Μάλαρτζ:«Συγνώμη από τον κόσμο μας»

Μάλαρτζ:«Συγνώμη από τον κόσμο μας»Όταν είσαι ο Παναθηναϊκός και σε μία αναμέτρηση με έναν εκ των νεοφώτιστων της κατηγορίας χάνεις τον αγώνα, χωρίς να έχεις δημιουργήσει ούτε μια ευκαιρία στα αντίπαλα καρέ, τότε σίγουρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες, όπως τόνισε και ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού», Αρκάντιους Μάλαρτζ, μιλώντας αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού με τον Αστέρα Τρίπολης.  Ο πορτιέρο των «πρασίνων» στις δηλώσεις του ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο της ομάδας για την κακή εμφάνιση και την ήττα, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως η ζωή συνεχίζεται και ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να βλέπει όλα τα παιχνίδια σαν ντέρμπι ώστε να παρουσιάζεται αντάξιος των προσδοκιών.

«Προσπαθήσαμε πολύ, δεν ξέρω αν ήμασταν κουρασμένοι από το παιχνίδι με την Αρτμέντια. Ήταν ένα δύσκολο ματς για εμάς. Δεν δημιουργήσαμε φάσεις, ήμασταν σφιγμένοι, αλλά αυτά δεν αποτελούν δικαιολογίες. Ήμασταν αργοί. Από κει και πέρα, μπορεί να χάσαμε, αλλά έχουμε όλο το Πρωτάθλημα μπροστά μας. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτόν τον αγώνα και να κοιτάξουμε το υπόλοιπα παιχνίδια του Πρωταθλήματος».

• Θεωρείς ότι έπαιξε κάποιο ρόλο ότι ο Αστέρας είναι νεοφώτιστος στην κατηγορία και δεν τον ξέρατε καλά;
«Δεν ξέρω αν είναι αυτό. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να παίζουμε λες και αγωνιζόμαστε κόντρα στον Ολυμπιακό. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο μας. Πάντως, η ζωή συνεχίζεται. Υπάρχουν δύο εβδομάδες, λόγω της διακοπής, για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το παιχνίδι με τη Βέροια, στο οποίο θέλουμε τη νίκη. Όπως τη θέλαμε και σήμερα (σ.σ. χθες), αλλά κάποιες φορές, όσο και αν προσπαθείς, το αποτέλεσμα δεν έρχεται».

Σαλπιγγίδης: «Το είδατε όλοι σας»

Η απόφαση του διαιτητή Κοντογιαννίδη να μη δώσει  πεντακάθαρο πέναλτι πάνω στον Σαλπιγγίδη στις καθυστερήσεις του αγώνα, προκάλεσε εντονότατα παράπονα στις τάξεις του Παναθηναϊκού. Μάλιστα,  ο «Σάλπι» βγαίνοντας από τα αποδυτήρια αρκέστηκε στο να σχολιάσει για τη φάση: «Τι να πω; Το είδατε όλοι σας…».

Συνεχίστηκε η…κατάρα

Την παράδοση που τον θέλει να χάνει βαθμούς στους αγώνες με τους νεοφώτιστους της κατηγορίας συνέχισε χθες ο Παναθηναϊκός, γνωρίζοντας την ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Η… κατάρα έχει ξεκινήσει από την σεζόν 2001-02. Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο 2001-02 είχε παραχωρήσει ισοπαλία 0-0 στον Ακράτητο, την επόμενη σεζόν υπήρξε το ίδιο αποτέλεσμα με αντίπαλο τα Γιάννενα, όπως άλλωστε το ίδιο συνέβη και την περίοδο 2003-04 με την Χαλκηδόνα. Το 2004-05 ηττήθηκε με 2-0 από την Κέρκυρα, ενώ το 2005-06 ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον Λεβαδειακό. Πέρσι γνώρισε δυο ήττες από τους νεοφώτιστους, Άρη και Κέρκυρα με 1-0 και 3-1 αντίστοιχα.

• Στο 55’, και αφού ήδη ο Παναθηναϊκός είχε δεχτεί το γκολ που έκρινε τελικά την αναμέτρηση, ο Καραγκούνης γύρισε στον πάγκο λέγοντας στον Πεσέιρο «Έλα μίστερ έλα». Πάντως, το συγκεκριμένο περιστατικό με τους ίδιους πρωταγωνιστές δεν συμβαίνει για πρώτη φορά την φετινή περίοδο.

• Την ώρα που ο Ζοσέ Πεσέιρο έδωσε εντολή στον Άντονι Σέριτς να περάσει στον αγωνιστικό χώρο, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Ίβανσιτς δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την επιθυμία τους να δουν τον Αυστριακό να περνάει στο ματς αντί του Σέριτς. Μάλιστα και στις καθυστερήσεις, όταν ο Ν’Ντόι πήγε να εκτελέσει ένα φάουλ έξω από την περιοχή  ο κόσμος των «πρασίνων» φώναξε και πάλι το «Ιβ, Ιβ,Ιβ», υποδηλώνοντας ποιον  ήθελαν για να εκτελέσει αυτό το στημένο.

• Η κόντρα ανάμεσα στις οικογένειες Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλου έδωσαν την ευκαιρία στους οπαδούς του Αστέρα να πικάρουν τους αντίστοιχους του Παναθηναϊκού φωνάζοντας ειρωνικά το «Παύλο θέε πάρε την ΠΑΕ»

• Οι Μήτσου, Βέλιτς και Παρθενόπουλος παρακολούθησαν μαζί την αναμέτρηση από τα επίσημα του σταδίου.