«Βασίλισσα» της Ευρώπης

«Βασίλισσα» της ΕυρώπηςΦέτος, ήταν η χρονιά της! Η Μπλάνκα Βλάσιτς, μετά την κατάκτηση του τίτλου της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο ύψος, στη διοργάνωση της Οσάκα, και τις υπόλοιπες μεγάλες νίκες που πέτυχε φέτος, πρόσθεσε στο παλμαρέ της ακόμη μία σημαντική διάκριση. Η Κροάτισσα, αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2007, κερδίζοντας στη σχετική ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας τη Σουηδή παγκόσμια πρωταθλήτρια του επτάθλου Καρολίνα Κλουφτ και τη Ρωσίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ Γέλενα Ισινμπάγεβα, οι οποίες έμειναν στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

«Σε κάθε μίτινγκ έχω τους ίδιους στόχους. Να κερδίζω και να περνάω τα 2.00μ. Το σημαντικότερο όμως είναι να ευχαριστιέμαι τον αγώνα. Είναι μία από τις χρονιές μου και προσπαθώ να το απολαμβάνω», δήλωσε η 24χρονη πρωταθλήτρια. Έτσι, η Βλάσιτς έγινε η πρώτη αθλήτρια από την Κροατία, αλλά και η πρώτη αθλήτρια του ύψους που κατακτά τον εν λόγω τίτλο, από τη θέσπισή του το 1993.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν εκτός από το χρυσό μετάλλιο που πήρε στην Ιαπωνία, πέρασε 20 φορές τα 2.00μ., έκανε 4 φορές εθνικό ρεκόρ (2.04μ., 2.05μ., 2.06μ., 2.07μ.), με τα 2.07μ. να αποτελούν και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2007. Η ψηφοφορία γίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΑΑ (European-athletics.org), με τη συμμετοχή φιλάθλων, των εθνικών ομοσπονδιών-μελών της, των ΜΜΕ και ειδικών που έχουν οριστεί από την ίδια. Σήμερα, θα ανακοινωθεί και ο κορυφαίος στην κατηγορία των ανδρών.

Συνάντηση Σεβαστή-Λιάπη

Μετά τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με τον υπουργό Πολιτισμού, Μιχάλη Λιάπη. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Αθανάσιος Βογιατζής. Ο υπουργός ενημερώθηκε για τα ζητήματα της ολυμπιακής προετοιμασίας, εκφράζοντας το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού για τις προοπτικές του ελληνικού στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Επίσης, έδωσε εντολές για άμεση προώθηση των ζητημάτων που έθεσε υπόψη του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Οι δύο άνδρες θα τα ξαναπούν σύντομα για τη σφαιρική ενημέρωση όλων των θεμάτων που αφορούν την ομοσπονδία.

Κέντρο εγγραφών το κλειστό Γυμναστήριο Ξιφασκίας

Ένας μήνας μας χωρίζει πλέον από την ημέρα διεξαγωγής του 25ου Διεθνούς Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας (4 Νοεμβρίου) και οι ετοιμασίες όπως είναι φυσικό κορυφώνονται. Όπως ανακοινώθηκε χθες από το ΣΕΓΑΣ, η διανομή και παραλαβή των αριθμών συμμετοχής, των chips χρονομέτρησης και του λοιπού ενημερωτικού και αναμνηστικού υλικού προς όλους τους συμμετέχοντες, θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό Γυμναστήριο Ξιφασκίας στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Ελληνικού.

Επιπλέον, στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά φέτος Διεθνής Έκθεση Αθλητισμού, Τουρισμού και Υγείας, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στους χορηγούς του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών και τους λοιπούς εκθέτες να προβάλουν την εταιρία τους. Σκοπός των διοργανωτών είναι να δημιουργηθεί ένας ετήσιος θεσμός, ο οποίος θα συνδυάζει τη διοργάνωση ενός σημαντικού ενημερωτικού γεγονότος για τους λάτρεις του αθλητισμού με τη διεξαγωγή του πιο ιστορικού Μαραθωνίου παγκοσμίως.
Οι ώρες και μέρες λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών & Διανομής Υλικού: Παρασκευή 2 Νοεμβρίου: 09.00-21.00. Σάββατο 3 Νοεμβρίου: 09.00-21.00.