Λύγισε η Εθνική

Το πολύ κακό ξεκίνημα πλήρωσε η Εθνική ομάδα πόλο στον τελευταίο αγώνα της για την πρώτη φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να χάσει 8-7 από την Ισπανία. Οι παίκτες του Σάντρο Καμπάνια βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τέσσερα τέρματα στην πρώτη περίοδο, αλλά στη συνέχεια με την είσοδο του Δεληγιάννη κάτω από τα δοκάρια έσφιξαν στην άμυνα, βρήκαν λύσεις στην επίθεση, αλλά δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν. Πλέον, η Εθνική τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο και θα παίξει μπαράζ με τους Ρουμάνους 26/3 (10.20)  για την οκτάδα, όπου περιμένει η υπερδύναμη Σερβία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, αφού οι διεθνείς μας πιάστηκαν στον ύπνο από τους Ισπανούς και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 5-1. Κακές επιλογές στην επίθεση, στατικότητα, άστοχα σουτ από την περιφέρεια και ανύπαρκτη άμυνα συνέθεταν το σκηνικό για την Εθνική μας. Ο Σάντρο Καμπάνια έβαλε στο τέλος του οκταλέπτου, το Νίκο Δεληγιάννη κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος με το πάθος και τις φωνές του ξύπνησε και τους υπόλοιπους με αποτέλεσμα η Εθνική μας με σερί 4-1 να φέρει το ματς στο γκολ (5-6) στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Στο τελευταία οκτάλεπτο, οι διεθνείς μας προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσα αλλά εκεί ήρθε ένα κρίσιμο λανθασμένο σφύριγμα από το Μαυροβούνιο διαιτητή, που έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι εις βάρος της Εθνικής μας με αποτέλεσμα να γίνει το 5-7. Παρά την υπερπροσπάθεια των διεθνών, οι Ισπανοί με ππολύ καλό και τον τερματοφύλακά τους Αγκιλάρ, κράτησαν τη νίκη που τους έδωσε την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

Η Εθνική τερμάτισε δεύτερη και πλέον παίζει  Δευτέρα πρωί (10.20) με τη Ρουμανία για την είσοδο στην οκτάδα. Οι Ρουμάνοι είναι σαφέστατα στα μέτρα μας αλλά να μην ξεχνάμε πως πέρσι τερμάτισαν τέταρτοι στο Πανευρωπαϊκό αν και εμφανίζονται αποδυναμωμένοι. Αν η Εθνική κερδίσει, παίζει Τετάρτη στον προημιτελικό με τους πανίσχυρους και πολυνίκες Σέρβους.

Τα οκτάλεπτα: 1-5, 3-6, 5-6, 7-8

Οι σκόρερ του αγώνα:

Ελλάδα : Ντόσκας 2, Σχίζας, Σάντα, Μυλωνάκης, Χατζηθεοδώρου, Αφρουδάκης Γ.

Ισπανία : Περόνε Φελίπε 3, Περόνε Ρικάρντο, Μολίνα 2, Πιράλκοφ, Πέρεζ.