Η Καλαμαριά στους «16», ο Μαζαράκος ας πάει… σπίτι του

Επιμέλεια: Μιχάλης Κουκάς

Η Καλαμαριά στους «16», ο Μαζαράκος ας πάει… σπίτι τουΌταν ένας διαιτητής καταφέρνει με τα σφυρίγματά του να εκνευρίσει νικητές, ηττημένους και απλούς παρατηρητές, τότε κλέβει σίγουρα την παράσταση και αφήνει το αγωνιστικό κομμάτι σε δεύτερο μέρος. Η Καλαμαριά νίκησε χθες 2-1 στην Καλλιθέα και πήρε δύσκολα αλλά δίκαια την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου, αλλά ο διαιτητής Μαζαράκος ήταν ο πρωταγωνιστής και είναι ώρα να γίνουν πράξη τα λόγια του προέδρου της ΕΠΟ, κ. Γκαγκάτση, σχετικά με το να πάει όποιος δεν μπορεί σπίτι του.

«Ο κ. Μαζαράκης μας ρώταγε αν το παιχνίδι είναι νοκ-άουτ, είναι ντροπή για τη διαιτησία» τόνιζε σχετικά με τον ρέφερι ο προπονητής της Καλαμαριάς, Μάκης Κατσαβάκης και συνέχισε: «Βρήκε να κάνει λεονταρισμούς σ’ εμάς και την Καλλιθέα», ενώ ο προπονητής των γηπεδούχων, Βαγγέλης Γούτης, τόνισε: «Άλλος έκανε φάουλ και αλλού έδινε κάρτα. Υπάρχουν τα dvd του αγώνα για όποιον ενδιαφέρεται. Τον έχουμε ξαναδεί να διαιτητεύει έτσι, δεν είναι η πρώτη φορά», ενώ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Καλλιθέας, Δ. Μπαλασόπουλος, είπε: «Ας γίνουν πράξη τα λόγια του κ. Γκαγκάτση. Ίσως η λύση είναι να αδειάσουν ακόμα πιο πολύ τα γήπεδα».

Πάρα πολλά λάθη
Ο κ. Μαζαράκος παραλίγο να τινάξει το ματς στον αέρα με τα πολλά λάθος σφυρίγματά του, έδειξε εννιά κίτρινες και δύο κόκκινες (σε Σαμουηλίδη, Γαλανόπουλο, Σερεμέτ, Ουέλιγκτον και Κένεντι από μία και Κόλτση, Μεσέρδη από δύο, με αποτέλεσμα να αποβληθούν στο 77’ ο ένας και στο 82’ ο άλλος) και άφησε τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για δύο πέναλτι (στην αρχή και το τέλος με τον Πρασσά) και τους φιλοξενούμενους για δύο γκολ που ακυρώθηκαν κακώς (του Περόνε στο 60’ και του Ουέλιγκτον στο 62’). Εκτέθηκε στο 65’ όταν σε ανατροπή του Περόνε από τον Παραρά μέσα στην περιοχή έδωσε φάουλ και κίτρινη στον Μεσέρδη (αντί κόκκινη στον παίκτη που έπρεπε). Μεγάλη ευθύνη έχει και ο πρώτος βοηθός Πάνου.

Από ένα ημίχρονο
Στο αγωνιστικό κομμάτι, που πέρασε σε δεύτερη μοίρα, οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο μέρος, είχαν εξαιρετική κυκλοφορία και άνοιξαν δίκαια το σκορ στο 34’, με πέναλτι που κέρδισε ο Γεωργίου και εκτέλεσε εύστοχα ο Κένεντι. Στο 45’ ο Απόλλωνας στην πρώτη του ευκαιρία ισοφάρισε, μετά από πάσα του Σπυριδάκη στον Περόνε και άψογο πλασέ του τελευταίου. Η είσοδος του Ουέλιγκτον στο 45’ άλλαξε τα δεδομένα και η Καλαμαριά ήταν πολύ ανώτερη στο δεύτερο μισό. Έκανε πολλές ευκαιρίες και έφτασε με πέναλτι στο 82’ στη νίκη. Πέναλτι που κέρδισε ο Σπυριδάκης (εκ των κορυφαίων χθες) και εκτέλεσε ο Γαλανόπουλος.

Υπ’ ατμόν ο Γούτης
Στην αναζήτηση προπονητή είναι σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Καλλιθέας, με τον Βαγγέλη Γούτη να μετρά ώρες. Κάποια σενάρια ήθελαν ως έναν από τους υποψήφιους αντικαταστάτες τον Αλέκο Αλεξανδρή.

KAΛΛΙΘΕΑ: Σερεμέτ, Τζωρμπατζάκης (87’ Καραχάλιος), Παραράς, Καρατζάς, Κένεντι, Μεσέρδης, Γεωργίου (66’ Αλεξανδρόπουλος), Καραδήμος, Πασσάς (85’ Γιέλιτς), Λετιέρι, Ντελίμπασιτς.
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Κόβατς, Γαλανόπουλος, Κόλτσης, Σίκοφ, Σαμουηλίδης (46’ Παπαδόπουλος), Καραμανλής, Στάθης, Φάβαλι (46’ Ουέλιγκτον), Καραλιόπουλος, Σπυριδάκης (86’ Σαρακατσάνος), Περόνε.

Πέντε ματς σήμερα
Πέντε παιχνίδια Κυπέλλου περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα. Στις 14.30 παίζουν Θρασύβουλος-ΠΑΟΚ (Φυλή, τηλεοπτική μετάδοση από τον Alpha), ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος (ΕΑΚ Βόλου), Πρέβεζα-Βέροια (Δημοτικό Πρέβεζας), στις 16.00: Εθνικός Κατερίνης-Λεβαδειακός (Α’ ΔΑΚ Κατερίνης) και στις 16.45: Αιγάλεω-Ξάνθη («Στ. Μαυροθαλασσίτης», τηλεοπτική μετάδοση από τον Alpha).

Συνάντηση με τον υφυπουργό
Σήμερα το απόγευμα στις 4:30 ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής, Πέτρος Θεοδωρίδης, έχει συνάντηση με τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, τον οποίο θα ενημερώσει για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ένωση και κυρίως το οικονομικό (αναφορά θα γίνει και για τα χρέη της Σούπερ Λίγκας προς την Ένωση).

Το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας
Αύριο Πέμπτη στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο της Superleague, με τα εξής θέματα Ημερήσιας Διάταξης: Τελική προσφορά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Playoffs. Σχεδιασμός κεντρικής διάθεσης εμπορικών δικαιωμάτων της Σ.Λ. Αθλητική Δικαιοσύνη. Συζήτηση σχετικά με την οργάνωση της Σ. Λ. Ενημέρωση από Νομική Υπηρεσία για θέματα αρμοδιότητάς της. Έγκριση διαδικασίας για τις κυρώσεις σε παραβιάσεις στην οργάνωση των αγώνων. Εφαρμογή κριτηρίων Προγράμματος Αδειοδότησης στο Πρωτάθλημα. Διανομή εσόδων από χορηγία ΟΠΑΠ. Προτεινόμενες από την UEFA αλλαγές στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις. Ενημέρωση για τη συνάντηση του προέδρου της SUPERLEAGUE με την ΚΕΔ.