Λιβαθηνός: Η χρονιά του «Παπ»

Λιβαθηνός: Η χρονιά του «Παπ»Μέχρι και το καλοκαίρι ήταν το δεξί χέρι του Γιάννη Βαρδινογιάννη και ο…εξ απορρήτων σύμβουλος του. Ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος σχεδόν για όλα όσα αφορούσαν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο λόγος για τον Σπύρο Λιβαθηνό, που το καλοκαίρι του 2003 έφερε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στην Παιανία, αλλά έπαιξε και σημαντικό ρόλο τον Ιούνιο του 2006 στην παραμονή του. Ο «Πίπης» με αφορμή το χατ-τρικ του «Παπ» κόντρα στην Αρτμέντια μίλησε στο sport11.gr, πλέκοντας το εγκώμιο του διεθνούς άσου.

Αναλυτικά τα πιο σημαντικά κομμάτια της συνέντευξης έχουν ως εξής:

• Με αφορμή την καλή εμφάνιση και φυσικά και τα τρία γκολ που σημείωσε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο ματς με την Αρτμέντια, ποια είναι γνώμη σας για τον αν φέτος μπορεί να είναι η χρονιά του;
«Θέλω να πιστεύω πως ναι. Για κάθε παιδί θέλω να το πιστεύω αυτό, γιατί τα παιδιά είναι επαγγελματίες και θέλουν να πετυχαίνουνε, για να μπορούνε κάθε χρόνο να στέκονται πιο καλά στην. αγορά κατά κάποιο τρόπο του ποδοσφαίρου. Σίγουρα ο Δημήτρης είναι ένας πολύ καλός παίκτης, δεν θα το πούμε τώρα αυτό είναι δεδομένο, απλώς νομίζω ότι το χθεσινό παιχνίδι που έβαλε τρία γκολ, θα τον βοηθήσει να παίξει ακόμα καλύτερα στη συνέχεια».

• Πιστεύετε ότι η παρουσία του Πεσέιρο θα τον βοηθήσει, θα τον «αναγεννήσει», καθώς πέρυσι δεν είχε και την καλύτερη χρονιά;
«Νομίζω ότι παίκτες όπως ο Παπαδόπουλος, ο Καραγκούνης, είναι έμπειρα παιδιά παίζουν στην Εθνική ομάδα και δεν νομίζω ότι είναι θέμα προπονητή αλλά περισσότερο θέμα φυσική κατάστασης. Να ετοιμαστούν δηλαδή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να βρουν τη φόρμα τους. Αν βρουν τη φόρμα τους, πιστεύω πως ξέρουν πλέον είναι αρκετά έμπειροι ποδοσφαιριστές να το κάνουν αυτό, θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να  παίξουν αυτό που ξέρουν να παίξουν». 

• Μπορεί ο Παπαδόπουλος να αποτελέσει το επιθετικό «όπλο» του Παναθηναϊκού για τη φετινή περίοδο;
«Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλούς παίκτες στην επίθεση, και ο Δημήτρης και ο Σαλπιγγίδης και ο Μάντζιος , αλλά και ο Ν Ντόι είναι τέσσερις πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν πολλά στον Παναθηναϊκό. Ο Παπαδόπουλος είναι ο πιο έμπειρος πιστεύω από όλους και σίγουρα η ομάδα θέλει περισσότερα από αυτόν, αλλά και ο ίδιος ο Παπαδόπουλος νομίζω ότι πρέπει φέτος να προσπαθήσει για να παίξει την καλύτερη μπάλα. Και μακάρι το παιχνίδι με την Αρτμέντια να είναι η αφετηρία».