Την Τρίτη η κλήρωση των ομίλων

Την Τρίτη η κλήρωση των ομίλωνΤην Τρίτη το μεσημέρι, στη Νιόν της Ελβετίας, θα γίνει η κλήρωση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA, με τον Παναθηναϊκό να είναι στο γκρουπ των ισχυρών. Με δεδομένη την παρουσία της ΑΕΚ στο 2ο γκρουπ, του Πανιωνίου στο 4ο και των Λάρισα και Άρη στο 5ο, οι «πράσινοι» θα πάρουν κλειδάριθμο, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι εμφύλιες αναμετρήσεις. Οι αναμετρήσεις των ομίλων σύμφωνα με το ημερολόγιο της UEFA είναι προγραμματισμένες: 1η αγωνιστική (23 Οκτωβρίου), 2η αγωνιστική (6 Νοεμβρίου), 3η αγωνιστική (27 Νοεμβρίου), 4η αγωνιστική (3 ή 4 Δεκεμβρίου) και 5η αγωνιστική (17 ή 18 Δεκεμβρίου). Σε κάθε όμιλο θα κληρωθούν πέντε ομάδες από τα ισάριθμα γκρουπ δυναμικότητας και έτσι κάθε αγωνιστική, μια ομάδα θα έχει ρεπό.

Το γκρουπ των ισχυρών

Ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τις Βιγιαρεάλ, Μπάγερν Μονάχου, Άλκμααρ, Βασιλεία, Μπορντό (πρώην ομάδα του Ενακαρίρε), Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γκέκας) και Άντερλεχτ, με τις οποίες δεν γίνεται φυσικά να κληρωθεί. Αντιθέτως, θα βρεθούν στο δρόμο των άλλων ελληνικών ομάδων. Πέντε από τις εφτά δυνατές!

2ο γκρουπ

Δύσκολα μονοπάτια και βατοί αντίπαλοι

Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκονται οι Τότεναμ, Αούστρια Βιένης, Λοκομοτίβ Μόσχας, Ζενίτ, Σπάρτα Πράγας, ΑΕΚ, Αμβούργο και Μπόλτον (Στέλιος Γιαννακόπουλος). Όπως προαναφέραμε, οι «πράσινοι» δεν γίνεται να κληρωθούν με την ΑΕΚ, ενώ πιο βατοί αντίπαλοι είναι οι Αούστρια, Λοκομοτίβ Μόσχας και Σπάρτα Πράγας, ενώ καλό θα ήταν ν’ αποφύγει Τότεναμ, Μπόλτον, Αμβούργο και τη φορμαρισμένη Ζενίτ!

3ο γκρουπ

Όμιλος-φωτιά

Στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκονται οι Σπάρτακ Μόσχας, Μπάγκα, Γαλατασαράι, Ατλέτικο Μαδρίτης (Σεϊταρίδης), Χετάφε, Έβερτον, Φιορεντίνα και Ρεν. Σαφώς πιο βατοί ως αντίπαλοι είναι η πορτογαλική Μπράγκα, η ισπανική Χετάφε και η γαλλική Ρεν. Από εκεί και πέρα, η ρωσική Σπάρτακ Μόσχας, η τουρκική Γαλατασαράι, η ισπανική Ατλέτικο Μαδρίτης, η αγγλική Έβερτον και η ιταλική Φιορεντίνα σίγουρα θα αποτελέσουν ισχυρούς αντιπάλους.

4ο και 5ο γκρουπ

Στα μέτρα του

Στο 4ο γκρουπ στο οποίο βρίσκεται και ο Πανιώνιος, είναι και οι Χαποέλ Τελ Αβίβ, ο Ερυθρός Αστέρας, η Κοπεγχάγη, η Τουλούζ, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Νιρεμβέργη (Χαριστέας) και η Μλάντα Μπόλεσλαβ. Κανένας αντίπαλος δεν φαντάζει μεγαθήριο, αλλά σαφώς ως όνομα μετράει του Ερυθρού Αστέρα! Τέλος, στο 5ο γκρουπ, εκτός από τον Άρη και τη Λάρισα, στην κληρωτίδα θα μπουν και οι Μπραν, Αμπερντίν, Ζυρίχη, Άαλμποργκ, Χέλσιμποργκ και Έλφσμποργκ. Αντίπαλοι που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προκαλέσουν φόβο στον καλό Eυρωπαίο Παναθηναϊκό.

Τα γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων του Κυπέλλου UEFA

1o γκρουπ Πέρσι Φέτος
Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 5η 2η
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 4η 1η
Άλκμααρ (Ολλανδία) 3η 6η
Παναθηναϊκός (Ελλάδα) 2η 3η
Βασιλεία (Ελβετία) 2η 2η
Μπορντό (Γαλλία) 6η 3η
Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία) 5η 13η
Άντερλεχτ (Βέλγιο) 1η 2η

2o γκρουπ
Τότεναμ (Αγλλία) 5η 14η
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) 3η 8η
Ζενίτ (Ρωσία) 4η 1η
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 1η 4η
ΑΕΚ (Ελλάδα) 2η 1η
Αμβούργο (Γερμανία) 7η 5η
Μπόλτον (Αγγλία) 7η 19η
Αούστρια Βιένης (Αυστρία) 6η 1η

3o γκρουπ
Σπάρτακ Μόσχας (Ρωσία) 2η 2η
Μπάγκα (Πορτογαλία) 4η 7η
Γαλατασαράι (Τουρκία) 3η 1η
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 7η 5η
Χετάφε (Ισπανία) 9η 19η
Έβερτον (Αγγλία) 6η 3η
Φιορεντίνα (Ιταλία) 6η 6η
Ρεν (Γαλλία) 4η 6η

4o γκρουπ
Χαποέλ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 4η 10η
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 1η 5η
Κοπεγχάγη (Δανία) 1η 2η
Τουλούζ (Γαλλία) 3η 12η
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 1η 1η
Πανιώνιος (Ελλάδα) 3η 5η
Νιρεμβέργη (Γερμανία) 6η 16η
Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία) 3η 9η

5o γκρουπ
Άρης (Ελλάδα) 9η 4η
Αμπερντίν (Σκοτία) 3η 8η
Ζυρίχη (Ελβετία) 1η 1η
Λάρισα (Ελλάδα) 8η 10η
Άαλμποργκ (Δανία) 3η 6η
Μπραν (Νορβηγία) 2η 1η
Έλφσμποργκ (Σουηδία) 1η 2η
Χέλσιμποργκ (Σουηδία) 4η 8η