Ο Παναθηναϊκός σε ακτίνες Χ

Ο Παναθηναϊκός σε ακτίνες Χ

Ανάλυση των “πρασίνων”, όπως τους είδαμε στο χθεσινό αγώνα της Τρίπολης

 

18 ΜΑΛΑΡΤΖ: Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Πολωνός γκολκίπερ έδειξε ότι δίκαια ο Πεσέιρο τον συμπεριλαμβάνει στα βασικά του πλάνα. Στο α’ μέρος ο  Μάλαρτζ, όποτε χρειάστηκε, αντέδρασε σωστά με πιο χαρακτηριστική τη φάση στο σουτ του Ροτζέριο. Η παρουσία του και στην επανάληψη ήταν καλή, ενώ δεν έχει καμία ευθύνη στη φάση του γκολ.

3 ΣΑΡΙΕΓΚΙ: Αναμφίβολα αποτέλεσε τον μοιραίο παίκτη για τον Παναθηναϊκό. Στο α’ μέρος απώλεσε δυο σημαντικές ευκαιρίες, αφού από κοντά δεν μπόρεσε να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Στην επανάληψη, ο Βάσκος αμυντικός, αφού έκανε τη λάθος πάσα, στη συνέχεια ανέτρεψε τον Σέζαρεκ, με αποτέλεσμα ο Αστέρας να προηγηθεί στο σκορ.

5 ΜΟΡΙΣ: Ο Νοτιοαφρικάνος αμυντικός δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή μέρα. Έκανε λάθη, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως δεν είχε καθόλου καλή συνεννόηση με τον Σαριέγκι. Ενδεικτική είναι η φάση του β’ μέρους όταν το βολέ του Αμπάρη πέρασε και τους δυο (!) φτάνοντας στα πόδια του αντίπαλου φορ.

24 ΒΥΝΤΡΑ: Σε πολύ κακή μέρα βρέθηκε ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, αφού εκτός των άλλων δεν βοήθησε ούτε επιθετικά. Ο Βύντρα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον Ροζέριο, ο οποίος αποτέλεσε πηγή κινδύνου για την εστία του Μάλαρτζ. Αντικαταστάθηκε στο 80’ από τον Σέριτς, ο οποίος πέρασε στα αριστερά.

29 ΝΙΛΣΟΝ: Κακό παιχνίδι και για τον Σουηδό αμυντικό, ο οποίος δεν κατάφερε να βοηθήσει σε καμία περίπτωση τον Παναθηναϊκό. Ο Νίλσον αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και στα αμυντικά του καθήκοντα από τον Φιλόμενο, ενώ έκανε και λάθη. Στο 80’ πέρασε στη δεξιά πλευρά, αφού αντικαταστάθηκε ο Βύντρα.

22 ΤΖΙΟΛΗΣ: Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ο νεαρός αμυντικός μέσος, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα σε αυτή τη γραμμή. Ήταν επιπόλαιος, έκανε αρκετά λάθη και δεν μπόρεσε να τροφοδοτήσει τους επιθετικούς του Παναθηναϊκού. Όσον αφορά  την ανάπτυξη, είχε πολλά προβλήματα και ο ίδιος φέρει μερίδιο ευθύνης. 

30 ΔΗΜΟΥΤΣΟΣ: Κακός ήταν ο νεαρός μέσος του «τριφυλλιού». Ξεκίνησε ως δεξί χαφ, όμως δεν μπόρεσε να δώσει ώθηση στα άκρα για την ομάδα του. Πέρασε στα αριστερά, ωστόσο ούτε εκεί τα πήγε καλά. Έτσι, στο 59’ αντικαταστάθηκε από τον Ν’ Ντόι.

14 ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ: Πάλεψε πιο πολύ από τους υπόλοιπους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν κινητικός και γύριζε αρκετές φορές πίσω προκειμένου να πάρει μπάλα και να απειλήσει τον αντίπαλο. Προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος. Στις καθυστερήσεις ανατράπηκε από τον Μασάρα, αλλά δεν δόθηκε το πέναλτι.

11 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορεί κόντρα στην Αρτμέντια να ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, ωστόσο με τον Αστέρα δεν μπόρεσε να δείξει κάτι θετικό. Έκανε λάθη, δεν ήταν τόσο ορεξάτος, ενώ δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός για την εστία του Αμπάρη. Βέβαια, γύριζε αρκετές φορές πίσω προκειμένου να πάρει μπάλα.

4 ΜΑΤΟΣ: Δεν παρουσίασε τα θετικά στοιχεία των προηγούμενων αγωνιστικών. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος, επηρεασμένος και από τον μικροτραυματισμό που είχε μέσα στην εβδομάδα, δεν ήταν καλός, τόσο στα δημιουργικά όσο και στα ανασταλτικά καθήκοντά του. Στο α’ μέρος πάντως είχε την ευκαιρία να σκοράρει, ωστόσο το φάουλ που εκτέλεσε απόκρουσε ο Αμπάρης.

21 ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: Μπορεί να είχε διάθεση και όρεξη να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Ο Καραγκούνης χρησιμοποιήθηκε τόσο στη δεξιά όσο και στην αριστερή πλευρά, όμως δεν μπόρεσε να σπρώξει την ομάδα, είτε ελλείψει στηριγμάτων είτε λόγω λαθών που έκανε.

25 Ν’ ΝΤΟΪ: Μπήκε στο 59’ στη θέση του Δημούτσου και αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής προκειμένου να δώσει την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του. Προσπάθησε να βγάλει τον Παναθηναϊκό μπροστά, ωστόσο δεν κατάφερε πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα να κινηθεί και αυτός σε πολύ ρηχά επίπεδα.

19 ΣΕΡΙΤΣ: Μπήκε στο 80’ της αναμέτρησης και τοποθετήθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Πεσέιρο θέλησε να τονώσει αυτή την πλευρά προκειμένου ο Παναθηναϊκός να γίνει πιο απειλητικός, ωστόσο ο Κροάτης δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα. Εξάλλου, ο χρόνος που αγωνίστηκε δεν ήταν αρκετός.

? Μπορεί παίκτες και τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού να τόνιζαν πριν το ματς πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να στραβοπατήσουν σε έδρα μικρομεσαίας ομάδας, ωστόσο οι «πράσινοι»… φρόντισαν να θυμηθούν τις περσινές κακές εμφανίσεις που είχαν ως συνέπεια την απώλεια αρκετών βαθμών. Το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε ασύνδετο, χωρίς αρχή και τέλος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απειλήσει τον Αστέρα. Η ανάπτυξη, τόσο από το κέντρο όσο και από τα άκρα, ήταν ανορθόδοξη και έτσι ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του ήττα, ενώ φυσικά δέχθηκε και το πρώτο του γκολ στη φετινή Σούπερ Λίγκα.