«Για πάντα Λέικερ»

Ο Λαμάρ Όντομ το φετινό καλοκαίρι βρέθηκε παντού. Από Ιντιάνα μέχρι Φίνιξ. Η έναρξη των καμπ, όμως, τον βρήκε στους Λέικερς, στους οποίους επιθυμεί να μείνει μέχρι το τέλος της καριέρας του. «Δε θέλω να γίνω ανταλλαγή. Εδώ είναι το μέρος που θέλω να μείνω μέχρι τέλους. Το Λ.Α. είναι το Λ.Α. Είναι και το δεύτερό μου σπίτι», δήλωσε ο 27χρονος φόργουορντ, στέλνοντας το μήνυμα στο διοίκηση των «λιμνανθρώπων», η οποία φέρεται μέχρι πριν από λίγες μέρες να βρισκόταν ένα βήμα πριν την ανταλλαγή του με τον Σον Μάριον. Αυτή την εποχή ο Όντομ βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη το Μάιο στον αριστερό του ώμο και αναμένεται να μείνει εκτός δράσης καθ’ όλη τη διάρκεια της preseason.

Στους Νετς ο Άρμστρονγκ

Οι Μάβερικς έμοιαζαν φαβορί για να φέρουν πίσω στο Ντάλας τον Ντάρελ Άρμστρονγκ, αλλά το Νιου Τζέρσεϊ και οι Νετς θα είναι ο επόμενος και κατά πάσα πιθανότητα και ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του Ντάρελ Άρμστρονγκ, όπως αποκάλυψε μέσω του ατζέντη του, Γκλεν Σουόρτζμαν. Ένα τηλεφώνημα από τον προπονητή των Νετς, Λόρενς Φρανκ, και η απουσία του Μάρκους Γουίλιαμς για περίπου δύο μήνες (σ.σ. υπεβλήθη σε επέμβαση στο δεξί του πόδι) αρκούσαν για τον 39χρονο πόιντ γκαρντ να πάρει την απόφαση αυτή.

Τέλος η χρονιά για Μπατί

Οι φόβοι ενός χειρουργείου επαληθεύτηκαν για τον Τόνι Μπατί. Ο φόργουορντ των Μάτζικ θα υποβληθεί σε επέμβαση στον αριστερό του ώμο και πολύ δύσκολα θα κάνει την εμφάνισή του στα παρκέ τη φετινή χρονιά.

Μετέωρος ο Γουέμπερ

Οι Μάβερικς δεν πρόκειται να κινηθούν για την απόκτηση του Κρις Γουέμπερ, όπως άφησε να εννοηθεί ο προπονητής της ομάδος, Έιβερι Τζόνσον. Ο «C-Webb» εναποθέτει, πλέον, τις ελπίδες του στους Πίστονς, που ήταν και η τελευταία του ομάδα, ελπίζοντας πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα βρεθεί η φόρμουλα να χωρέσει στο ρόστερ, το οποίο, πάντως, μετρά ήδη 16 παίκτες

(Ξε)πουλάει στην Ευρώπη ο Γουέιντ

Οι Χιτ πέρυσι μπορεί να πήγαν αδιάβαστοι (0-4 από τους Μπουλς στον πρώτο γύρο των πλέι οφ), αλλά αυτό δεν ζημίωσε καθόλου τη δημοτικότητα του Ντουέιν Γουέιντ στην Ευρώπη. Η φανέλα του με #3 βρίσκεται πρώτη σε πωλήσεις, ακολουθούμενη από το #3 του Άλεν Άιβερσον των Νάγκετς, το #9 του Τόνι Πάρκερ των Σπερς, του #24 του Κόμπε Μπράιαντ των Λέικερς και του #23 του ΛεΜπρον Τζέιμς των Καβαλίερς. Το TOP-10 συμπλρηρώνουν οι Μπορίς Ντιό (#3, Σανς), Πάου Γκασόλ (#16, Γκρίζλις), Αντρέα Μπαρνιάνι (#7, Ράπτορς), Καρμέλο Άντονι (#15, Νάγκετς) και Τρέισι ΜακΓκρέιντι (#1, Ρόκετς).

* Οι Νάγκετς υπέγραψαν με τον Στέισι Όμον και οι Κλίπερς με τον Νταν Ντικάου.

* Ο Άαρον ΜακΚι επέστρεψε στη Φιλαδέλφεια, όπου πέρασε σχεδόν μια δεκαετία, αυτή τη φορά, όμως, για να βρίσκεται στο πλευρό του Μορίς Τσικς, ως βοηθός προπονητή.

* Γεμάτη αγωνία περίμεναν χθες στο Μιλγουόκι τον Γι Γιανλιάν οι Μπακς, οι οποίοι έχουν δει κι έχουν πάθει από την ώρα που τον επέλεξαν στο Νο.6 του ντραφτ