Ήταν όπως πρέπει να είναι…

Ήταν όπως πρέπει να είναι…Όπως και στο προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι του για το Πρωτάθλημα στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη, έτσι και χθες στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός είχε στο πλευρό του και τον κόσμο του. Περίπου 600 φίλοι της ομάδας, που ταξίδεψαν από την Αθήνα αλλά και από γειτονικές της Τρίπολης πόλεις της Πελοποννήσου (Πύργος, Καλαμάτα, Άργος, Ναύπλιο), έδωσαν το «παρών» στο μοναδικό πέταλο του γηπέδου του Αστέρα και με τον δικό τους τρόπο προσπάθησαν να ενισχύσουν την ομάδα του Ζοζέ Πεσέιρο, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα και τραγούδια. Μάλιστα με την έναρξη του αγώνα υπήρξε και «χορογραφία», μιας και στα χέρια τους όλοι κατά την είσοδο των παικτών κρατούσαν πράσινα και λευκά χαρτόνια με το «τριφύλλι»! 

Τα πανό που ήταν κρεμασμένο στο… πράσινο μέρος του γηπέδου έγραφαν «ΘΥΡΑ 13-1966», Ναύπλιο, Αντίπαρος, COCKNEYS, Μέγαρα, ενώ υπήρχε και το γνωστό πανό με τη φωτογραφία του Μιχάλη Φιλόπουλου.
Η αστυνομία, προκειμένου να μη δημιουργηθεί κυκλοφοριακό μπάχαλο, αλλά και… άλλου είδους συγχύσεις, είχε φροντίσει ώστε η οπαδοί του Παναθηναϊκού να πηγαίνουν από άλλο δρόμο προς την εξέδρα που ήταν για τη δική τους χρήση. Μάλιστα για τον λόγο αυτό υπήρχε ταμπέλα που τους οδηγούσε αλλά και τροχονόμοι που είχαν… χρεωθεί με αυτή την υπόθεση.

Έπεσε από την εξέδρα
Δυστυχώς τα απρόοπτα δεν έλειψαν από την εξέδρα όπου βρίσκονταν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Περίπου μισή ώρα πριν την πρώτη σέντρα ένας νεαρός οπαδός που προσπάθησε να ισορροπήσει στο κάγκελο έπεσε σε κενό τριών μέτρων. Άμεσα οι υπόλοιποι φίλοι του Παναθηναϊκού με χειρονομίες ειδοποίησαν το ιατρικό τιμ του γηπέδου, που άμεσα έτρεξε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Λίγη ώρα μετά έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με το φορείο διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Τρίπολης για περαιτέρω εξετάσεις.

Τα άκουσε και ο… αιώνιος

Φυσικά εκτός της πράσινης συνθηματολογίας δεν έμεινε ούτε ο Ολυμπιακός. Η παρουσία ορισμένων φίλων των «ερυθρολεύκων» στον πυρήνα των οπαδών του Αστέρα Τρίπολης αποτέλεσε… κόκκινο πανί για τους οπαδούς του «τριφυλλιού», που αρκετές φορές δείχνοντάς τους φώναξαν το σύνθημα «που…ας, γιοι, ολυμπιακοί», αλλά και άλλα… σεξουαλικού περιεχομένου συνθήματα που έχουν να κάνουν με τον Ολυμπιακό.

«Σύλλογος μεγάλος» στα μεγάφωνα!

Στα πλαίσια της καλής φιλοξενίας προς τον Παναθηναϊκό, η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης δεν περιορίστηκε μόνο στα ηχητικά καλωσορίσματα, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπάνω. Συγκεκριμένα στις 18.20, όταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακούστηκε ο ύμνος του «τριφυλλιού» και μάλιστα όλος, προκειμένου να τραγουδηθεί από τους φίλους των φιλοξενουμένων. Μάλιστα όλα αυτά τη χρονική στιγμή που κάποιοι προσπάθησαν (ευτυχώς ανεπιτυχώς) να περιορίσουν το άκουσμα του «πράσινου» ύμνου στη φυσική έδρα του Παναθηναϊκού, στο γήπεδο της Λεωφόρου.

«Πράσινη» η Τρίπολη

Μπορεί τα όσα συμβαίνουν ανάμεσα στη διοίκηση του Παναθηναϊκού και μερίδα οργανωμένων φιλάθλων να είναι η αιτία που το γήπεδο της Λεωφόρου έχει παρουσιάσει τη… γνωστή νωχελική εικόνα στα τρία επίσημα ματς που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός εκεί με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Αρτμέντια, όμως στην επαρχία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αυτό φάνηκε χθες στην Τρίπολη και μάλιστα όχι μόνο στο γήπεδο αλλά από το πρωί. Η… κλισέ φράση «πρασίνισε η Τρίπολη» ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα, μιας και οι φίλοι του Παναθηναϊκού πριν δώσουν το «παρών» στις εξέδρες, δεν έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν και μέσα στην πόλη για να απολαύσουν ένα καφεδάκι. Άλλωστε, ο καλός καιρός τις μεσημεριανές ώρες έκανε επιτακτική τη συνήθεια του φραπέ.

