Πράσινο… καρέ επιτυχιών

«Τετρακίνητος» αποδείχθηκε χθες στη Γλυφάδα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παίζοντας κατά διαστήματα καλό βόλεϊ επικράτησε με 3-1 (25-17, 25-22, 23-25, 25-17) της ΑΕΚ και παρέμεινε αήττητος και στο πέρας της 4ης αγωνιστικής. Στο 8-7 του δ’ σετ άπαντες στο γήπεδο καρδιοχτύπησαν βλέποντας τον Βραζιλιάνο άσο του «τριφυλλιού», Ντάντε Αμαράλ, να προσγειώνεται άτσαλα στο παρκέ. Προς στιγμήν το πόδι του έδειξε ότι γύρισε, αλλά τελικά η επιστραγαλίδα αποδείχθηκε σωτήρια, αφού κράτησε το πόδι του άσου του Βραζιλιάνου, του οποίου η κατάσταση, σύμφωνα με τον φυσικοθεραπευτή της ομάδας, Δημήτρη Καραθανάση, δεν εμπνέει καμία ανησυχία, αφού δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία διάταση.

Για πρώτη φορά εξάλλου μετά τον τραυματισμό του, ο διεθνής Ανδρέας Ανδρεάδης «πάτησε» χθες στο τερέν της Γλυφάδας.Για πρώτη φορά εξάλλου μετά τον τραυματισμό του, ο διεθνής Ανδρέας Ανδρεάδης «πάτησε» χθες στο τερέν της Γλυφάδας. Τέλος, ο γνωστός από την επιτυχημένη πολυετή θητεία του στα τμήματα βόλεϊ, κολύμβησης και στίβου του «τριφυλλιού», Πανίκος Χρυσοστόμου, ανέλαβε από χθες χρέη γενικού διευθυντή της ομάδας, καλύπτοντας έτσι το κενό που είχε αφήσει η απομάκρυνση του Ρούλη Αγραπιδάκη.

Έπαιξε όσο χρειαζόταν

Μπροστά σε 1000 περίπου φίλους του, που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, ο Παναθηναϊκός, χωρίς να εντυπωσιάσει, έπαιξε όσο χρειάστηκε για να φτάσει στη νίκη και να παραμείνει μαζί με τον Ηρακλή στην κορυφή της βαθμολογίας. Ένα δεκάλεπτο καλής απόδοσης των «πράσινων» ήταν αρκετό στα πρώτα δύο σετ για να επιβάλουν το ρυθμό τους. Με κορυφαίους μάλιστα τους Αγκάμεζ, Ντάντε και Κυριαζή, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να καθαρίσουν και το τρίτο σετ, αλλά κάποια λάθη των γηπεδούχων, έδωσαν το δικαίωμα στην «Ένωση» να μειώσει σε 2-1 και να αναπτερώσει τις ελπίδες της. Τόσο όμως οι ελπίδες όσο και οι φτερούγες του «δικέφαλου» ψαλιδίστηκαν στο 4ο σετ, όταν μετά από κάποιες λανθασμένες τελικές επιλογές η ΑΕΚ παρέδωσε τα όπλα κι έτσι το «τριφύλλι» με πολύ καλό σερβίς «έχτισε» μια διαφορά την οποία συντήρησε μέχρι τέλους και με τον Μινούτσι αντί του Ντάντε να φτάνει στο τέλος στην 4η συνεχόμενη φετινή του νίκη. 

Ζήτησε διάρκεια ο Μπερούτο

Ο Ιταλός προπονητής του «τριφυλλιού», Μάουρο Μπερούτο μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: «Παίζουμε 10 λεπτά καλό βόλεϊ σε κάθε σετ. Αυτό που θέλουμε όμως είναι να παίζουμε 22’. Αυτός είναι ο στόχος μας. Μεγαλύτερη διάρκεια υψηλή απόδοση και πίεση. Πρέπει να έχουμε έξι παίκτες μαζί στο ίδιο μέρος την ίδια ώρα» έκλεισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Μαρσελίνιο: «Συγκλονιστικός ο κόσμος»

Ο Βραζιλιάνος πασαδόρος του Παναθηναϊκού, Μαρσέλο Ελγκάρτεν με τη σειρά του απένειμε τα εύσημα στον κόσμο της ομάδας: «Πήραμε τρεις βαθμούς. Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι παίζουμε καλύτερα. Σήμερα όμως η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική. Ευχαριστούμε τον κόσμο, ήταν συγκλονιστικός. Τον θέλουμε κοντά μας κι εμείς από τη μεριά μας θα είμαστε ολοένα και καλύτερα».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μπερούτο): Αγκάμεζ 23.67, Ντάντε 15.83, Κυριαζής 8.33, Γκιρτζίκης 2.17, Κόβατς 8.50., Μαρσέλο 4.5, Στεφάνου 89%, Μινούτσι 2, Ανδρεάδης, Σ. Ψάρρας
ΑΕΚ (Δ. Καζάζη): Κατσανεβάκης 6.83, Τεχέδα 21.67, Κυριακίδης 5.83, Σεντένο 8.83, Γκενς 1.5, Ρουμελιώτης 1.33, Κόζης 50%, Πελτέκης 8

Πρόταση για τον φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λίγκ

Η διοργάνωση του τελικού του Τσάμπιονς Λίγκ στην Αθήνα εδώ και χρόνια αποτελεί διακαή πόθο του προέδρου του Παναθηναϊκού, Βλάση Σταθοκωστόπουλου. Ο ισχυρός άνδρας του «πράσινου» ΤΑΑ όλο αυτό τον καιρό περίμενε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, αγωνιστικές και οργανωτικές, που θα του επιτρέψουν να κάνει επιτέλους αυτό το όνειρο… πραγματικότητα. Από χθες μάλλον το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, καθώς η ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας στα ιταλικά χέρια του Μάουρο Μπερούτο, το «ξήλωμα» όλων των παλιών συνεργατών του και η πρόσληψη νέων, με στόχο τη λειτουργία της ομάδας σε ιταλικά πρότυπα, αλλά και η ενίσχυση του «πράσινου» ρόστερ ώθησαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ, τον Σταθοκωστόπουλο στην προχθεσινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της CEV, Αντρέ Μέγερ, να καταθέσει πρόταση για την ανάληψη της διοργάνωσης του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα.

