«Θα είμαι εκεί!»

«Θα είμαι εκεί!»Κόντρα σε διαδόσεις και… φήμες, αυτή τη στιγμή ένα είναι σίγουρο: Ότι θα προτιμούσε να είναι στο Χιούστον, παρά στην Αθήνα. Ο Βασίλης Σπανούλης θα ήθελε να βρίσκεται τώρα στις ΗΠΑ για τους αγώνες του Παναθηναϊκού με τους Χιούστον Ρόκετς και τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Όχι για να αποδείξει κάτι σε κάποιον, γιατί τέτοιο θέμα δεν τίθεται όταν μιλάμε για παίκτες της αξίας του, αλλά για να βρίσκεται κοντά στον Παναθηναϊκό, να είναι με την ομάδα του, να δει ανθρώπους με τους οποίους δημιούργησε ισχυρές φιλίες το διάστημα που έμεινε εκεί.

Η παραδοχή από τον ίδιο ακούγεται κάτι παραπάνω από ειλικρινής. «Είμαι πραγματικά πολύ στενοχωρημένος. Πάρα πολύ… Ήθελα πάρα πολύ να βρίσκομαι με την ομάδα, με τους συμπαίκτες μου, να είμαι μαζί τους, να ετοιμαζόμαστε για τις επίσημες υποχρεώσεις της», έλεγε χθες, πηγαίνοντας για τη δεύτερη φυσικοθεραπεία της ημέρας. Η θλάση στον οπίσθιο μηριαίο τον ταλαιπωρεί ακόμη, τον οδηγεί ξανά και ξανά για θεραπείες όλο αυτό το διάστημα, από την 1η Οκτωβρίου ως σήμερα και θα συνεχίσει με το ίδιο πρόγραμμα. Τα θετικά νέα είναι ότι έχει αρχίσει ήδη ελαφρύ τρέξιμο, οι ενοχλήσεις έχουν μειωθεί και συνεχίζει τη μάχη, ουσιαστικά με το χρόνο: «Ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός, αλλά είναι επικίνδυνος. Θέλει προσοχή. Χρόνο. Ακολουθώ το πρόγραμμα και συνεχίζω».

Ο στόχος για τον Σπανούλη είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος: «Θέλω όταν επιστρέψει η ομάδα να είμαι σε θέση να μπω κανονικά στο πρόγραμμα. Και πρώτα ο Θεός, αυτό που θέλω περισσότερο είναι να είμαι έτοιμος, όταν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας. Θα είμαι εκεί και θα είμαι έτοιμος!».

Τα λόγια του και ο τρόπος που μιλάει φέρνουν στο μυαλό τα λόγια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από την Κύπρο όταν έλεγε ότι «δεν έχει δει άλλον παίκτη με τόση διάθεση και κίνητρο να παίξει μπάσκετ». Αυτή η διάθεση, αυτή η επιθυμία φαίνονται σε κάθε του λέξη. Συνεχίζει τη δική του προσπάθεια στην Αθήνα, ενώ μαθαίνει και τα νέα από το Χιούστον. Άλλωστε, έχει και ένα… πλεονέκτημα, αφού ξέρει πολύ κόσμο εκεί, που δεν ξεχνά. Διατηρεί τις επαφές του με παίκτες που είχε δημιουργήσει φιλίες, τον Σέιν Μπατίερ και τον Στιβ Νόβακ που δεν τον ξεχνούν, αλλά και με ανθρώπους από το Χιούστον που βρέθηκαν δίπλα του στο διάστημα της παραμονής του εκεί: «Είναι άνθρωποι που δεν ξεχνώ και είναι και ο δεύτερος λόγος που είμαι στενοχωρημένος που δεν είμαι παρών σε αυτή την αποστολή, αφού είναι άνθρωποι που ήθελα να ξαναδώ».

