«Νίκη και στην Τρίπολη»

 Επιμέλεια: Γ. Σπανουδάκης, Μ. Τσαμπάς

«Νίκη και στην Τρίπολη»Να παραμείνουν στο δρόμο των επιτυχιών θέλουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο σημερινό εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Οι «πράσινοι» γνωρίζουν πολύ καλά πως για να βρεθούν στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας δεν πρέπει να στραβοπατήσουν σε μικρομεσαίες έδρες, όπως είναι αυτή των νεοφώτιστων. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν άλλωστε και οι δηλώσεις του Αλέξανδρου Τζιόλη ο οποίος τόνισε: «Όντως έχουμε κάνει καλό ξεκίνημα, αλλά πρέπει να δείξουμε σταθερότητα και να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια.

Ειδικά με τις υποτιθέμενες μικρομεσαίες ομάδες δεν θα πρέπει να χάνουμε βαθμούς, είτε εντός είτε εκτός έδρας. Αυτό θα επιδιώξουμε και στην Τρίπολη. Να μη χάσουμε βαθμούς και να πετύχουμε τη νίκη». Ο νεαρός αμυντικός μέσος του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε και στην ως τώρα εικόνα της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Παίζουμε πράγματι αρκετά καλά. Έχουμε μέχρι τώρα και τα αποτελέσματα και καλή απόδοση, αλλά μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Η διαφορά είναι ότι σε σχέση με πέρυσι παίζουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Θέλουμε να έχουμε εμείς την κατοχή της μπάλας όσο πιο πολύ γίνεται κατά την διάρκεια του αγώνα».

**Αναμφίβολα η δίμηνη απουσία του Αντρέας Ίβανσιτς από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τον έφερε πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ωστόσο, ο Αυστριακός μέσος κατάφερε να φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο και πλέον να περιμένει πότε θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα της ομάδας. Ο Πεσέιρο ακόμα δεν τον έχει εμπιστευθεί, με τον 24χρονο παίκτη όμως να περιμένει υπομονετικά. Μάλιστα, όπως τόνιζε στους συμπαίκτες του στα φιλικά της χώρας του με Ελβετία και Ακτή Ελεφαντοστού θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι είναι σε θέση να βρίσκεται στα βασικά πλάνα. Βέβαια, δεν αποκλείεται στο σημερινό ματς με τον Αστέρα ο Πορτογάλος να τον χρησιμοποιήσει στους πρώτους έντεκα.

**Εκτός από την αγωνιστική του αξία του Γιόσου Σαριέγκι, αρκετός λόγος έχει γίνει και για τα περίφημα σκουλαρίκια που φορά. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι τους δυο κρίκους αλλά και τα μακριά μαλλιά τα προτιμούν οι Βάσκοι. Ο Ισπανός αμυντικός, μιλώντας για το θέμα, έλυσε την απορία όλων: «Τα σκουλαρίκια είναι λόγω της καταγωγής. Οι περισσότεροι το φοράνε και τα έχω βάλει από πολύ μικρός».

**Κατάμεστο αναμένεται να είναι σήμερα το γήπεδο της Τρίπολης, αφού δεν βλέπεις κάθε μέρα από κοντά τον Παναθηναϊκό. Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν ομάδα από την Αρκαδία σε επίσημο ματς, αφού εκτός από τον Αστέρα, δεν είχαν βρει στο διάβα τους ούτε τον Παναρκαδικό. Αυτή λοιπόν θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους φίλους του ποδοσφαίρου να παρακολουθήσουν από κοντά έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο Παναθηναϊκός.

**Απαραίτητο στοιχείο για τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά κορυφής, είναι να αποφύγει τα στραβοπατήματα σε έδρες μικρομεσαίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη σεζόν 2001-02 οι «πράσινοι» …καταφέρνουν να απολέσουν βαθμούς σε έδρες νεοφώτιστων. Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο 2001-02 είχε παραχωρήσει ισοπαλία 0-0 στον Ακράτητο, την επόμενη σεζόν υπήρξε το ίδιο αποτέλεσμα με αντίπαλο τα Γιάννενα, όπως άλλωστε το ίδιο συνέβη και την περίοδο 2003-04 με τη Χαλκηδόνα. Το 2004-05 ηττήθηκε 2-0 από την Κέρκυρα, ενώ το 2005-06 ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον Λεβαδειακό. Πέρσι γνώρισε δύο ήττες από τους νεοφώτιστους, Άρη και Κέρκυρα με 1-0 και 3-1 αντίστοιχα.

**Πρόκληση στον κόσμο απηύθυνε με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Τρίπολης ο τεχνικός του Αστέρα, Πάουλο Κάμπος. Ο Βραζιλιάνος προπονητής τόνισε πως κόντρα σε μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδας θα πρέπει να γεμίσει το γήπεδο. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Αστέρας θα πρέπει να δείξει σεβασμό στον Παναθηναϊκό ως ένα μεγάλο σωματείο, αλλά όχι φόβο.