Έτσι, τα περισσότερα καφέ στο κέντρο της πόλης, όπου είναι μαζεμένα, είχαν έντονο το πράσινο χρώμα από τους φίλους τις ομάδας. Συνδεσμιακά μπλουζάκια (κυριαρχούσαν τα πελοποννησιακά club), φανέλες της ομάδας με ονόματα παικτών και μη, κασκόλ αλλά και εφημερίδες… παναθηναϊκών αποχρώσεων, ήταν τα απαραίτητα συνοδευτικά για τον κάθε φίλο του «τριφυλλιού» που σέβεται τον εαυτό του. Κάποιοι δεν παρέλειψαν να κάνουν και «προθέρμανση» στο δρόμο, φωνάζοντας μερικά συνθήματα πριν αρχίσουν την κανονική «εκτέλεση» στο γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα περισσότερα καφέ βρίσκονταν δίπλα τους και φίλοι των γηπεδούχων, αρκετοί από τους οποίους… ζούσαν τη δική τους μεγάλη ημέρα φορώντας φανέλες του τοπικού Αστέρα φυσικά και δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο.

«Ποιος το περίμενε…»

Τα γιορτινά της είχε φορέσει χθες όλη η Τρίπολη περιμένοντας τον πρώτο αγώνα του Αστέρα κόντρα σε μεγάλη ομάδα και δη τον Παναθηναϊκό, στη μεγάλη κατηγορία. Από το πρωί, σε όλα τα κεντρικά στέκια της πόλης το μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η χθεσινοβραδινή αναμέτρηση. Άλλωστε, δεν είναι και μικρό πράγμα για μια ομάδα που πριν από 4 χρόνια βολόδερνε στα… χωράφια του Περιφερειακού Πρωταθλήματος, πλέον να είναι μέλος της superleague και να υποδέχεται έναν τόσο ιστορικό σύλλογο, όπως ο Παναθηναϊκός.

Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι στην Τρίπολη ζουν το ποδοσφαιρικό τους όνειρο. Αυτό άλλωστε παραδέχονται και οι ίδιοι οι παράγοντες του Αστέρα, όπως φαίνεται από τα όσα γράφονται στο match programme της ομάδας που μοιράστηκε πριν την έναρξη του αγώνα. Ένα από τα κείμενα που υπάρχουν στο πρόγραμμα του Αστέρα έχει τον τίτλο «Ποιος το περίμενε» και η αναφορά έχει να κάνει με τα όσα τονίζουμε παραπάνω. Για το όνειρο δηλαδή που έγινε πραγματικότητα σε αυτή την πόλη της Πελοποννήσου.

Στα γιορτινά ήταν… ντυμένο και το γήπεδο, καθώς γύρω-γύρω υπήρχαν σημαίες της γηπεδούχου ομάδας.
Τέλος, στο match programme… φιλοξενείται και μίνι συνέντευξη του αρχηγού του Αστέρα Τρίπολης, Νίκου Λαζαρίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει ότι θέλει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται με την ομάδα της Αρκαδίας, ενώ φοράει τη φανέλα με το 20 καθώς είναι ο τυχερός αριθμός του!

Τους ενώνει η Ρεάλ!

Με την πρώτη ματιά, δύσκολα κάποιος μπορεί να βρει κοινά ανάμεσα στον τεχνικό του Παναθηναϊκού, Ζοσέ Πεσέιρο, και τον προπονητή του Αστέρα Τρίπολης, Πάολο Κάμπος. Άλλωστε, ο πρώτος έχει ως στόχο να πάρει τους δύο εγχώριους τίτλους και να κάνει μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη, ενώ ο δεύτερος από την αρχή της σεζόν έχει ως μοναδικό στόχο να πετύχει την παραμονή της ομάδας του στη μεγάλη κατηγορία. Δύσκολη αποστολή και για τους δύο. Τα κοινά ελάχιστα, όπως αναφέραμε, όμως υπάρχει ένα σημαντικό όσον αφορά τους προηγούμενους σταθμούς της καριέρας τους. Τόσο ο Πεσέιρο όσο και ο Κάμπος στο παρελθόν βρέθηκαααν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Όχι φυσικά ως πρώτοι προπονητές της «βασίλισσας», αλλά κατέχοντας τον διόλου ευκαταφρόνητο τίτλο του βοηθού προπονητή. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ήταν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στο πλευρό του Κάρλος Κεϊρόζ, ενώ ο Πάολο Κάμπος ήταν βοηθός του συμπατριώτη του Βραζιλιάνου, Βαντερέι Λουξεμπούργκο.

*Μιας και ο λόγος για… λάτιν, πηγαδάκι όπου υπήρχε έντονο χρώμα από Λατινική Αμερική είχε δημιουργηθεί πολλή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο ανάμεσα σε τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Αργεντίνο Σεμπάστιαν Ρομέρο και τον Βραζιλιάνο Μαρσέλο Μάτος, ενώ συμμετοχή είχε και ο Βάσκος Γιόσου Σαριέγκι.
*Εκτός αποστολής άφησε ο Ζοσέ Πεσέιρο τον Βαγγέλη Μάντζιο.
*Στο γήπεδο ήταν και οι Φάνης Βουτσαράς, Βαγγέλης Σαμαράς και Άννα Λουμίδη.