Ο Μέγερ, που βρέθηκε στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων, στο Λουτράκι, όπως αναφέρει πάντα η επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, ζήτησε να σταλεί ο φάκελος της υποψηφιότητας και τόνισε ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από το Παρίσι και το Γκντανσκ της Πολωνίας. Η τελική πάντως απόφαση θα ληφθεί τον Ιανουάριο, στη συνεδρίαση της CEV στην Πράγα.

Κουβέντα μεταξύ τυρού και αχλαδίου

Από την πλευρά του πάντως ο Σταθοκωστόπουλος προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους, αφού ερωτώμενος χθες από εκπροσώπους του Τύπου, αρκέστηκε να πει «ότι δεν ήταν κανονική πρόταση, μιας και η ομάδα δεν έχει προκριθεί, απλά μία συζήτηση μεταξύ «τυρού και αχλαδίου» στο δείπνο που είχαν οι δύο άνδρες σε κέντρο του κ. Σταθοκωστόπουλου.

«Περίπατος» της Σκρα στο πολωνικό ντέρμπι

Η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον 2ο όμιλο του Τσάμπιονς Λίγκ και πρωταθλήτρια Πολωνίας, Σκρά Μπελσατόφ ήταν η μεγάλη κερδισμένη στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του πολωνικού πρωταθλήματος. Η παρέα του Μάριους Βλάζλι επικράτησε στην έδρα της με 3-0 (25-23, 25-23, 25-23) της Γιαστρεζέμπσκι Βέγκιλ, που μετέχει στον 5ο όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Απαράδεκτη και καταδικαστέα η απόφαση της ΕΣΑΠ

Με ανακοίνωσή του το ΤΑΑ Παναθηναϊκός στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου καταδικάζει την ανακοίνωση της ΕΣΑΠ, να δεχθεί εκπρόθεσμα το αίτημα του Ηρακλή και να ανάψει το «πράσινο φως» για την έκδοση δελτίου στον Καναδό ασο, Στιβ Μπρίνκμαν. Μία τέτοια απόφαση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του «τριφυλλιού» μόνο ολέθριο κακό θα επιφέρει στο ελληνικό βόλεϊ

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Σε βαρύτατο ολίσθημα υπέπεσε η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ με το να δεχθεί το αίτημα που υπέβαλε η ομάδα ο ΗΡΑΚΛΗ για την έκδοση δελτίου στον αθλητή Μπρίνκμαν εκτός του χρόνου της μεταγραφικής περιόδου, που σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, αρχίζει στις 17 Δεκεμβρίου.

Με την απόφαση αυτή η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ αποτελούμενη από τους εκπροσώπους των ομάδων της ΑΕΚ, της ΕΑ Πατρών της Λαμίας, της Κηφισιάς, του Μίλωνα του Ηρακλή καταστρατηγεί και παραβιάζει βάναυσα τη νομιμότητα διεξαγωγής του πρωταθλήματος μόλις τρεις αγωνιστικές από την έναρξή του, αφού δημιουργεί εν τοις πράγμασι status quo παραβιάσεως των όρων της προκήρυξης διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας βόλεϊ ανδρών του οποίου επιμελείται και διοργανώνει. Το ατόπημα αυτό της ΕΣΑΠ καθίσταται ιδιαίτερα βαρύ αν αναλογισθεί κανείς ότι στο διοικητικό συμβούλιο της 9.10.2007 συμμετείχε και ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΑΠ και έγκριτος και εγνωσμένου νομικός Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο οποίος εξ αρχής τόνισε το παράνομο και αντικανονικό του υποβληθέντος αιτήματος.

Πέραν τούτου στο εν λόγω Δ.Σ. συμμετείχαν και άλλοι τέσσερις έγκριτοι και εγνωσμένου κύρους νομικοί ήτοι ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ και εκπρόσωπος της ΑΕΚ κ. Ανδρέας Δημητρέλος, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΑΠ και εκπρόσωπος του Ολυμπιακού κ. Παύλος Σιούφας, ο ταμίας της ΕΣΑΠ και εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού κ. Ανδρέας Γαβαλάς και ο εκπρόσωπος της Λαμίας κ. Χρήστος Καρβούνης. Η θέση λοιπόν των εκπροσώπων των ομάδων του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της Λαμίας ταυτίσθηκαν με τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΕΣΑΠ περί μη εκδόσεως δελτίου σε αθλητή σε χρόνο εκτός της μεταγραφικής περιόδου, δεδομένου ότι η νομιμότητα πρέπει να τηρείται και να μην καταστρατηγείται ούτως ώστε να καταστεί εφικτό να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα επί ίσοις όροις και απόλυτα σύμφωνα με την προκήρυξη αυτού δεδομένου ότι η τήρηση της νομιμότητας δεν επιδέχεται διαβάθμιση αλλά αποτελεί απόλυτο μέγεθος μη επιδεχόμενου διασταλτικής ή συσταλτικής ερμηνείας.