Νίκησαν άγχος και Μπεσίκτας

Νίκησαν άγχος και ΜπεσίκταςΘετικό ήταν και το δεύτερο δείγμα της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκού, καθώς οι «πράσινες» στο δεύτερο φετινό κόντρα στην τουρκική Μπεσίκτας επιβλήθηκαν με 3-2 (25-23, 22-25, 25-18, 20-25, 15-10) στη Λεωφόρο. Παρουσία λιγοστών θεατών, Χατζηνίκου και Άνταμς πραγματοποίησαν χθες το ντεμπούτο τους με τα «πράσινα», ενώ τέσσερις ακόμη νεοποακτηθείσες παίκτριες του Παναθηναϊκού οι Κουτουξίδου, Λόζανσιτς, Τζανακάκη και Μπράτφορντ μπήκαν στο παιχνίδι με φορτωμένες με αδικαιολόγητο άγχος.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας, τα οποία σε συνδυασμό με τις συνεχείς αλλαγές σχημάτων και προσώπων του κ. Παπαϊωάννου δεν επέτρεψαν στη γηπεδούχο ομάδα να βρει ρυθμό σε κανένα σετ του αγώνα. Από την άλλη πλευρά η φιλοξενούμενη ομάδα του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού των Γυναικών της Τουρκίας, Ρεσάτ Γιαζιτζιουλάρι, πιο έτοιμη μετά την προετοιμασία και τέσσερα φιλικά που έχει δώσει ήδη, καλύτερη στο μπλοκ και στην υποδοχή, ισοφάρισε δύο φορές τις «πράσινες» στο σκορ, αλλά τελικά στο 5ο σετ ο Παναθηναϊκός επικράτησε στα σημεία. Η νίκη αυτή, μολονότι στο στάδιο της προετοιμασίας τα αποτελέσματα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για το «τριφύλλι», είναι σημαντική καθώς επιτεύχθηκε επί μίας δυνατής ομάδας που φέτος θα διεκδικήσει την είσοδό της στην 4άδα του τουρκικού Πρωταθλήματος.

Ήρεμος παρά τα «νεκρά» διαστήματα

Ικανοποιημένος από ένα ακόμη φιλικό δήλωσε στην «Α.Η.» ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος δικαιολογεί σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας τα «πράσινα» σκαμπανεβάσματα: «Μετά τον Παναιώνιο, δοκιμάσαμε τις δυνάμεις επί ενός πολύ ισχυρότερου αντιπάλου. Δοκιμάζουμε συνεχώς σχήματα και πρόσωπα και το ευχάριστο είναι ότι όλες οι κοπέλες προσπαθούν να κερδίσουν μία θέση στην ομάδα. Προσωπικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα των φιλικών και μπορώ να κατανοήσω κάποια νεκρά διαστήματα στην απόδοση των αθλητριών, αφού έχει προηγηθεί ένας μεγάλος όγκος προπόνησης».

Για τον Παναθηναϊκό χθες αγωνίστηκαν οι Κουτουξίδου, Ντουμιτρέσκου, Άνταμς, Τζανακάκη, Λόζανσιτς, Μπράτφορντ, λίμπερο η Μυλωνά, Φραγκιαδάκη, Χατζηνίκου, Σαπαρέφσκα, Παπαγεωργίου, ενώ με την Μπεσίκτας έπαιξαν οι εξής: Ιπέκ, Ιρε, Πιναρ, Γιαγκμούρ, Σιτιγκοϊ, Γελίζ, λίμπερο η Νέκλα, Μελίς, Νιλζί. Δεν ασκολούθησαν την αποστολή στην Αθήνα η διεθνής Εντα Ερντέμ και η νεοαποκτηθείσα διεθνής Γερμανίδα κεντρική Άτικα Μπουάγκα.

*Σήμερα το πρωί στις 10:00 οι δύο ομάδες θα δώσουν ένα ακόμη ματς προπονητικού χαρακτήρα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κοινή προπόνηση, ενώ η ρεβάνς του χθεσινού ματς θα διεξαχθεί στις 19:00.

Στα… σκαριά τα πράσινα διαρκείας

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα φετινά εισιτήρια διαρκείας της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με κυπριακή εταιρεία, η οποία θα αναλάβει την έκδοση των πράσινων διαπιστευτήριων αγάπης στην πρωταθλήτρια ομάδα.

Στη Λεωφόρο της Νοσταλγίας

Συγκινητικές στιγμές έζησε η Ελληνίδα μάνατζερ της Μπεσίκτας και πρώην αθλήτρια του Παναθηναϊκού επί εποχής Σούλη Τουρσούγκα, Βιολέτα Δούκα, που μετά από χρόνια βρέθηκε ξανά στον «Τάφο του Ινδού» μαζί με την κόρη της, αλλά αυτή τη φορά με τα χρώματα της τουρκικής ομάδας. Μάλιστα την κ. Δούκα, που αγωνιζόμενη στη συνέχεια στο τουρκικό Πρωτάθλημα πανηγύρισε 14 τίτλους με την Εξατσίμπασι συνδέει και ένα ακόμη στοιχείο με το «τριφύλλι», καθώς ο πατέρας της Χρήστος Κωσταντάς το 1942 ήταν ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού.