«Μεγάλη ποιότητα»

Επιμέλεια: Θ. Τυριντζής

«Μεγάλη ποιότητα»Τη Δευτέρα έκανε μετά από ένα και πλέον χρόνο την πρώτη του προπόνηση στο ΟΑΚΑ ως παίκτης του Παναθηναϊκού και πάλι. Ο Βασίλης Σπανούλης είχε επιστρέψει. Και χθες έδωσε τον πρώτο του αγώνα και πάλι ως παίκτης του «τριφυλλιού». Έστω και σε έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, ο Vspan βρέθηκε σε μια γνώριμη κατάσταση για αυτόν, βρέθηκε εκεί που συνειδητά επέλεξε κι εκεί που ο Παναθηναϊκός ήθελε να τον δει: Να είναι παίκτης του «τριφυλλιού», να αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Ομπράντοβιτς.

Με όρεξη για μπάσκετ, βελτιωμένος σε πολλούς τομείς και σε καλή κατάσταση όπως απέδειξαν και οι εμφανίσεις του με την Εθνική ομάδα.

Ο Σπανούλης άφησε με χαμόγελο το γήπεδο μετά το φιλικό με τον Πανελλήνιο, χαιρέτισε και στάθηκε για λίγο. Ως συνήθως τα όσα είπε έδειχναν αφενός την πεποίθηση ότι βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες ομάδες, αφετέρου το ότι τα λόγια και τα ονόματα από μόνα τους τίτλους δεν φέρνουν. «Διαθέτουμε μεγάλη ποιότητα και αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουν όλοι. Αυτό που μένει είναι να τη βγάλουμε στο παρκέ. Αλλιώς δεν έχει νόημα, θα μείνει χωρίς αντίκρισμα».

Στην ερώτηση αν μέσα από το φιλικό είδε την ομάδα να είναι έτοιμη, ο Σπανούλης χαμογέλασε: «Αν είμαστε από τώρα έτοιμοι, κάτι θα πήγαινε λάθος… Κάτι δεν θα πήγαινε καλά. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε μέσα από τις προπονήσεις καθημερινά». Σε ό,τι αφορά τους ρόλους, τόνισε πως «όλοι ξέρουν το ρόλο τους και όσοι δεν τον ξέρουν θα τον μάθουν μέσα από την καθημερινή δουλειά», ενώ μόνο θετικά ήταν τα σχόλια για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, καθώς δύσκολα θα μπορούσε να μη γίνει η σχετική ερώτηση.

Έτσι κι αλλιώς, κανείς δεν περιμένει να μάθει τώρα τον Λιθουανό, αφού όλοι τον γνωρίζουν, όπως άλλωστε και αυτός γνωρίζει πολύ καλά τι παίκτες θα έχει δίπλα του στον Παναθηναϊκό: «Ο άνθρωπος μια προπόνηση έχει κάνει μόνο μαζί μας. Είναι καλό παιδί και παίκτης εγνωσμένης αξίας. Είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει».