Το κράξιμο, ο ύμνος και η… ΑΕΚ

Επιμέλεια: Μ. Τσαμπάς, Π. Παπαδόπουλος

Το κράξιμο, ο ύμνος και η... ΑΕΚAπό την περασμένη Κυριακή, την επόμενη μέρα του αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, τόσο από την «Α.Η.», όσο και από άλλες αθλητικές εφημερίδες είχε επισημανθεί η απέχθεια των φίλων του Παναθηναϊκού προς το… τραγουδάκι αυτό που κάποιοι «ανιστόρητοι» θέλησαν να το αντικαταστήσουν με τον «πράσινο» ύμνο μετά από κάθε γκολ της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά, το… μήνυμα που στάλθηκε δεν το έλαβε κανείς στα σοβαρά και έτσι αυτή η αηδία ακούστηκε ξανά στο παιχνίδι της περασμένης Τρίτης με την Αρτμέντια Μπρατισλάβας.

Εκεί έπεσε το μεγάλο κράξιμο μετά το δεύτερο γκολ του Παπαδόπουλου και έτσι στο 3ο τέρμα του διεθνή φορ ήρθε η απόλυτη σιωπή! Φυσικά προηγήθηκε στο ημίχρονο και το σύνθημα κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Αυτός που σκέφτηκε να αντικαταστήσει έναν ύμνο που έχει μεγαλώσει και κάνει περήφανους εκατομμύρια φίλων του Παναθηναϊκού με μια ξένη μουσική επιτυχία είναι τουλάχιστον άσχετος με την ιστορία του συλλόγου. Επίσης, ας ξέρει ότι ο κόσμος του «τριφυλλιού» δεν είναι… ΑΕΚ να δέχεται την αλλαγή και την απαξίωση του ύμνου!

**Τονωτική ένεση ήταν για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο τα 3 γκολ που πέτυχε κόντρα στην Αρτμέντια, φτάνοντας τα 4 φέτος, αφού είχε σκοράρει και στο πρώτο ματς στη Σλοβακία. Ο «Παπ» έδειξε να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση στην επιστροφή του στην ενδεκάδα, καθώς είχε αγωνιστεί ως αλλαγή τόσο κόντρα στον Εργοτέλη, όσο και στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα οι εναλλαγές στο βασικό σχήμα, του Παπαδόπουλου με τους Σαλπιγγίδη και Ν’ Ντόι, ώστε να παίρνουν όλοι ανάσες, λύνει και τα χέρια του Πεσέιρο, ενώ παράλληλα έχει και τους τρεις επιθετικούς ανά πάσα στιγμή… στην πρίζα!

**Από την εξέδρα των επισήμων παρακολούθησαν το ματς οι παίκτες που είχαν μείνει εκτός αποστολής. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Τάκης Φύσσας που περίμενε ότι κόντρα στην Αρτμέντια θα έκανε ντεμπούτο με την «πράσινη» φανέλα, αλλά τελικά ο Ζοσέ Πεσέιρο είχε διαφορετική άποψη για την αγωνιστική του ετοιμότητα. Την ώρα που ο διεθνής αριστεροπόδαρος αμυντικός κατευθυνόταν μετά τη λήξη του αγώνα προς την καταπακτή των αποδυτηρίων γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του «τριφυλλιού». Ο ίδιος ανταπέδωσε την αγάπη με ένα μορφασμό του προσώπου, χωρίς πάντως να κρύβει και την πίκρα του για το γεγονός ότι είδε ένα ακόμη ματς από την εξέδρα.

**Το να παίζει ο Παναθηναϊκός μέσα στη Λεωφόρο και να ακούγονται από διάφορα μέρη των εξεδρών συνθήματα κατά της διοίκησης δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Αυτό συνέβη και προχθές, αλλά ευτυχώς δεν επηρεάστηκε η ομάδα η οποία κέρδισε εύκολα. Πλέον στο Πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός έχει δύο παιχνίδια μακριά από την έδρα του, σε Τρίπολη και Βέροια, ενώ μεσολαβεί και η διακοπή του Πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων. Αυτό θα βοηθήσει πιθανότατα να εκτονωθεί η κατάσταση, αλλά να βρεθεί και εκατέρωθεν μια λύση με κοινό γνώμονα το καλό της ομάδας.

**Όποιος άκουσε τον Ζοσέ Πεσέιρο στα όσα είπε στη συνέντευξης Tύπου που ακολούθησε του ματς με την Αρτμέντια κατάλαβε πως πραγματικά φέτος στον Παναθηναϊκό κάτι αλλάζει ουσιαστικά. Ο Πορτογάλος τεχνικός μετά από μια ευρωπαϊκή νίκη-πρόκριση με το καθαρό 3-0 θα μπορούσε να το παίξει… άνετος και να μιλάει εκ του ασφαλούς. Παρ’ όλα αυτά ο Πεσέιρο αναφέρθηκε στις αδυναμίες που παρουσιάζει ακόμη η ομάδα σε κάποιους αγωνιστικούς τομείς και επισήμανε που θα πρέπει να αλλάξει ο Παναθηναϊκός για να είναι όπως ο ίδιος τον έχει στο μυαλό του. Σωστός ο Πορτογάλος που με τη σοβαρή δουλειά του έχει ως τώρα κερδίσει τους παίκτες, τους συνεργάτες του, αλλά και τον κόσμο του «τριφυλλιού». 

**Η ένταση που υπήρξε στην αρχή του αγώνα με την Αρτμέντια ανάμεσα σε φίλους του Παναθηναϊκού και «σεκιούριτι» του γηπέδου δεν είναι πρωτοφανής στη Λεωφόρο. Υπήρξαν και στο παρελθόν διάφορα τέτοια κρούσματα και μάλιστα μεγαλύτερης έκτασης. Συγκεκριμένα τη σεζόν 2004-05, μετά από ένα παιχνίδι με το Αιγάλεω που τελείωσε χωρίς σκορ υπήρξαν μεγάλης έκτασης επεισόδια στη θύρα 11, κάτω από τα δημοσιογραφικά. Μάλιστα, τότε είχαν… μπουκάρει και οργανωμένοι από τη «13» οι οποίοι όρμησαν στους σεκιούριτι πετώντας διάφορα αντικείμενα, κάνοντας για περίπου 10 λεπτά τις εξέδρες πεδίο μάχης!