«Διψασμένος» επέστρεψε ο Κόμπε

«Διψασμένος» επέστρεψε ο ΚόμπεΠαρά τις φήμες που ήθελαν τον Κόμπε Μπράιαντ να δηλώνει «απών» από το την προετοιμασία των Λέικερς, ο 29χρονος άσος τους διέψευσε όλους και έδωσε κανονικά το παρών στο προπονητικό καμπ της ομάδας στη Χαβάη, δηλώνοντας έτοιμος να φέρει νέους τίτλους στο Λος Άντζελες: «Προτεραιότητά μου είναι να φέρω νέους τίτλους στην ομάδα και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να νικά ομάδα».

Παράλληλα, ο τρεις φορές πρωταθλητής ΝΒΑ με τους «λιμνανθρώπους» άφησε αιχμές για τη μη ενίσχυση της ομάδας και δη, την αποτυχία των διοικούντων να φέρουν στο Λος Άντζελες είτε τον Κέβιν Γκάρνερ, είτε τον Αμόρε Στούνταμαϊρ.

Τρεις εβδομάδες εκτός ο Αμάρε
Σε αρθροσκόπηση στο δεξί του γόνατο, για τρίτη φορά τα τελευταία δυο χρόνια, υπεβλήθη χθες το πρωί ο άσος των Φίνιξ Σανς, Αμάρε Στούνταμαϊρ. Η επέμβαση αυτή αναμένεται να τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για 15 με 20 μέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι την επέμβαση θα πραγματοποιήσει ο γιατρός των «ήλιων», Τόμας Κάρτερ, ο οποίος είχε υποβάλει, επιτυχώς, στην ίδια εξέταση, το συμπαίκτη του Στούνταμάιρ, Ράτζα Μπελ, τον περασμένο Ιούλιο.

Πέραν τούτου, ο Σον Μάριον, επίσης συμπαίκτης του Αμάρε, εξέφρασε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, την επιθυμία του να αλλάξει… μπασκετική στέγη, μέσω ενδεχόμενης ανταλλαγής. «Αισθάνομαι το ίδιο», είπε χαρακτηριστικά ο Μάριον, υποδηλώνοντας εκ νέου τις προθέσεις του. Ρόλο… πυροσβέστη φαίνεται πως έχει πάρει ο Στιβ Νας, φοβούμενος ότι η ομάδα θα χάσει ένα πολύτιμο γρανάζι της, όπως είναι ο Μάριον: «Θέλω να μιλήσω μαζί του και να καταλάβω τι συμβαίνει.. Θα το ξεπεράσουμε. Υποστηρίζουμε τον Σον και όλοι μαζί οφείλουμε να φτιάξουμε ένα ευχάριστο περιβάλλον για εκείνον», τόνισε ο Καναδός πλέι μέικερ, εκφράζοντας πιθανή λύπη του σε περίπτωση που φύγει ο συμπαίκτης του.

Τετ-α-τετ Κιριλένκο-Σλόαν
Κατ’ ιδίαν συνάντηση είχαν ο προπονητής των Γιούτα Τζαζ, Τζέρι Σλόαν, και ο Αντρέι Κιριλένκο, για πρώτη φορά μετά τη γνωστοποίηση της επιθυμίας του Ρώσου να αποχωρήσει από τους «μορμόνους». Νικητής στην άτυπη αυτή… μονομαχία των δυο ανδρών αναδείχτηκε ο τεχνικός των Τζαζ, ο οποίος μετά το τέλος του ραντεβού δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα έκανα τα πάντα προκειμένου να βγει κερδισμένη η ομάδα. Θα τον έπαιρνα δημοσίως αγκαλιά ή ό,τι άλλο θέλετε. Ο Αντρέι είχε να πει κάποια πράγματα και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να τον ακούσω».

Εν συνεχεία, ο προπονητής των «μορμόνων» τόνισε: «Δουλειά μου είναι να βοηθώ τους παίκτες μου να γίνονται καλύτεροι παίκτες και να ξεπερνούν αυτά τα προβλήματα». Στην αντίπερα όχθη, ο 26χρονος άσος, πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης των Τζαζ, επεσήμανε: «Oυδέποτε υπήρχε σύγκρουση με τον Σλόαν, εσείς (σ.σ. ο Τύπος) τη δημιουργήσατε». Και συμπλήρωσε: «Eίπα όσα ήθελα να πω, το μόνο που θέλω είναι να αφοσιωθώ στο μπάσκετ».

Ζερμέιν Ο’ Νιλ: «Είμαι εδώ»
«Παρών» δήλωσε ο Ζερμέιν Ο’Νιλ, άσος των Ιντιάνα Πέισερς, ο οποίος μετά από την ανάρρωσή του από την επέμβασή του στο γόνατο, γύρισε έτοιμος να προσφέρει στους Πέισερς, με τους οποίους, εξάλλου, δεσμεύεται με δύο χρόνια συμβολαίου. «Είμαι εδώ, ευτυχισμένος και είμαι καλά», είπε ο Ο’Νιλ, εκθειάζοντας τον νέο προπονητή της ομάδας, Τζιμ Ο’Μπράιεν, συμπληρώνοντας: «Έρχεται μια καινούργια και συναρπαστική χρονιά, μου αρέσουν όλα και όλοι στην ομάδα».

Επίσης, αρνήθηκε να συζητήσει τα όποια σενάρια πιθανής ανταλλαγής του: «Όλοι μιλούν για ανταλλαγές, και καλά κάνουν. Αλλά αν έρθουν να μιλήσουν με μένα για κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται να συζητήσω για κάτι τέτοιο». Τη στήριξή τους στον Ο’Νιλ και το ταλέντο του εξέφρασαν με τη σειρά τους τόσο ο κόουτς Ο’Μπράιεν, όσο και ο πρόεδρος της ομάδας, Λάρι Μπερντ.

Θέλει πίσω τους «στρατιώτες» του ο Λεμπρόν
«Χρειάζομαι τους στρατιώτες μου», είπε ο Λεμπρόν Τζέιμς, αναφερόμενος, ασφαλώς, στους Σάσα Πάβλοβιτς και Άντερσον Βαρεχάο, οι οποίοι συνεχίζουν να είναι «restricted free agents» από την ομάδα των Κλίβελαντ Καβαλίερς: «Δεν ξέρω ούτε τη δική τους θέση, ούτε αυτή του τζένεραλ μάνατζερ, Ντάνι Φέρι, αλλά γνωρίζω ότι τα δυο παιδιά είναι πολύτιμα για την ομάδα, αν θέλουμε να επαναλάβουμε την περσινή μας πορεία».

Ο Βαρεχάο φέρεται να ζητά από τους Καβαλίερς 65 εκατ. δολάρια για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ ο Πάβλοβιτς περίπου 25 με 30 για το ίδιο χρονικό διάσημα. Βέβαια, οι ιθύνοντες των «Καβς» έχουν αντίθετη άποψη και προσέφεραν, μέσω τελεσίγραφου που έληξε χθες το πρωί, μόλις 2.8 εκατ. στον Σέρβο και 1.2 στο Βραζιλιάνο, γεγονός που διευρύνει το… χάσμα ανάμεσα στις δυο πλευρές και συντηρεί τα σενάρια περί μετακόμισης των δυο παικτών στην Ευρώπη.