τριφυλλιού» καλεί τους φιλάθλους της Παναθηναϊκού που έχουν προμηθευτεί εισιτήριο για  το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να προσέλθουν στο γήπεδο της Λεωφόρου τουλάχιστον 2 ώρες πριν από τον αγώνα, λόγω των αυξημένων μέτρων ασφάλειας που θα ισχύσουν και των αυστηρών ελέγχων που θα υπάρξουν. Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι για την είσοδο κατόχων εισιτηρίων απλών και διαρκείας, αλλά και των κατόχων των προσκλήσεων απαιτείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων, αν και το ματς αρχίζει στις 9.15μ.μ. οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν από τις 6.30μ.μ.

Ανακοινώθηκαν οι… πρώτες κλήσεις
Επισημοποιήθηκαν χθες με τη δημοσιοποίησή τους στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού οι κλήσεις τεσσάρων από τους αρκετούς διεθνείς ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ του το «τριφύλλι». Αρχικά έγινε γνωστή η κλήση στην Eθνική Eλπίδων της Ελλάδας, του Σωτήρη Νίνη και του Ελίνι Δημούτσου για τα δύο παιχνίδια κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν, αγώνας που θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου στο Μπακού και με τα Νησιά Φερόε που θα διεξαχθεί στο Τόφτιρ στις 12 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, όπως γράψαμε από προχθές στην εθνική Σουηδίας κλήθηκε ο Μίκαελ Νίλσον για το παιχνίδι των προκριματικών του Euro 2008 εναντίον της Δανίας εντός έδρας και το φιλικό εναντίον της Βοσνίας εκτός έδρας στις 8 και 12 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, αλλά και ο Μάριο Γκαλίνοβιτς για τα παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2008 της Κροατίας εναντίον της Εσθονίας εντός έδρας και της Ανδόρας εκτός έδρας στις 8 και 12 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. Φυσικά υπάρχει η κλήση του Νασίφ Μόρις στην εθνική Νοτίου Αφρικής, ενώ αναμένονται και τα… καλέσματα του Ότο Ρεχάγκελ για την αναμέτρηση της Eθνικής Ελλάδας με τη Νορβηγία στο Όσλο.