Μαζί, στην ίδια πόλη…

Μαζί, στην ίδια πόλη...Ο Ολυμπιακός στις 24 του μήνα αγωνίζεται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης με τη Ρεάλ. Μετά τη χθεσινή κλήρωση ο Παναθηναϊκός -αιώνιος αντίπαλος των «ερυθρόλευκων»- θα βρει στο δρόμο του την αιώνια αντίπαλο της Ρεάλ, Ατλέτικο Μαδρίτης. Ευτυχώς αυτό το παιχνίδι είναι στη Λεωφόρο, τον Δεκέμβριο. Σκεφτείτε να γινόταν στην ισπανική πόλη, στις 25 του μήνα οπότε και γίνεται η πρώτη αγωνιστική του ΟΥΕΦΑ… Να συνυπήρχαν δηλαδή στη Μαδρίτη για ένα διήμερο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού! Ευτυχώς το πρόγραμμα διαμορφώθηκε διαφορετικά.

Σεφτέ με ρωσικές ομάδες
Ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια στην Ευρώπη έχει γράψει τη δική του ένδοξη ιστορία. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τον τελικό του Γουέμπλεϊ, τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Άγιαξ, την πορεία που σταμάτησε στην Μπαρτσελόνα, τον άδοξο αποκλεισμό από τη Λίβερπουλ; Πολλά είναι που μπορεί να θυμηθεί κάποιος. Μόνο τυχαίο δεν είναι το τραγουδάκι «εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ, μαζί με τον Παναθηναϊκό». Όμως η κληρωτίδα τα έφερνε έτσι ώστε ποτέ ο Παναθηναϊκός να μην βρει στο δρόμο του ρωσική ομάδα. Πάντα… δοκάρι είχε μιας και τύχαινε με ομάδες γειτονικών χωρών όπως είναι η Πολωνία (Βίσλα, Πολόνια και Λέγκια) και η Ουκρανία (Ντιναμό Κιέβου και Μέταλουργκ Ζαπορίζιε). Ρωσία όμως ποτέ. Σεφτέ θα κάνει στην 4η αγωνιστική των ομίλων, στις 5 Δεκεμβρίου με τη Λοκομοτίβ Μόσχας στη Λεωφόρο.

Κομπλέ με Παναθηναϊκό
Δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα η Αμπερντίν στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού μετά από εννέα αγωνιστικές βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 11 βαθμούς. Μπορεί οι στόχοι για τη φετινή περίοδο να είναι υψηλοί, ωστόσο η παρουσία και στα ντέρμπι ήταν άσχημη. Η αντίπαλος του «τριφυλλιού» στο πρώτο της δυνατό ματς με τη Σέλτικ ηττήθηκε εντός έδρας 3-1, ενώ στο άλλο μεγάλο παιχνίδι με τους Ρέιντζερς γνώρισε εκτός έδρας ήττα με 3-0. Όσον αφορά τ’ αγωνιστικά, ο τεχνικός της Αμπερντίν, Τζίμι Κάλντεργουντ, δεν υπολογίζει τη δεδομένη χρονική στιγμή τους βασικούς μέσους Τζέιμι Σμιθ, Κρις Κλαρκ λόγω τραυματισμού, ωστόσο όπως έχει γίνει γνωστό θα επιστρέψουν στις 21 Οκτωβρίου, τέσσερις ημέρες δηλαδή πριν το ματς της Λεωφόρου. Τραυματίας είναι και ο γκολκίπερ, Ντέρεκ Σούταρ, ωστόσο ο αντικαταστάτης του, Τζέιμι Λάνγκφιλντ, τα πάει περίφημα.

**Με αφορμή τη χθεσινή κλήρωση του Παναθηναϊκού με την Κοπεγχάγη, μας ήρθε στο μυαλό η άλλη ομάδας της πρωτεύουσας της Δανίας, η γνωστή ΑΒ. Ο σύλλογος με τον οποίο ο Παναθηναϊκός είχε συνάψει συνεργασία η οποία διαφημίστηκε ιδιαίτερα. Αλήθεια, τι γίνεται αυτή η συνεργασία; Όταν το καλοκαίρι γράφαμε ότι κανείς «πράσινος» δεν ήθελε να μείνει εκεί, κάποιοι μας χλεύαζαν. Φυσικά, η πραγματικότητα μας δικαίωσε. Αυτοί που πήγαν, είδαν και απήλθαν. Μόνο ο Μπουσινάκης είχε δοκιμάσει τον πρώτο χρόνο το… πείραμα αυτό, αλλά γύρισε τρέχοντας στην Ελλάδα. Όσο για το ενδεχόμενο Δανός να έρθει στην Παιανία, ούτε για πλάκα.

MEDIA GREEN
*Όπως πάντα συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις όταν υπάρχει κλήρωση, στα δημοσιογραφικά γραφεία ψάχνονται για τα καλά και τα… άσχημα ταξίδια. Πάντως, μια πρώτη γενική εκτίμηση για τους πέντε εκπροσώπους μας είναι ότι τα «καλά» ταξίδια δεν ήρθαν ποτέ. Όσον αφορά τους «πράσινους» ρεπόρτερ, για ακόμη μια κλήρωση έμεινε όνειρο η Μόσχα, μιας και το ματς με τη Λοκομοτίβ είναι στη Λεωφόρο.

*Η λογική της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να δώσει άδεια σε παίκτες της να μιλήσουν σε αθλητικά ραδιόφωνα για τη χθεσινή κλήρωση, αλλά όχι και σε αθλητικές εφημερίδες, ποια είναι;

*Για τους φίλους του «τριφυλλιού» και του ιντερνέτ που επιθυμούν να μάθουν νέα για τις τέσσερις αντιπάλους της ομάδας τους στο 2ο όμιλο του ΟΥΕΦΑ μπορούν να επισκεφτούν τις παρακάτω διευθύνσεις: www.clubatleticodemadrid.com (Ατλέτικο Μαδρίτης), www.afc.co.uk (Αμπερντίν), www.fck.dk (Κοπεγχάγη), www.fclm.ru (Λοκομοτίβ Μόσχας).

*Δυο ζωντανές μεταδόσεις αγώνων Kυπέλλου συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Alpha. Στις 14:30 θα μεταδοθεί από τη Φυλή το παιχνίδι Θρασύβουλος-ΠΑΟΚ και στις 16:45 η αναμέτρηση Αιγάλεω-Skoda Ξάνθη.

*Όσοι χθες διάβασαν στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» τη δήλωση του καθηγητή Γαστρεντερολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Λαδά σίγουρα θα ένιωσαν ντροπή και οργή. Όσοι δεν τη διάβασαν; Καλύτερα για την ψυχική τους ηρεμία…

*Το μετάνιωσαν φαίνεται στην εφημερίδα «300 Α.Ε.» και αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην αρχική τους απόφαση για αναστολή της έκδοσης λόγω χαμηλών κυκλοφοριών. Έτσι η εφημερίδα, προς ικανοποίηση των εργαζομένων σε αυτή, θα κυκλοφορήσει κανονικά την Παρασκευή.

*Πλέον ο εμφύλιος δεν είναι μόνο ανάμεσα σε ΠΑΕ και Eρασιτέχνη αλλά και στις εφημερίδες τους.

* «Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες» με τους απατεώνες…
*Όπως η κοπέλα της φωτογραφίας, έτσι και η κλήρωση εκ πρώτης όψεως φαίνεται καλή. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.
Ο…medias