«Εγώ αποφασίζω για μεταγραφές»

Επιμέλεια: Γιώργος Καρζής

«Εγώ αποφασίζω για μεταγραφές»«ΕΓΩ θα αποφασίσω πότε θα κινηθούμε για μεταγραφές» είπε κατά το χθεσινό Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο πρόεδρος των ‘ερυθρολεύκων’ Σωκράτης Κόκκαλης, σε μία προσπάθεια να ‘παγώσει’ -προς το παρόν τουλάχιστον- τη μεταγραφολογία. Την άποψη του Σωκράτη Κόκκαλη, επανέλαβε μετά το τέλος της συνεδρίασης με διαφορετικό τρόπο, ο γιος του και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Πέτρος Κόκκαλης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Δεν συζητήσαμε για μεταγραφές. Είναι ακόμα νωρίς και δεν κρίθηκε αναγκαίο. Το φετινό Πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουμε είναι πιο ανταγωνιστικό και αυτό φαίνεται από την παρουσία πέντε ομάδων μας στο Kύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρώπη. 

Συζητήσαμε την πορεία της ομάδας μας μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ και εκφράστηκε από όλους μας η ικανοποίηση για τις εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει ο Ολυμπιακός, ιδιαίτερα στον αγώνα εναντίον της Βέρντερ.  Αναφερθήκαμε επίσης στο γεγονός ότι τόσο ο Ολυμπιακός  όσο  και η Ρεάλ Μαδρίτης στο μεταξύ μας αγώνα στις 24 Οκτωβρίου  θα συμμετάσχουμε  στο πρόγραμμα που διοργανώνει η  ΟΥΕΦΑ – από τις 17 έως τις 30 Οκτωβρίου –  κατά του ρατσισμού στην Ευρώπη».

Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης, θέλει να πάρει αποφάσεις για μεταγραφές όταν θα είναι βέβαιος ότι η πειραϊκή ομάδα θα προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα μπουν χρήματα στο ταμείο της ΠΑΕ. 

Η ανακοίνωση
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πειραϊκή ΠΑΕ, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δ.Σ. αναφέρονται τα εξής: «Συνεδρίασε σήμερα 9-10-2007 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ υπό την προεδρία του κ. Σωκράτη Κόκκαλη.

Κατά τη  συνεδρίαση: Παρουσιάστηκε το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης ονομαστικών εισιτηρίων της ΠΑΕ το οποίο θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά στον αγώνα της 20-10-2007 με το Νέο Πανιώνιο. Ενημερώθηκε για τα θέματα του Διοικητικού Συμβουλίου της σούπερ Λίγκας της 9-10-2007 και ο κ. Πέτρος Κόκκαλης έλαβε σχετικές εξουσιοδοτήσεις.

Εκφράστηκε η ικανοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου για το αποτέλεσμα του αγώνα με τη Βέρντερ Βρέμης και για τη συνολική λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος». Η προετοιμασία των ‘ερυθρολεύκων’ συνεχίστηκε χθες με δύο προπονήσεις. Το πρωί πέρα από την προπόνηση πέρασαν από εργομετρικές εξετάσεις οι Λούα Λούα, Κοβασεβιτς, Τζορτζεβιτς, Γκαλέτι, Λεντέσμα, Μήτρογλου και Σέζαρ, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο.

Έρχεται η Σαχτάρ και ο Καστίγιο
Στο μεταξύ, την Παρασκευή στις 7.00 μ.μ. ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί στο «Καραϊσκάκη» σε φιλικό παιχνίδι τη Σαχτάρ. Θα είναι η πρώτη επιστροφή του Νέρι Καστίγιο στην Ελλάδα μετά τη μεταγραφή του στην ουκρανική ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ντόνετσκ, ο Καστίγιο εμφανίζεται ήδη απογοητευμένος από τις συνθήκες που συνάντησε στη νέα του ομάδα και σε κατ’ ιδίαν του συζητήσεις αναφέρει ότι νοσταλγεί την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό