«Η σκληρή δουλειά απέδωσε καρπούς»

Επιμέλεια: Στάθης Μασκαλίδης

«Η σκληρή δουλειά απέδωσε καρπούς»Κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του στο διεθνές μίτινγκ κολύμβησης «Sette Colli» που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη έχει ο Ρωμανός Αλυφαντής. Ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού, αρχικά αναδείχθηκε νικητής στα 100μ. πρόσθιο με χρόνο 1:00.39 επίδοση με την οποία βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος με 1:00.74 από τις 2 Μαρτίου 2006 και το Σαμπαντέλ της Ισπανίας και φυσικά του έδωσε το εισιτήριο για τόσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όσο και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν.

Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού δύο μέρες αργότερα κατέλαβε την 3η θέση στα 200μ. πρόσθιο με επίδοση 2:14.57, βελτιώνοντας ακόμη ένα δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, που διατηρούσε από τον περασμένο Δεκέμβριο στα Αλεξάνδρεια (Θεσσαλονίκη) με 2:14.64, ενώ έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, αλλά και το χαμηλό όριο για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

«Πραγματοποίησα πολύ καλή εμφάνιση. Είχα κάνει πολύ γερή προπόνηση όλο αυτό το διάστημα, η οποία απέδωσε. Το μίτινγκ της Ρώμης δεν αποτελούσε βασικό μου στόχο για την επίτευξη των ορίων για το Πεκίνο, αλλά είχα ολοκληρώσει έναν κύκλο προετοιμασίας 8 εβδομάδων με πέντε ημέρες ξεκούρασης, ένιωθα καλά και τα κατάφερα. Πλέον ξεμπέρδεψα με το Πεκίνο και από τη νέα σεζόν θα ξεκινήσω δυνατά για την Ολυμπιακή χρονιά. Προηγούμενος στόχος μου βέβαια είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τον Αύγουστο», δήλωσε ο ίδιος στη επίσημη ιστοσελίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας.