Δουλειά και θέληση χρειάζεται

Επιμέλεια: Λεωνίδας Ταβουλάρης

Δουλειά και θέληση χρειάζεταιΟ Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ξεκινήσει τις φετινές του υποχρεώσεις νικηφόρα, με αποτέλεσμα να μην είναι αυτός που πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Στον προχτεσινό αγώνα με τον Ηρακλή για το Σούπερ Καπ, αν και έδειξε σε κάποια σημεία του παιχνιδιού αρκετά θετικά στοιχεία, φάνηκε ότι υπάρχουν και κάποιες αδυναμίες οι οποίες όμως με πολλή δουλειά και θέληση – που υπάρχει από όλους – μπορούν να λυθούν. Οι «πράσινοι» έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα χτες το μεσημέρι στις 12:00.

Ο Ιταλός προπονητής, Μάουρο Μπερούτο, τους άφησε να ξεκουραστούν δίνοντάς τους ρεπό, αλλά από σήμερα ξεκινούν τις σκληρές προπονήσεις, πρωί και βράδυ. Επίσης αναμένεται να τους δείξει ποια ήταν τα λάθη στα οποία υπέπεσαν και τους στοίχισαν την απώλεια του τροπαίου. Η «Α.Η.» επικοινώνησε με τον Χρύσανθο Κυριαζή και τον Γιώργο Στεφάνου οι οποίοι μας μίλησαν για τον αγώνα με τους «κυανόλευκους» και για την επόμενη μέρα στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού».

«Τον πρώτο τίτλο της χρονιάς τον χάσαμε γιατί κάναμε επιπόλαια λάθη που ήταν μάλιστα και αρκετά. Το θετικό είναι ότι μπορούν να διορθωθούν και να μην υπάρξουν ξανά. Να μην υποπέσουμε ξανά στα ίδια. Ήταν το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς το οποίο είχε και τρόπαιο και θέλαμε να το κερδίσουμε όπως θέλουμε να κερδίζουμε όλους τους αγώνες που παίζουμε γιατί αυτές είναι οι απαιτήσεις της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Είναι αρχή ακόμα και δεν είναι ακόμα ώρα για συμπεράσματα, όπως επίσης δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Καλά – καλά δεν γνωρίζουμε τις απαιτήσεις και τον τρόπο του παιχνιδιού που θέλει από εμάς ο προπονητής μας. Πιστεύω όμως ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε αφομοιώσει τη φιλοσοφία του και αυτό θα βγει μέσα στο γήπεδο, έχοντας δημιουργηθεί ένα αχτύπητο σύνολο», δήλωσε ο Γιώργος Στεφάνου.

«Έπρεπε να το είχαμε πάρει»
Από την πλευρά του ο Χρύσανθος Κυριαζής τόνισε: «Πρέπει να παίζουμε σαν ομάδα. Αυτό είναι το πρόβλημα και σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε. Είχαμε λίγο χρόνο μέχρι τώρα όλοι μαζί, δεν προλάβαμε να δέσουμε αλλά δουλεύουμε σκληρά και μεθοδικά και θα μας βγει μέσα στους επόμενους αγώνες. Δεν αγχώνομαι. Ήταν το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς και για αυτό φάνηκε τόσο έντονα.

Εγώ προσωπικά όμως δεν έμεινα ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Χρειάζεται δουλειά ομαδική και ο καθένας μόνος του. Να παρουσιάσουμε το πρόσωπο που θέλουμε να δείξουμε και αξίζουμε. Πάντως, τον αγώνα έπρεπε να τον είχαμε κερδίσει. Κάναμε σοβαρά λάθη, στα οποία θα δουλέψουμε και είναι σίγουρο το αποτέλεσμα που θα βγει».

Απομένει ακόμα μία
Την πρώτη τους προπόνηση με την υπόλοιπη γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού, πραγματοποίησαν χτες τα νέα αποκτήματα των «πρασίνων», οι Αμερικανίδες Τρίσα Μπράτφορντ και Μονίκ Άνταμς. Αν και η Μπράτφορντ έφτασε στη χώρα μας προχτές αργά το βράδυ, μετά από ένα πολύωρο και κουραστικό ταξίδι, αυτό δεν την πτόησε καθόλου και προπονήθηκε κανονικά.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού», κ.Παπαϊωάννου, σε δηλώσεις του στην «Α.Η.» μας είπε ότι οι δύο αθλήτριες είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δέθηκαν αμέσως με τα άλλα κορίτσια. Πλέον, η μόνη που λείπει είναι η Γελένα Λόζανζιτς. Όταν έρθει και αυτή, τότε το ρόστερ θα είναι ολοκληρωμένο και έτοιμο για να κατακτήσει πολλούς τίτλους.

«Να κερδίσω τίτλους»
Η «Α.Η.» μίλησε επίσης και με την Τρίσα Μπράτφορντ, η οποία μας ανέφερε ότι αν και δεν έχει ξανάρθει στην Ελλάδα, έχει ακούσει τα καλύτερα λόγια για τη χώρα μας και την είχε ήδη βάλει μέσα στην καρδιά της. Σε ερώτηση για το πώς αποφάσισε να έρθει στον Παναθηναϊκό και πώς νιώθει που θα παίζει εδώ, είπε: «Πήρα την απόφαση να έρθω γιατί αγαπώ την Ελλάδα και έμαθα ότι ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα που υπάρχει. Κάνει πρωταθλητισμό κάτι που συμπίπτει με τους δικούς μου στόχους. Νιώθω πολύ ωραία που όλα πήγαν καλά και είμαι εδώ. Είμαι ενθουσιασμένη».

Όσο, για το ποιοι είναι οι στόχοι της, απάντησε: «Θέλω να κερδίσω πολλούς τίτλους και να βοηθήσω την ομάδα όσο πιο πολύ μπορώ». Τέλος, μας μίλησε για το πώς αντέδρασε η οικογένεια της όταν τους ανακοίνωσε ότι θα έρθει σε ομάδα της Ελλάδας: «Ενθουσιάστηκαν και το ευχαριστήθηκαν πολύ. Αγαπάνε και αυτοί την Ελλάδα και θα έρθουν σε μερικούς μήνες να με επισκεφτούν».