Η ήττα των Ρόκετς από τους Χόρνετς

Το φιλικό που θα γίνει αύριο τα ξημερώματα στο «TOYOTA Center» θα είναι το πρώτο των Χιούστον Ρόκετς στο δικό τους γήπεδο, μπροστά στο δικό τους κοινό, αλλά θα είναι το δεύτερο συνολικά. Το πρώτο έγινε στην Οκλαχόμα, με τους Ρόκετς να χάνουν από τους Νιου Όρλεανς Χόρνετς του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς με 94-92. Ο προπονητής των Ρόκετς, Ρικ Άντελμαν, χρησιμοποίησε την ίδια πεντάδα που χρησιμοποιούσε ο προκάτοχός του, ο Τζεφ Βαν Γκάντι, με τους Άλστον, Μακ Γκρέιντι, Μπατίερ, Χέις και Γιάο, αλλά μοίρασε και το χρόνο, χωρίς όμως να δώσει καθόλου συμμετοχή στους ρούκι Μπρους και Λάντρι, ενώ τραυματίας άφησε το γήπεδο ο Κερκ Σνάιντερ, χωρίς όμως να είναι κάτι σοβαρό.

Οι Ρόκετς αναμένεται να παραταχθούν χωρίς απουσίες απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τον Άντελμαν να τονίζει πως «θέλει να δοκιμάσει κι άλλα πράγματα στην επίθεση της ομάδας σε αυτή τη δεύτερη αναμέτρηση», για να προσθέσει: «Το μόνο που έχουμε βάλει είναι μια κίνηση στην επίθεση. Τίποτα περισσότερο. Ακόμη τα συστήματα που θέλουμε δεν τα έχουμε βάλει. Πρέπει να δούμε κάποια πράγματα πρώτα». Ο παίκτης που έδειχνε καλύτερος ήταν ο Μπόνζι Γουέλς, ο οποίος έχει διατελέσει παίκτης του Άντελμαν στους Σακραμέντο Κινγκς και ξέρει τι ζητά ο προπονητής του στο παρκέ. Αντίθετα, ο Λούις Σκόλα έδειχνε λίγο έξω από τα νερά του, κυρίως σε ό,τι αφορά θέματα κανονισμών του ΝΒΑ, φτάνοντας τα πέντε φάουλ και τα πέντε λάθη στην πρεμιέρα του ως ΝΒΑερ σε 23 λεπτά συμμετοχής. Πάντως, αυτόν «μηχανή λαθών» δεν τον αποκάλεσε κανείς. Κι ας είχε μείνει στους 8 πόντους και όχι σε διψήφιο αριθμό όπως είχαν φτάσει άλλοι επί τεχνικής ηγεσίας Βαν Γκάντι… Και όχι σε φιλικό, αλλά σε επίσημο!

Η συμβολή του διαδικτύου

Ο Παναθηναϊκός θα νιώσει την υποστήριξη της εξέδρας στο Χιούστον, στο TOYOTA Center και εκτός των ομογενών της περιοχής, σημαντικό ρόλο στην παρουσία μεγάλου αριθμού Ελλήνων έχει παίξει και η σύγχρονη τεχνολογία. Το διαδίκτυο συγκεκριμένα. Το ίντερνετ έχει βοηθήσει σημαντικά στο να γίνει η συνεννόηση, η ανταλλαγή πληροφοριών για δρομολόγια, εισιτήρια, ώρες, σημεία συνάντησης και δείχνει το θετικό πρόσωπο που μπορεί να έχει. Πολλοί είναι οι φίλοι του Παναθηναϊκού που βοηθήθηκαν και βρήκαν όποια πληροφορία ήθελαν μέσα από το www.greenwebfans.com, αφού δεν είναι και ό,τι ευκολότερο να οργανώσεις ένα ταξίδι όπως αυτό στις ΗΠΑ (ακόμη και αν γίνει μετακίνηση εντός συνόρων, αφού πολλοί είναι οι ομογενείς από περιοχές εκτός Τέξας που ήθελαν να βρεθούν κοντά στον Παναθηναϊκό) και να βρεις όλες τις πληροφορίες χωρίς να υπάρξουν δυσάρεστα απρόοπτα.