Ο πρώτος τίτλος

Ο πρώτος τίτλοςΓια τον πρώτο τίτλο της αγωνιστικής περιόδου 2007-08, που είναι το Σούπερ Καπ, θα «μονομαχήσουν» σήμερα ο πρωταθλητής Ηρακλής και ο κυπελλούχος Παναθηναϊκός στις 8.30μ.μ. (ΕΤ3) στο κλειστό γυμναστήριο «ΠΑΟΚ Sports Arena» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γιώργος Γεωργουλέας και Σταμάτης Μιχελινάκης. Το φετινό Σούπερ Καπ, που μετρά δέκα χρόνια ζωής, είναι αφιερωμένο στη διεθνή εκστρατεία «Η Μόδα καταπολεμά τον καρκίνο του στήθους», για την οποία θα δοθούν όλες οι εισπράξεις του παιχνιδιού.

Όλα έτοιμα στο πράσινο στρατόπεδο

Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται ο κυπελλούχος Ελλάδας Παναθηναϊκός, εν όψει της σημερινής αναμέτρησης για το Super Cup. Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα την προτελευταία τους προπόνηση στο κλειστό της Πυλαίας και έπειτα παρακολούθησαν βίντεο, με τον Μάουρο Μπερούτο να εστιάζει στα σημεία που οι αθλητές του δεν πρέπει να κάνουν λάθη. Το «τριφύλλι» θα κάνει την τελευταία του προπόνηση σήμερα το πρωί στις 10:00, στην οποία οι παίκτες θα επικεντρωθούν στο σερβίς και στην υποδοχή.

«Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες με προσωπικότητα»

Ο προπονητής των «πρασίνων», Μάουρο Μπερούτο, μέσα από το σάιτ της ομάδας δήλωσε: «Δεν μπορώ να πω ότι θα δούμε το καλύτερο βόλεϊ αύριο. Είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς για να παίξουμε το βόλεϊ που θέλουμε. Αυτό βέβαια ισχύει για όλες τις ομάδες. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες με προσωπικότητα, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αυτό που με ενδιαφέρει για αύριο (σ.σ. σήμερα) είναι οι παίκτες μου να κάνουν όσα κάναμε όλο αυτόν τον καιρό στις προπονήσεις». Από την πλευρά των παικτών μίλησαν οι Λίμπερμαν Αγκάμεζ και Μιχάλης Κόβατς.

Για τον Αγκάμεζ, εξάλλου, το σημερινό παιχνίδι είναι ένα τεστ, αφού φέτος θα είναι ο βασικός διαγώνιος και οι ευθύνες για εκείνον έχουν αυξηθεί. Ο Κολομβιανός άσος τόνισε: «Θα είναι ένα δύσκολο ματς για όλους και κυρίως για μένα. Έχω την ευκαιρία να παίξω και γι’ αυτό το λόγο δεν θέλω να κάνω λάθος. Είμαι έτοιμος. Το μόνο που μένει είναι να δούμε τι θα κάνουμε μέσα στο παιχνίδι και φυσικά ο Παναθηναϊκός να κερδίσει το Κύπελλο», ενώ ο Μιχάλης Κόβατς ανέφερε: «Περιμένω να πάνε όλα καλά για την ομάδα. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε και πρέπει να κερδίσουμε για να έχουμε και καλή ψυχολογία στη συνέχεια. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουμε προπονηθεί σοβαρά όλο αυτόν τον καιρό και όλο αυτό πρέπει να βγει και στο γήπεδο».

Άνταμς και Μπράτφορντ στην Ελλάδα

Σήμερα στις 16:00 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται να έρθουν τα νέα αποκτήματα της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκού, οι Αμερικανίδες Μονίκ Άνταμς και Τρίσα Μπράτφορντ. Με τον ερχομό των δύο παικτριών η μόνη που λείπει για να ολοκληρωθεί το «πράσινο» ρόστερ και να έχει ολόκληρη την ομάδα στη διάθεσή του ο προπονητής του «τριφυλλιού», κ.Παπαϊωάννου, είναι η Γαλλίδα Γελένα Λόζανζιτς, η οποία βρίσκεται στο Βέλγιο, όπου αγωνίζεται με την Eθνική της χώρας της, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.