Πέρασε διά περιπάτου

Επιμέλεια: Φώτης Μπούρας

Πέρασε διά περιπάτουΤο ζητούμενο στο παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής κόντρα στον Νηρέα ήταν αποκλειστικά η κατάκτηση της νίκης. Και οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είχαν καμία διάθεση να μπουν σε περιπέτειες. Το τελικό εξάλλου 22-10 αποδεικνύει του λόγου το αληθές, με τους «πράσινους» να σημειώνουν μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία τους. Ωστόσο δεν είναι αυτή καθ’ αυτή η επικράτηση που αποκτά βαρύνουσα σημασία. Ούτε καν η διαφορά των τερμάτων.

Εξάλλου οι πολίστες του Μάκη Λυκούδη είχαν απέναντί τους τον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα και ήδη υποβιβασμένο Νηρέα. Αυτό που μετρά περισσότερο είναι τα δείγματα μεγάλης ομάδας που έδειξαν οι φιλοξενούμενοι και τα οποία από πέρσι είχε προσπαθήσει να εμφυσήσει στους παίκτες του ο Πατρινός τεχνικός. Αυτά τα παιχνίδια κρύβουν πάντα κινδύνους και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες κάποιας έκπληξης. Και οι «πράσινοι» χθες ήταν σοβαροί και πειθαρχημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ακόμα και οι παίκτες που μέχρι σήμερα δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Ο Μάκης Λυκούδης έδωσε χθες την ευκαιρία σε όλους και οι παίκτες του «τριφυλλιού» την άρπαξαν από τα μαλλιά. Τόσο ο Παναγιώτης Λάζαρης, όσο και ο Γιάννης Γέμελος, δύο 21χρονοι παίκτες, φρόντισαν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στην αναμέτρηση, αναλαμβάνοντας αρκετές πρωτοβουλίες και ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με πέντε και δύο τέρματα αντίστοιχα. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» πάντως είχαν φροντίσει να βάλουν με το καλημέρα τέλος στην υπόθεση νίκη, κλείνοντας το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενοι με 6-1.

Η κυριαρχία των φιλοξενούμενων δεν σταμάτησε σε κανένα σημείο του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό πάντως στην τελευταία περίοδο να χαλαρώνει κυρίως στον αμυντικό τομέα, επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να περιορίσουν κάπως το μέγεθος της ήττας.

«Αναμενόμενο το αποτέλεσμα»
Μόνο ως έκπληξη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η ευρεία νίκη του Παναθηναϊκού επί του Νηρέα. Η ομάδα του Χαλανδρίου έχει ήδη υποβιβαστεί στην Α2 και η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι δεδομένη, κάτι που επεσήμανε και ο Χριστόφορος Δερμιτζάκης. «Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, καθώς ο Νηρέας είναι η πιο αδύναμη ομάδα στην κατηγορία. Εμείς, από την αρχή μπήκαμε δυνατά και παρουσιαστήκαμε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση των δύο βαθμών. ‘Χτίσαμε’ γρήγορα μια διαφορά κι έτσι δόθηκε η ευκαιρία και σε μερικά παιδιά που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής να αγωνιστούν», τόνισε ο φουνταριστός του «τριφυλλιού».

Πλέον, στον Παναθηναϊκό, άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στο επόμενο παιχνίδι που κάθε άλλο παρά εύκολο είναι για τους παίκτες του Μάκη Λυκούδη, αφού αντίπαλος θα είναι ο Πανιώνιος και μάλιστα εκτός έδρας. Οι «Νεοσμυρνιώτες», βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας, όπου έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και η αποστολή των «πρασίνων» φαντάζει αδύνατη. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πάνε στην «πλατεία» για να χάσουν.

«Θα πάμε να παίξουμε όπως παίζουμε πάντα και να κάνουμε ότι μας πει ο προπονητής μας, ώστε σε περίπτωση που μας δοθεί η ευκαιρία να κερδίσουμε να μην την αφήσουμε ανεκμετάλλευτη», συνέχισε ο Δετμιτζάκης, ο οποίος έστειλε και τις ευχές του τόσο στο ποδοσφαιρικό, όσο και στο μπασκετικό τμήμα του συλλόγου. «Να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία και να κατακτήσουν τα τρόπαια που διεκδικούν».