«Ο μεγαλύτερος κλέφτης»

«Ο μεγαλύτερος κλέφτης»Είναι συνειδητοποιημένος απόλυτα, θεωρείται από τα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, με παρουσία στις «μικρές» εθνικές, αλλά αρνείται να ονειροβατήσει. Ίσως και να είναι το καλύτερο διαβατήριο για τη συνέχεια της καριέρας του. Ο Άρης Ταταρούνης επέστρεψε φέτος στον Παναθηναϊκό μετά από μια χρονιά που ήταν «δανεικός» στο Παγκράτι, γνωρίζει ότι το να πάρει χρόνο συμμετοχής είναι άπιαστο όνειρο, αλλά είναι αποφασισμένος και ήδη το πράττει, να απολαύσει την κάθε στιγμή, και το κυριότερο: να κερδίσει ό,τι μπορεί.

Όπως λέει και ο ίδιος «θα γίνω ο μεγαλύτερος κλέφτης. Θα “κλέψω” ό,τι περισσότερο μπορώ από όλους αυτούς τους μεγάλους παίκτες με τους οποίους συνυπάρχω».

Ο Ταταρούνης επέστρεψε και ξέρει ότι με τόσους παίκτες μπροστά του, με όλα τα ονόματα, τις αξίες που έχει ο Παναθηναϊκός, θα είναι αδύνατον να αγωνιστεί. Ο ίδιος όμως δηλώνει ότι μόνο κέρδος μπορεί να έχει. «Το να βρίσκεσαι δίπλα σε αυτούς τους παίκτες, να προπονείσαι κάθε μέρα μαζί τους, να τους ακούς, να σε συμβουλεύουν, είναι το μεγαλύτερο κέρδος που μπορεί να υπάρξει. Μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις. Χαμένος αποκλείεται» λέει και προσθέτει: «Ένιωσα πολύ όμορφα που γύρισα. Βίωσα μια διαφορετική κατάσταση στο Παγκράτι, κέρδισα εμπειρίες, αλλά νιώθω πολύ καλά που είμαι πίσω στον Παναθηναϊκό».

Η εμπειρία ήταν από την αρχή ξεχωριστή, αφού αυτή τη φορά δεν έμεινε μόνο για τις πρώτες μέρες, όπως είχε γίνει πριν από δύο χρόνια, αλλά συνεχίζει να προπονείται με την ομάδα… Και… κλέβει όπως παραδέχεται: «Αν έχω …κλέψει κάτι; Είμαι ο μεγαλύτερος κλέφτης. Προσπαθώ να κερδίσω ό,τι μπορώ». Για να το πράξει όμως αυτό, θα πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη ανταπόκριση από τους… μεγάλους: «Υπάρχει! Είναι όλοι τους καταπληκτικοί μαζί μου. Μου μιλάνε, με συμβουλεύουν, βλέπω πώς δουλεύουν. Είναι απίστευτο. Θα μπορούσαν να μη μου μιλάνε καν και να μην ασχολούνται μαζί μου».

Το ίδιο ισχύει και για το δίδυμο των προπονητών (τον Ανδρέα Πιστιόλη τον ήξερε καλύτερα, αφού ήταν προπονητής του στα τμήματα υποδομής): «Είναι μοναδική εμπειρία. Και οι δύο κόουτς, και ο κ. Ομπράντοβιτς και ο κ. Ιτούδης, είναι νικητές καταρχήν! Το βίωσα και στη Ρόδο, όπου ήταν ένα τουρνουά, αλλά διεκδικούσαν το καλύτερο κάθε στιγμή. Και μου έχουν αφιερώσει χρόνο, όπως για παράδειγμα όταν μένουμε για σουτ. Είναι αυτό που είπα και πριν… Μόνο κέρδος μπορώ να έχω…»

Παρών δίπλα του είναι και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης… Ο Ταταρούνης γεννήθηκε το 1989, ο Αλβέρτης το 1990 υπέγραφε στο «τριφύλλι»: «Τι να πω για τον αρχηγό; Θα μπορούσε να μη μου μιλάει καν! Ο άνθρωπος όταν εγώ γεννήθηκα ήταν στον Παναθηναϊκό! Κι όμως είναι εκεί, ενδιαφέρεται. Είναι ξεχωριστός! Τι να πω εγώ γι’ αυτόν; Μόνο τα καλύτερα μπορώ να πω… Τίποτα λιγότερο!»

Ξεχωρίζει τον Παναθηναϊκό ο Ματσόν
Ο Αντρέα Ματσόν μιλώντας στην Ιταλία για το Πρωτάθλημα της χώρας του έκανε τις συγκρίσεις του με το ελληνικό. Και πού κατέληξε; Στο ότι «στην Ιταλία δεν υπάρχει ένας κυρίαρχος όπως είναι στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός». Ο προπονητής της Φορτιτούντο Μπολόνια, δήλωσε ότι στο ιταλικό Πρωτάθλημα μπορεί η Σιένα να φαίνεται πιο δυνατή, αλλά υπάρχει ισορροπία, για να προσθέσει: «Δεν είναι όμως ανίκητη. Σίγουρα πιο δυνατή, αλλά όχι ανίκητη. Η Σιένα το έχει επιτύχει αυτό διατηρώντας ένα γκρουπ παικτών δυνατών, με νοοτροπία νικητή. Κάτι που κάνει και ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα κι έχει αυτά τα αποτελέσματα, κάτι που θέλουμε να κάνουμε κι εμείς».

Το πάρτι… διαρκείας συνεχίζεται
Πολλοί περίμεναν ότι η υστερία με τα εισιτήρια διαρκείας θα περνούσε λίγο μετά την άφιξη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ότι θα ξεθύμανε όλη η κατάσταση μετά και την υποδοχή της οποίας έτυχε ο Λιθουανός. Φαίνεται όμως ότι τα γεγονότα τους διαψεύδουν. Και ότι τους φίλους του Παναθηναϊκού μπορεί να τους «κέντρισε» αυτή η τελευταία μεταγραφή, αλλά συνεχίσουν να σπεύδουν στα εκδοτήρια των εισιτηρίων διαρκείας, για όλη την ομάδα και αυτά που περιμένουν να ζήσουν φέτος παρακολουθώντας την.

Το Σαββατοκύριακο σχηματίστηκαν ουρές σε αρκετές περιπτώσεις τόσο στη Θύρα 10 στη Λεωφόρο, όσο και στο ΟΑΚΑ (από την είσοδο των VIP) στο κλειστό στάδιο, όπου διατίθενται τα εισιτήρια διαρκείας. Ο περσινός αριθμός φαντάζει πολύ μικρός πλέον και ο στόχος είναι για ένα πολύ μεγαλύτερο νούμερο, το οποίο όλα δείχνουν και ότι στον Παναθηναϊκό θα το φτάσουν, δημιουργώντας ένα καινούριο ρεκόρ. Ένα ρεκόρ που θα βοηθήσει στο να γίνει πράξη αυτό που δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ότι θέλει τον Παναθηναϊκό, όπως έγινε και φέτος, να είναι και του χρόνου η πρώτη ομάδα στην Ευρωλίγκα όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και σε εισιτήρια. Γιατί και αυτό δείχνει τη δυναμική του συλλόγου. Και πέρυσι το έδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!