«Ομάδα που… τρομάζει!»

«Ομάδα που… τρομάζει!»Ο Βασίλης Σπανούλης μπορεί να θεωρείται φετινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού, όμως όπως έχει δηλώσει τόσο ο ίδιος, όσο και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Δημήτρη Ιτούδη, ήταν πάντα κομμάτι της ομάδας. Στην παρουσίαση μπορεί να αναφέρθηκε ως «νέος», ως μεταγραφή, αλλά ο ίδιος ένιωθε παλιός. Άλλωστε, όλοι και όλα του είναι γνώριμα. Και το παραδέχθηκε και χθες μιλώντας στο www.sport24.gr (εκεί όπου διατηρεί και το προσωπικό του μπλογκ). «Δεν μπορούσα να νιώθω νέος. Έλειπα μόνο ένα χρόνο.

Επιστρέφοντας στον Παναθηναϊκό είναι σαν να βρίσκομαι σπίτι μου. Τόσο άνετα νιώθω και σε αυτό έπαιξε ρόλο η στάση της διοίκησης, των προπονητών και των συμπαικτών μου, που με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι λαϊκισμός, ωστόσο θα συμφωνήσω απόλυτα με τα λόγια του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου, που είπαν ότι εκτός από μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός είναι και οικογένεια».

Παραδέχθηκε ωστόσο πως κάτι εντυπωσίασε ακόμη κι αυτόν, που δεν εντυπωσιάζεται ιδιαίτερα εύκολα, ούτε από ονόματα. Ούτε από αντιπάλους ή καταστάσεις. «Στην παρουσίαση της καινούργιας φανέλας, δεν παρακολουθούσα μόνο το βίντεο, όπως επεσήμανε κάποιος συνάδελφός σας. Παρατηρούσα το ρόστερ μας και δεν σας κρύβω ότι η αίσθηση που με κυρίευσε ήταν ότι η ομάδα που έχουμε, σίγουρα θα τρομάζει τους αντιπάλους».

Και στο ρόστερ βρίσκεται και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος κάθε άλλο παρά άβολα τον κάνει να νιώθει, σε αντίθεση με το τι θα ήθελαν «άσπονδοι φίλοι». «Αισθάνομαι πολύ καλά. Όπως και ο Διαμαντίδης εμείς οι παίκτες κοιτάμε τη δουλειά μας εκτελώντας τις εντολές του προπονητή. Εφόσον, ο προπονητής και η διοίκηση έκριναν ότι έπρεπε να ενισχυθεί κι άλλο η ομάδα, δεν μας πέφτει κανένας λόγος. Σας είπα και πριν ότι το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι τρομακτικό. Αυτό που απομένει είναι να βγάλουμε τα αποτελέσματα στο γήπεδο κοιτάζοντας χωριστά κάθε αγώνα και όχι τον τερματισμό της διαδρομής. Η χρονιά είναι μεγάλη και χρειάζεται υπομονή για την εκπλήρωση των στόχων μας. Συγκέντρωση, λοιπόν και σεβασμός στους αντιπάλους».

Εννοείται πως ένας παίκτης που λατρεύει τις προκλήσεις όπως αυτός., δεν έχει άγχος ούτε για το ότι επέστρεψε σε μια ομάδα που έχει ήδη κατακτήσει τον ψηλότερο σκαλοπάτι, το τριπλ κράουν: «Είναι δύσκολο να ξαναγίνει και το ξέρουμε όλοι. Αυτός όμως είναι ο στόχος. Το timing δεν με αγχώνει καθόλου. Όσο ισχυρό είναι το κίνητρο των αντιπάλων μας να μας κερδίσουν, άλλο τόσο ισχυρό είναι και το δικό μας να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Δεν θέλω να φανεί υπερφίαλο αυτό που θα πω, αλλά δεν αφήνω το timing να κουράζει το μυαλό μου, γιατί ξέρω ότι με την ομάδα που έχουμε, μπορούμε να το ξανακάνουμε. Υπάρχει πίεση, αλλά στις μεγάλες ομάδες αυτή η κατάσταση λειτουργεί ευεργετικά γιατί διατηρεί ψηλά τον πήχη και έχεις κάτι να κυνηγάς όλη τη χρονιά».

Και εννοείται ότι περιμένει με ανυπομονησία να ξαναμπεί στο παρκέ: «Ανυπομονώ να κάνω αυτό που με ευχαριστεί. Και αυτό που ικανοποιεί τον κόσμο. Το είπε και ο κόουτς Ομπράντοβιτς στην παρουσίαση ότι αυτή η ομάδα έχει τα φόντα να παίξει πολύ ωραίο μπάσκετ ευχαριστώντας τον εαυτό της και τον κόσμο. Αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα για τον εφετινό Παναθηναϊκό. Να γεμίζει το γήπεδο και σε αγώνες με θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες, όχι μόνο στην Ευρωλίγκα, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε οι οπαδοί μας να φεύγουν από το ΟΑΚΑ χαμογελαστοί».

Η υστερία συνεχίζεται
Αμείωτη συνεχίζεται η προσέλευση φίλων του Παναθηναϊκού στα εκδοτήρια των εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας. Ο αριθμός που πέρυσι διάθεση η ΚΑΕ αποτελεί ήδη παρελθόν και οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» που βρίσκονται στα δύο σημεία διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας (Λεωφόρος, Θύρα 10 και ΟΑΚΑ, είσοδο VIP), σπάνια μένουν μόνοι τους.
Τα εισιτήρια διαρκείας άλλωστε καλύπτουν και φέτος κάθε… βαλάντιο, ενώ την Κυριακή ολοκληρώθηκε και η διαδικασία ανανεώσεων. Κάτι που αφήνει πιο… ελεύθερη την επιλογή θέσεων, από όσους σπεύσουν για μια θέση διαρκείας στο ΟΑΚΑ. Τα εισιτήρια διαρκείας διατίθενται από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 10π.μ. ως τις 8μ.μ. στα δύο σημεία που προαναφέρθηκαν, το Σάββατο διατίθενται από τις 11π.μ. ως τις 5μ.μ. και την Κυριακή από τις 11π.μ. ως τις 3μ.μ