Εδώ θα παίξουν οι «πράσινοι»

Η φετινή χρονιά είναι για τον Αστέρα Τρίπολης η παρθενική στα μεγάλα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας. Οι Τριπολιτσιώτες, μετά από μία εξαιρετική πορεία τα τελευταία τρία χρόνια, κατάφεραν όχι μόνο να ανέβουν, στη μεγάλη κατηγορία, αλλά να κατακτήσουν και ισάριθμες φορές το πρωτάθλημα. Για να καταφέρουν να ανέβουν μία- μία τις κατηγορίες, στηρίχθηκαν κατά μεγάλο ποσοστό στην έδρα τους, όπου για πέντε χρόνια παρέμεναν αήττητοι, προτού χάσουν πέρσι από την Καστοριά με 1-2.

Σήμερα ο Αστέρας για πρώτη φορά στην ιστορία του, θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό σε επίσημο αγώνα και στην Τρίπολη, με τους «πράσινους» να θέλουν να γίνουν η δεύτερη ομάδα μετά τη Λάρισα, που περνάει νικηφόρα από αυτό το γήπεδο. Με αφορμή το σημερινό αγώνα του «τριφυλλιού», η «Α.Η», βρέθηκε στο ιδιόκτητο γήπεδο του Αστέρα και με ένα πλούσιο φωτορεπορτάζ σας παρουσιάζει το «στολίδι της Τρίπολης».

Πολύ εύκολη η πρόσβαση
Όπως αναφέραμε αρχικά, αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στην Τρίπολη και είναι πολύ φυσικό ο κόσμος που θα μεταβεί από την Αθήνα να μην ξέρει που είναι το γήπεδο. Αυτό που θα πρέπει να ξέρει μόλις ξεκινήσει από την Αθήνα, αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές, είναι πως δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να το βρει, καθώς οι άνθρωποι της ομάδας, έχουν τοποθετήσει παντού ταμπέλες που δείχνει στον καθένα, το πως θα φτάσει στο γήπεδο.      

Τέσσερα βοηθητικά
Φτάνοντας έξω από το γήπεδο, θα καταλάβει κανείς αμέσως τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στον Αστέρα. Εκτός του κεντρικού όπου και γίνονται οι αγώνες της πρώτης ομάδας και το οποίο διαθέτει καταπληκτικό χλοοτάπητα, υπάρχουν ακόμα τέσσερα βοηθητικά, τόσο για τις προπονήσεις, όσο και για τις αναμετρήσεις των Νέων, αλλά και των υπολοίπων τμημάτων των ακαδημιών.

Η μπουτίκ, τα δημοσιογραφικά και το στέγαστρο
Μπαίνοντας από το χώρο των δημοσιογράφων, αυτό που βλέπουμε μπροστά μας είναι η μπουτίκ της ομάδας όπου εκεί μπορεί κάποιος να βρει ό,τι μπορεί να φανταστεί για τον Αστέρα. Τα δημοσιογραφικά θεωρεία έχουν έξι μπουθ, ενώ συνολικά οι θέσεις για τους εκπροσώπους του Τύπου είναι πενήντα. Αξίζει να σημειωθεί πως την ημέρα του αγώνα θα υπάρχει internet για όλους. Δίπλα στις θέσεις των δημοσιογράφων, είναι η μοναδική κερκίδα που διαθέτει στέγαστρο, όπου εκεί κάθονται όσοι είναι κάτοχοι VIP διαρκείας. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού που θα θελήσει να δει την αγαπημένη του ομάδα, θα φιλοξενηθεί στο ένα και μοναδικό πέταλο που υπάρχει. Εκεί μάλιστα προκειμένου να μην υπάρξουν παρατράγουδα, οι άνθρωποι του Αστέρα, έχουν τοποθετήσει ψηλά κιγκλιδώματα και σύρματα.    

Δεν θα πέφτει καρφίτσα
Η χωρητικότητα του γηπέδου ανέρχεται στις 4.300 θέσεις και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως εισιτήριο δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Μάλιστα όση ώρα βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις του Αστέρα, τα τηλέφωνα είχαν «σπάσει», από ανθρώπους όχι μόνο από την Τρίπολη, αλλά και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, που ήθελαν να δουν από κοντά το σημερινό αγώνα. Όλες οι θέσεις είναι με καινούργια πλαστικά καθίσματα, στα χρώματα του Αστέρα κίτρινο και μπλε, ενώ ακόμα και χθες άνθρωποι της ομάδας τοποθετούσαν περισσότερα καθίσματα, προκειμένου να μεγαλώσουν όσο μπορούν την χωρητικότητα και να εξυπηρετήσουν και άλλον κόσμο.

Κάμερες παντού
Ο καινούργιος αθλητικός νόμος, υποχρεώνει τις ΠΑΕ, να τοποθετούν κάμερες, προκειμένου να ελέγχουν τον κόσμο και να αποτρέπουν επεισόδια. Ο Αστέρας ακολουθώντας πιστά τις συγκεκριμένες εντολές, έχει τοποθετήσει σε πολλά σημεία του γηπέδου κάμερες, ενώ υπάρχει και ένα μπουθ, απέναντι από τα δημοσιογραφικά, όπου οι άνθρωποι της ασφάλειας, ελέγχουν τα πάντα. 

Ετοιμάζεται το… καμάρι της πόλης
Μπορεί το γήπεδο του Αστέρα να είναι ένα από τα πιο όμορφα που υπάρχουν στην μεγάλη κατηγορία, όμως οι άνθρωποι της ομάδας, έχουν μεγάλες βλέψεις και ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες για την δημιουργία ενός ακόμα ιδιόκτητου γηπέδου χωρητικότητας 15.000 θέσεων, το οποίο θα κατασκευαστεί πίσω από το υπάρχον, που θα χρησιμοποιείται ως βοηθητικό!
• Ευχαριστούμε θερμά για την βοήθεια στην δημιουργία του θέματος τον υπεύθυνο Τύπου της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Σταύρο Κουκάκη.