Το χατ-τρικ θα βοηθήσει τον «Παπ» να γίνει «ξανά φονικό όπλο»

Επιμέλεια: Κώστας Χαλέμος

Κάτι τέτοια ματς, σαν αυτό με την Αρτμέντια, έτσι πρέπει να τα καθαρίζουν οι μεγάλες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός. Μπαμ-μπαμ. Βάζοντας το ένα γκολ πίσω από το άλλο. Για να μη δίνουν δικαιώματα στον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει ζημιά. Κάπως έτσι πριν από πέντε χρόνια δεν είχε πάρει αέρα η Λίτεξ Λόβετς και παραλίγο ν’ αποκλείσει τον Παναθηναϊκό, κερδίζοντάς τον μέσα στο σπίτι του; Κι αν στο τέλος δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση, πέτυχε να κάνει άνω-κάτω τους «πράσινους».

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός άργησε λίγο χτες να βάλει στη θέση τους τούς Σλοβάκους, οι οποίοι την παραμονή έλεγαν ότι δεν ήρθαν στην Αθήνα για διακοπές και ο προπονητής τους δήλωνε πως δεν πρέπει να υποτιμήσουν τους «πράσινους»! Με τις μαυρόασπρες εμφανίσεις της η Αρτμέντια θύμιζε ΠΑΟΚ. Και ο Παναθηναϊκός της συμπεριφέρθηκε όπως συμπεριφέρθηκε στον ΠΑΟΚ. Γκολ στο 43’. Όπως στον σαββατιάτικο αγώνα Πρωταθλήματος. Με πέναλτι. Όπως άνοιξε το σκορ κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Μόνο που αυτή τη φορά δεν σταμάτησε εκεί. Εκμεταλλευόμενος τη ζάλη των Σλοβάκων, η οποία φάνηκε κι από το κεφαλοκλείδωμα που έκανε ο Ομπζέρα προσπαθώντας να σταματήσει τον Καραγκούνη, πέτυχε και δεύτερο γκολ, λίγο πριν ο διαιτητής στείλει τις δυο ομάδες στ’ αποδυτήρια. Όμως για να λύσει κι αυτή τη φορά το γόρδιο δεσμό, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να βάλει τα στήθια του μπροστά ο Νταμέ Ν’ Ντόι. Ο Σενεγαλέζος πήρε με το στήθος την μπάλα στην πάσα του Παπαδόπουλου, αναγκάζοντας τον Μπούρακ να τον τραβήξει από το σορτσάκι.

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά στο α’ ημίχρονο που ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού πατούσε απειλητικά την περιοχή της Αρτμέντια. Η πρώτη είχε καταγραφεί στο18’, όταν ο τερματοφύλακας Χιλ πρόλαβε τον Νίλσον σε μια εφόρμησή του από τ’ αριστερά. Αλλά, είπαμε, η κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Κι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος σε τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό είχε σημειώσει 3 γκολ στην Ευρώπη, αλλά σε δυο αγώνες έβαλε 4 στην Αρτμέντια, φτάνοντας τον λογαριασμό του στα 7.

Και χτες, στην αρχή τίποτα δεν προδίκαζε ότι θα πετύχαινε χατ-τρικ. Ναι μεν είχε διάθεση, έτρεξε, κυνήγησε την μπάλα, αλλά ήταν (και πάλι) μακριά από τις φάσεις για γκολ. Αυτό το ξέσπασμα θα βοηθήσει σίγουρα τον «Παπ» να πάρει τα πάνω του. Όπως αυτό το 3-0 θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους «πράσινους» για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Την Τρίτη θα γίνει η κλήρωση για τους ομίλους, όπου ο Παναθηναϊκός θα μπει πάλι επικεφαλής ομίλου, καθώς είναι η 5η ισχυρότερη ομάδα στο Κύπελλο UEFA.

Να ξέρει όμως ότι «Αρτμέντια» εκεί δεν θα υπάρχουν. Θα χρειαστεί να βελτιώσει κατά πολύ την απόδοσή του, να βρει κι άλλες λύσεις, πέρα από τη γνωστή (Ν’ Ντόι) στην επίθεση για να μπορέσει να πάει ακόμη πιο μακριά στη διοργάνωση. Θα χρειαστεί επίσης να βρει κοινό, μεγαλύτερο σε όγκο και σε παλμό από αυτό που μαζεύτηκε χτες στη Λεωφόρο. Μόλις 6.197 εισιτήρια κόπηκαν στο ματς με την Αρτμέντια. Το προηγούμενο ευρωπαϊκό ματς του Παναθηναϊκού στην ιστορική του έδρα ήταν εναντίον της Σεβίλης. Και διηγώντας τα να κλαις.