«Θα δούμε ποιος θα φοβάται στο τέλος»

Επιμέλεια: Γιάννης Ράμμας

«Θα δούμε ποιος θα φοβάται στο τέλος»Αν η αρθροσκόπηση στην οποία υπεβλήθη τέλη Ιουλίου τον έκανε τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού μια φορά «θηρίο στο κλουβί», τα όσα είπε ο Πίνι Γκέρσον, περί φόβου απέναντι στον Ολυμπιακό τον έκαναν δέκα! Ο Μάικ Μπατίστ, πιο «σιδερένιος» από ποτέ, δε θα μπορούσε να μη γελάσει με τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» και να του στείλει το μήνυμα, καθώς και σε όποιον άλλον αμφισβητεί τις ικανότητες των «πράσινων», την ανωτερότητα και την κυριαρχία του «τριφυλλιού».

«Ο Παναθηναϊκός; Να φοβάται; Και γι’ αυτό πήραμε τον “Σάρας”;  Δηλαδή, αν δεν τον παίρναμε τι θα γινόταν; Οι στόχοι του Παναθηναϊκού είναι πάντα οι ίδιοι. Είτε έτσι, είτε αλλιώς. Πόσω μάλλον μετά την περσινή χρονιά που κάναμε το 3Χ3. Δεν ξέρω γιατί το είπε αυτό. Είναι τρελό. Θα δούμε στο τέλος ποιος θα φοβάται ποιον», δήλωσε ο 29χρονος φόργουορντ και συνέχισε, μιλώντας για το πρόσφατο απόκτημα της ομάδας, τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Είμαι χαρούμενος που ήρθε ο Γιασικεβίτσιους. Πριν πάει στο ΝΒΑ, ήταν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Η πίεση στις προπονήσεις είναι πια μεγαλύτερη».

Όσο για το πώς αισθάνεται ο ίδιος, μετά την επέμβαση στο γόνατο: «Είμαι ακόμα στο στάδιο της… υπομονής. Αλλά ανεβάζω διαρκώς ρυθμούς. Έχω κάνει τρεις επεμβάσεις μέχρι τώρα, οπότε δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα αυτή η διαδικασία» δήλωσε και πρόσθεσε αναφορικά με την ενσωμάτωση και των διεθνών -εδώ και λίγες μέρες- στην προετοιμασία των «πράσινων»: «Η προπόνηση είναι εκατό φορές πιο εύκολη τώρα που είμαστε όλοι εδώ. Δεν λέω, οι μικροί μάς βοήθησαν αρκετά, αλλά είναι διαφορετικά, όταν είναι όλη η ομάδα μαζί. Μου έλειψαν αρκετά. Τους περίμενα μέρες. Πλέον, μπορούμε, να δουλεύουμε όπως πρέπει, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε και πάλι όσες περισσότερες κούπες μπορούμε».

Ζίζιτς: «Μεγάλος παίκτης, μεγάλη ομάδα, μεγάλοι στόχοι»
Ο Άντρια Ζίζιτς περίμενε να βρίσκεται στον Ολυμπιακό τέτοια εποχή, αλλά ο… προγραμματισμός των «ερυθρόλευκων» τον έθεσε εκτός ομάδας. Δεν τον «χάλασε» καθόλου, όμως, αφού, πλέον, αποτελεί μέλος του πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκού. Α, και συμπαίκτης του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που αφίχθη χθες στην Ελλάδα και για τον οποίο είχε να πει τα καλύτερα λόγια. «Ο Γιασικεβίτσιους είναι ένας μεγάλος παίκτης, με μεγάλη εμπειρία. Ήρθε σε μία μεγάλη ομάδα. Η προσαρμογή του δε θα είναι δύσκολη και πιστεύω πως θα ταιριάξει αμέσως. Οι προπονήσεις, πλέον, είναι πιο ανταγωνιστικές. Η έλευση ενός τέτοιου παίκτη είναι πάντα θετικό για μια ομάδα» τόνισε ο Κροάτης σέντερ. Kαι συνέχισε: «Είμαστε υπερπλήρεις, ιδίως στις θέσεις των γκαρντ. Κάτι τέτοιο δεν είναι απαραιτήτως κακό, αφού έτσι υπάρχουν πολλές επιλογές. Η ομάδα έχει πολλά μεγάλα ονόματα, οπότε μεγάλοι και οι στόχοι».

Τομάσεβιτς: «Πάλι από κάτω ο Ολυμπιακός»
Όχι ότι χαμπαριάζει και πολλά από όσα λένε οι άλλοι. Ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς, άλλωστε, πάντα είχε τον δικό του ξεχωριστό τσαμπουκά. Αυτό ήταν που μαζί με τις ικανότητές του τον έκαναν να ξεχωρίζει από τους υπολοίπους. Και αυτόν τον τσαμπουκά ήξερε να τον χρησιμοποιεί και εντός και εκτός παρκέ. «Ο Ολυμπιακός ενισχύεται κάθε χρονιά, αλλά πάλι από κάτω μας θα είναι» τόνισε ο Σέρβος σέντερ, απαντώντας στα λεγόμενα του Πίνι Γκέρσον. Στη συνέχεια… κατέβασε ταχύτητα και εκθείασε τις ικανότητες του νέου του συμπαίκτη στο «τριφύλλι», του Σαρούνας Γιασικεβίτσους: «Ο Γιασικεβίτσους είναι πολύ μεγάλος παίκτης. Ηγέτης. Δε θα υπάρχει πρόβλημα προσαρμογής. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να χαλάσει τη χημεία της ομάδος. Η χρονιά που ξεκινά είναι μεγάλη, οπότε χρειάζονται μεγάλοι παίκτες».

Βούγιανιτς: «Ό,τι πει ο προπονητής»
Η έλευση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον Παναθηναϊκό έβαλε ερωτηματικό στην παρουσία του Μίλος Βούγιανιτς σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι γκαρντ στην ομάδα φτάνουν και… περισσεύουν πια. Ο ίδιος, πάντως, δεν έδειξε να ανησυχεί και πολύ, δηλώνοντας «στρατιώτης» των «πράσινων» και έτοιμος να ακούσει χωρίς παράπονο τις οδηγίες και την επιθυμία του προπονητή του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Υπάρχει σεβασμός στην ομάδα και σεβασμός στις αποφάσεις του προπονητή. Δεν με νοιάζει αν θα παίζω είτε Ευρωλίγκα, είτε Πρωτάθλημα. Ό,τι πει ο προπονητής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σέρβος γκαρντ. Kαι συμπλήρωσε: «Εγώ προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στις προπονήσεις. Δε φοβάμαι τίποτα. Αυτό που θέλω είναι να είμαι κάθε χρόνο και καλύτερος και υγιής, γιατί τα τελευταία χρόνια έχω περάσει πολλά».