Μ.Άνταμς: «Θέλω πάντα να κερδίζω»

Επιμέλεια: Λεωνίδας Ταβουλάρης

Χτες το μεσημέρι στις 16:00 έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το νέο απόκτημα της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκού, η Αμερικανίδα Μονίκ Άνταμς. Η 37χρονη ακραία, ύψους 1.88μ. ξεκίνησε προχτές από το Λος Άντζελες, άλλαξε αεροπλάνο στη Μαδρίτη και από εκεί απευθείας στην Ελλάδα. Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν για να την υποδεχτούν ο μάνατζερ του «τριφυλλιού», Τάσος Τεντζέρης και η μάνατζερ της παίκτριας, Γεωργία Ορφανίδου. Παρούσα στην άφιξή της ήταν και η «Α.Η.».

Για την Άνταμς είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα, έχοντας ακούσει μόνο καλά λόγια και σύμφωνα με δηλώσεις της νιώθει πολύ ευχαριστημένη που βρίσκεται εδώ. Όπως μας αποκάλυψε, κατά τη διάρκεια της πτήσης της ρώτησε διάφορους συνεπιβάτες της να της πουν για τη χώρα μας και αυτό που έμαθε ήταν ότι οι Έλληνες είναι ζεστοί άνθρωποι, φιλόξενοι, καλοί και αγαπάνε τον αθλητισμό.

Σε ερώτηση για το ποιοι είναι οι στόχοι της στη νέα της ομάδα, είπε: «Το πρώτο πράγμα που θέλω είναι να γνωρίσω τις συμπαίκτριές μου και να μάθω τον τρόπο που αγωνίζονται. Μεγάλος μου στόχος είναι να σκοράρω και να παίρνω πρωταθλήματα. Αγαπώ το βόλεϊ, μου αρέσει να παίζω, αλλά θέλω πάντα να κερδίζω και βάζω όλες μου τις δυνάμεις για να το πετύχω. Από εκεί και πέρα, να καταφέρουμε όλες μαζί να κερδίσουμε τους τίτλους σε όσες διοργανώσεις πάρουμε μέρος».

Η Αμερικανίδα αθλήτρια που είναι και μητέρα ενός δωδεκάχρονου κοριτσιού, πιστεύει ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής της Ελλάδας, αφού τα κατάφερε και στην Ιαπωνία, κάτι που θεωρούσε πολύ δύσκολο. Επίσης ρωτήθηκε πώς αποφάσισε να έρθει στον Παναθηναϊκό: «Ο ατζέντης μου, μου είπε ότι έχει στα χέρια του μια πρόταση από την Ελλάδα και πρέπει να την αποδεχτώ γιατί είναι η πιο αξιόλογη. Επειδή του έχω ‘τυφλή’ εμπιστοσύνη δεν το σκέφτηκα καθόλου και δέχτηκα».

Λίγο πριν αποχωρήσει η πανέμορφη και πάντα χαμογελαστή Μονίκ, αν και κουρασμένη από το πολύωρο ταξίδι της μας μίλησε και για την οικογένειά της. Τόνισε ότι ναι μεν θα της λείψουν η μητέρα της και η κόρη της, το έχει όμως συνηθίσει τόσα χρόνια που παίζει βόλεϊ.

«Κόλλησε» στη Μαδρίτη η Μπράτφορντ
Ακόμη μία παίκτρια αναμενόταν να φτάσει στη χώρα μας χτες αργά το βράδυ. Ο λόγος για την Τρίσα Μπράτφορντ, η οποία αρχικά ήταν να ταξιδέψει με την ίδια πτήση, αλλά εξαιτίας καθυστέρησης που είχε το αεροπλάνο της που απογειώθηκε από την Αλαμπάμα, έμεινε κάποιες ώρες στη Μαδρίτη.  Πλέον, η μόνη που λείπει από το «πράσινο» ρόστερ είναι η Γαλλίδα Γελένα Λόζανζιτς η οποία συμμετέχει με την Εθνική Γαλλίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το οποίο διεξάγεται στο Βέλγιο.