Μόνος του ή… Μεμάς;

Επιμέλεια: Νίκος Σαρίδης

ΕΝΑ σοβαρό πρόβλημα για τον Τάκη Λεμονή είναι ότι λειτουργεί πλέον υπό πίεση και με αίσθημα προσωπικής αυτοσυντήρησης.  ΘΕΩΡΕΙ, φερ’ ειπείν, πως ο Ολυμπιακός πρέπει ν’ αντιμετωπίσει σφιχτά και συντηρητικά τη Βέρντερ. Αλλά σκέφτεται παράλληλα και το «σύστημα Ολυμπιακός» (παράγοντες, οπαδοί, Τύπος), το οποίο τον περιμένει στη γωνία με… συστοιχία πυραύλων. Τι να κάνει; Ν’ ανοιχτεί και να παίξει το ματς κορώνα-γράμματα; Και αν κάτσει ανάποδα το νόμισμα; Εδώ δεν είναι ΑΕΚ, που ο Φερέρ τρώει τεσσάρα και οι ΑΕΚτζήδες στήνουν πάρτι…

ΕΝΑΣ Θεός ξέρει πόσοι άλλοι μπελάδες θα του προκύψουν στη ροή του αγώνα. Ας πούμε ότι είναι πίσω στο σκορ και ο Κοβάσεβιτς λ.χ. δεν «τραβάει». Ποιον να βάλει; Αν ενισχύσει το κέντρο, πιθανώς να γλιτώσει τα πολλά. Αν βάλει φορ, όλα γίνονται… Τι απ’ τα δύο; Τι θέλει ο πρόεδρος; Τι θέλει ο Ίβιτς; Τι θέλει ο…  Μεμάς ο ταξιτζής που παρακολουθεί το ματς από το καφενείο; Το τι πραγματικά θέλει ο ίδιος, έπεται… ΕΤΣΙ όμως, το πρώτο «διπλό» του Ολυμπιακού στο Champions League στο (ούτως ή άλλως δυσπόρθητο) «Βεζερστάντιον» συγκεντρώνει ελαφρώς περισσότερες πιθανότητες απ’ όσες η εκλογή του… Τζιώτη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ!

Η ΑΕΚ, λέει, προπονήθηκε στο γήπεδο του Κολεγίου Derre, ούτως ώστε να εξοικειωθούν οι παίκτες της με το συνθετικό χλοοτάπητα της Σάλτσμπουργκ! ΓΙΑ να εξοικειωθούν με τους Αυστριακούς φιλάθλους, ο Ισπανός Φερέρ φώναζε στους Αρουαμπαρένα, Μπλάνκο και Ασκάρατε: ΑΕΚ… Ντιρί, ΑΕΚ Ντιρί… βλάχοι Αργεντινοί!

Ο ΜΠΛΑΝΚΟ, λέει, δεν φόρεσε μάσκα στη Λιβαδειά, διότι ο διαιτητής Κάκος τον προειδοποίησε ότι θα τον παρατηρήσει με κίτρινη κάρτα! ΑΥΤΟ είναι αδικία! Δεν μπορεί ο Μπλάνκο να βάζει γκολ οφσάιντ και να μην μπορεί να το πανηγυρίσει… καλυμμένος!

ΑΠΟΨΕ, πάντως, είναι η βραδιά του Ολυμπιακού. Αρκεί το χόρτο του γηπέδου της Βέρντερ να σταθεί στο… ύψος του! ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ, λέει, ο Τόμας Σάαφ με τις απουσίες της ομάδας του. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ο Ολυμπιακός δεν έχει καμιά σημαντική απουσία. Ούτε και καμιά σημαντική… παρουσία, εδώ που τα λέμε, στο Champions League!

Ο ΚΑΛΟΣ Ολυμπιακός, λέει, μπορεί να φέρει καλό αποτέλεσμα! Ο ΚΑΛΟΣ Ολυμπιακός, επίσης, μπορεί να φέρει και κακό αποτέλεσμα!

Ο ΓΚΑΛΕΤΙ δήλωσε ότι η ομάδα του είναι ταχύτερη από τη Βέρντερ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι οι Γερμανοί θα παίξουν αργά απόψε…  ΣΤΙΣ δέκα παρά τέταρτο!

Η ΟΠΟΙΑ Βέρντερ, έριξε προ ημερών 8 γκολ στην Αρμίνια Μπίλεφελντ και φαντάσου, λέει, να κάνει το ίδιο στον Ολυμπιακό… ΣΕ μια τέτοια περίπτωση, βλέπω τον Λεμονή να βγαίνει σε «παράθυρο» στη γερμανική τηλεόραση και να τον ανακρίνουν ο Γιάννης Πρε-Βερντέρ-ης και η Όλγα Βρέμη!

ΓΙΑ επιστροφή στην Ελλάδα, ούτε λόγος… ΣΤΟ Στοίχημα, ο «άσος» της Βέρντερ έχει απόδοση 1.35. ΠΙΟ χαμηλό κι απ’ το… χόρτο που θέλει ο Λεμονής!

ΤΗΝ ώρα που γράφω τούτες τις αράδες, ο Παπαδόπουλος έχει σημειώσει τρία γκολ στην Αρτμέντια! ΔΕΝ μπορείς να καταλάβεις πώς είναι να… γράφεις το 3-0!

ΧΘΕΣ, εν τω μεταξύ, συναντήθηκαν ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Βασίλης Γκαγκάτσης κι επί Ορφανού, λέει, δεν θα συνέβαινε ποτέ αυτό! ΟΝΤΩΣ, τότε δεν συνέτρεχε λόγος να συναντηθεί ο Γκαγκάτσης με τον… Ιωαννίδη!

ΤΕΛΟΣ, ο Όγιος δήλωσε ότι το γκολ του Λουτσιάνο ήταν έγκυρο και είχαν δουλέψει τη συγκεκριμένη κομπίνα στην προπόνηση! ΒΡΗΚΑΜΕ, δηλαδή, τον εγκέφαλο της κομπίνας!

LIMIT UP
Παπαδόπουλος
Πρωτοστάτησε στην εξολόθρευση των… Αρτμεντίων!
Πεσέιρο
Τον… ΠΑΟ!
Εντόι
Κέρδισε  ένα πέναλτι και ένα… χειροκρότημα!

LIMIT DOWN
Λεμονής
Βραδιά Οκτώ…βρη!
Σ. Κόκκαλης
Χο-χο-χό…ρτο!
Όγιος
Μια χαρά ήταν ο Ατρόμητος όταν τον ανέλαβε. Δεν χρειάζεται άλλο… δούλεμα!