«Όνειρο ζωής ο Παναθηναϊκός»

«Όνειρο ζωής ο Παναθηναϊκός»Πάνοπλος εν όψει του προσεχούς αγώνα του Supercup της Θεσσαλονίκης, που θα κρίνει τον πρώτο φετινό τίτλο, είναι από χθες ο Παναθηναϊκός με την άφιξη των τριών Βραζιλιάνων άσων, Ντάντε Αμαράλ, Μαρσελίνιο και του νεοαποκτηθέντα Ρομπέρτο Μινούτσι Τζούνιορ. Οι τρεις αστέρες της «σελεσάο», που από σήμερα θα ενσωματωθούν στις προπονήσεις της ομάδας, έφτασαν στην Αθήνα μέσω Παρισιού με διαφορά λίγων ωρών. Πρώτοι επί ελληνικού εδάφους «πάτησαν» το μεσημέρι οι Μαρσελίνιο και ο Ρομπέρτο Μινούτσι Τζούνιορ, ο οποίος ήρθε οικογενειακώς με τη σύζυγό του και τα δύο του παιδάκια.

Με διαφορά λίγων ωρών η παρέα των «πράσινων» Ολυμπιονικών συμπληρώθηκε από τον Ντάντε Αμαράλ, που όπως και ο Μαρσελίνιο έκρυβαν στις βαλίτσες τους τα τρία χρυσά μετάλλια από World League, Παναμερικανικούς αγώνες και Πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής: « Είμαι πολύ ευχαριστημένος που γύρισα στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό, με τη φανέλα του οποίου θέλω να πιστεύω ότι φέτος θα πετύχουμε περισσότερα» δήλωσε ο Μαρσέλο Ελγκάρτεν «Μαρσελίνιο», κατά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος».

Κίνητρο το Τσάμπιονς Λιγκ
Ο Βραζιλιάνος πρωταθλητής της Μίνας Μινούτσι Τζούνιορ, που βρίσκεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, μετά την επίσκεψή του πριν από έξι χρόνια με τη «σελεσάο» ομάδα των τζούνιορ, φανερά ευδιάθετος έδειξε καλά πληροφορημένος για τα δεδομένα του ελληνικού Πρωταθλήματος και ξεκαθάρισε ότι κίνητρό του για να έρθει στον Παναθηναϊκό ήταν το Τσάμπιονς Λιγκ: «Έχω πει πολλά με τους συμπαίκτες μου για την ομάδα και το ελληνικό Πρωτάθλημα. Ξέρω ότι έχουμε μία καλή ομάδα, με καλούς παίκτες, αλλά εκείνο που μετράει είναι να “δέσουμε” και να αποτελέσουμε ένα δυνατό σύνολο» τόνισε ο ύψους 2.05μ. Βραζιλιάνος ακραίος.

Kαι συνέχισε: «Έρχομαι σε μία μεγάλη ομάδα και ισχυρό κίνητρο για να περάσω την άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι μία διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι η πρώτη φορά που φεύγω έξω από τη χώρα μου και ήρθα οικογενειακώς για να μείνω. Για μένα η μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό ήταν ένα όνειρο ζωής» επισήμανε ο Μινούτσι, που μαζί με τους συμπατριώτες του έδωσαν το «παρών» στο ραντεβού του «τριφυλλιού» στην αίθουσα VIP της Γλυφάδας με τον Έλληνα σχεδιαστή Μάκη Τσέλιο και το επιτελείο του, προκειμένου να σχεδιάσουν τις εξωαγωνιστικές εμφανίσεις της κυπελλούχου ομάδας.

Μοντελάκια δια χειρός… Τselios
Εκεί οι παίκτες μαζί με το τεχνικό επιτελείο και την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, μέσα σε ευχάριστο κλίμα, από το οποίο δεν έλειψαν τα πειράγματα και τα αστεία, άπαντες ντύθηκαν ανά ομάδες με τα ρούχα που θα φορέσουν στα αυριανά αποκαλυπτήρια της ομάδας. Ο Μάκης Τσέλιος μάλιστα, που φρόντισε να ντύσει τους «πράσινους» με πολύ στυλ και κυρίως με την τελευταία λέξη της μόδας, εξέφρασε την ικανοποίησή του κυρίως για τους Βραζιλιάνους, οι οποίοι όπως τόνισε δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτε από επαγγελματίες μοντέλα.

Ντυμένος στην πένα με το κοστούμι by Tselios ο Αμαράλ Ντάντε, παρά την ταλαιπωρία του ταξιδιού, χαλαρός και …cool όπως πάντα, έδωσε το στίγμα του φετινού Παναθηναϊκού: «Φέτος πρέπει να προπονηθούμε περισσότερο. Δεν φοβάμαι να κουραστώ, αφού θα είναι για το καλό της ομάδας. Αυτό όμως που πρέπει να καταλάβουμε όλοι, είναι ότι σε κάθε αγώνα πρέπει να παίζουμε με την καρδιά μας» ενώ εξέφρασε και την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή του στον Ιταλό νέο τεχνικό της ομάδας, Μάουρο Μπερούτο, με τον οποίο έχει ήδη συζητήσει. 

Αύριο τα αποκαλυπτήρια του φετινού «τριφυλλιού»
Ο Ιταλός τεχνικός φυσικά και ο συνεργάτης του Αντρεά Πότσι θα είναι παρόντες μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας αύριο κατά την επίσημη παρουσίαση του φετινού Παναθηναϊκού στο γνωστό παραλιακό στέκι, ιδιοκτησίας του προέδρου της ομάδας, Βλάση Σταθοκωστόπουλου.

Πολυτιμότερος παίκτης ο Πολτάβσκι
Ο Ισπανός κεντρικός Μόλτο είναι ο μοναδικός διεθνής της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης που φιγουράρει στη λίστα των καλύτερων παικτών του Εurovolley, που μαζί με τον Ρώσο MVP Πολτάβσκι βραβεύτηκαν για τις ατομικές τους διακρίσεις: MVP: Σεμέν Πολτάβσκι (Ρωσία), Καλύτερος σκόρερ: Ιβάν Μίλκοβιτς (Σερβία), Καλύτερος μπλοκέρ: Λούις Χοσέ Μόλτο (Ισπανία), Καλύτερος επιθετικός: Γιούρι Μπερεζκό (Ρωσία), Καλύτερος Πασαδόρος: Βαντίμ Καμούτσκιχ, Καλύτερος Λίμπερο: Αλεξεϊ Βερμπόφ (Ρωσία), Καλύτερος Σέρβερ: Σεμέν Πολτάβσκι

Ελεύθερος ο Αναστάζι
Μετά την κατάκτηση του δεύτερου ευρωπαϊκού του τίτλου με δύο ομάδες, Ιταλία (1999) και Ισπανία (2007), ο Ιταλός τεχνικός Αντρέα Αναστάζι από χθες μένει ελεύθερος. Σε περίπτωση πάντως που η ομοσπονδία της Ισπανίας δεν φροντίσει να ανανεώσει το συμβόλαιό του, περιμένουν ήδη κάποιοι ιταλικοί σύλλογοι να συνεργαστούν μαζί του.