Δουλειά για τον Σάρας

Επιμέλεια: Σοφία Γιαλλελή

Δουλειά για τον ΣάραςΜπορεί ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να μην αγωνίστηκε χθες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παραμένει θεατής. Ο Λιθουανός δουλεύει και προσπαθεί να μπει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού. Κάτι πολύ βασικό για να μπορέσει να βοηθήσει. Ο Σάρας ήταν χθες στο γήπεδο, προπονήθηκε, έκανε βάρη και παρακολούθησε κι ένα μεγάλο κομμάτι από το φιλικό. Ήδη πάντως είχε φροντίσει να ενημερωθεί από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Δημήτρη Ιτούδη για αυτά που θέλει ο Παναθηναϊκός.

Ο Ιτούδης έδωσε και δουλειά για το… σπίτι στον Γιασικεβίτσιους με συστήματα της ομάδας και dvd. «Πιστεύουμε πως σε ό,τι αφορά το επιθετικό κομμάτι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και ότι θα προσαρμοστεί άμεσα, αφού είναι ένας παίκτης που τρέχει το γήπεδο, “βλέπει” και είναι πολύ καλός παίκτης στο “πικ εντ ρολ”. Αυτό που χρειάζεται είναι μόνο χρόνος για να προσαρμοστεί και να μάθει και να τον μάθουν οι συμπαίκτες του».

Ο Σάρας πάντως χθες αρνήθηκε να μιλήσει, θέλοντας για τα φώτα να στραφούν λίγο προς άλλη κατεύθυνση. Άλλωστε, όπως έχει εξομολογηθεί στο περιβάλλον του, αυτό που θέλει πλέον είναι να ηρεμήσει και να δουλέψει, να βρει τους ρυθμούς του στον Παναθηναϊκό και στη χώρα μας. Κάτι χρήσιμο και για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα.

Καλαφατάκης: «Είμαστε σοβαροί»
Ο Γιώργος Καλαφατάκης έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του, ο Πανελλήνιος, «απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός», όπως επανέλαβε μιλώντας για το χθεσινό φιλικό: «Ήταν ένα πολύ καλό τεστ, με την έννοια ότι παίζουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ήθελα πιο πολύ να δω τα νέα παιδιά για να δουν τι θα αντιμετωπίσουν όλη τη χρονιά. Γι’ αυτό έχουμε κλείσει δύσκολα φιλικά με Μακάμπι, Λουκόιλ και Ολυμπιακό. Ανταποκριθήκαμε σήμερα, τόσο καιρό δουλεύαμε με τον Σάντερς και τον Σιμς, αλλά τώρα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τα πλάνα μας. Ήμασταν σοβαροί απέναντι σε μία σούπερ ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός και θέλαμε να δοκιμάσουμε αρκετά πράγματα».

Ζίζιτς: «Βελτιωνόμαστε σταθερά»
Πέρυσι επισκεπτόταν το ΟΑΚΑ ως αντίπαλος με τα χρώματα του Ολυμπιακού, τώρα είναι… οικοδεσπότης. Και χθες έδωσε έναν ακόμη αγώνα ως παίκτης του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Άντρια Ζίζιτς, ο οποίος είδε κάτι πολύ θετικό στο χθεσινό ανεπίσημο φιλικό: «Ήταν η πρώτη φορά που σε έναν αγώνα είμαστε όλοι μαζί και υπήρχε διαφορά» τόνισε, για να προσθέσει: «Παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμαστε και θα βελτιωνόμαστε. Αυτό που θέλουμε είναι να δουλέψουμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες, να γίνουμε καλύτεροι. Και να το πράξουμε αυτό αρχής γενομένης από το τουρνουά της Κύπρου».

Ιτούδης: «Ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας»
Ένα ακόμη χρήσιμο για τον Παναθηναϊκό τεστ έγινε χθες και το τεχνικό επιτελείο είδε αρκετά από τα πράγματα που ήθελε. Όσα λειτουργούν καλά και βρίσκονται σε καλό δρόμο, αλλά και όσα χρειάζονται βελτίωση, δουλειά για να φτάσουν εκεί που πρέπει, όταν πρέπει. «Κάναμε πολλές δοκιμές, είδαμε πολλά από τα πράγματα τα οποία θέλαμε να δούμε και γι’ αυτό το λόγο έγινε και το συγκεκριμένο φιλικό, που ήταν πολύ χρήσιμο για εμάς», τόνισε ο Δημήτρης Ιτούδης, αποχωρώντας από το ΟΑΚΑ.

Ο αγώνας ήταν ο πρώτος φετινός για τους παίκτες της Εθνικής ομάδας. «Δεν περιμέναμε να τους δούμε τώρα, αφού ακόμη και τον Σπανούλη, ο οποίος έλειπε πέρυσι, είναι παίκτης που τον ξέρουμε και ξέρουμε τι μπορεί να κάνει. Σιγά σιγά μπαίνουν και αυτοί στο ρυθμό των προπονήσεων, βρίσκουν το ρυθμό τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος και σε αυτή τη φάση ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας. Συνεχίζουμε τη δουλειά και αυτό που χρειάζεται είναι συγκέντρωση και να είμαστε υγιείς».

Η κούραση είναι δεδομένη για τους παίκτες, αλλά και μέσα στο… πρόγραμμα σε αυτή τη φάση: «Όλοι οι παίκτες έχουν κούραση. Και οι διεθνείς που ήταν με την Εθνική, αλλά και όσοι ήταν εδώ, από τη μέχρι τώρα προετοιμασία της ομάδας. Το μόνο που χρειάζονται όλοι είναι χρόνος για να “βρεθούμε” στο γήπεδο, για να λειτουργήσουν κάποια πράγματα. Είμαστε όμως σε πολύ καλό δρόμο».